Foto bij Hoofdstuk 2

Elisabeth Williams

Mijn wekker gaat voor de 6e keer vanmorgen, 'shit'.
Ik smijt mijn boek aan de kant en loop de badkamer in, mijn volle bos krullend haar, haal ik uit mijn haarnetje. Zonder dat ding, ben ik anders een ontplofte poedel, en het scheelt zo veel tijd in de morgen. Nadat ik ik mijn tanden heb gepoetst en gedoucht ben, loop ik mijn kamer weer in.
Ik trek de kleding aan die ik altijd al, de avond van te voren klaar leg. Snel doe ik mascara op en stift mijn lippen, want zonder, vertrek ik echt de deur niet uit.

Mijn moeder vind ik in de keuken aan de grote eettafel, "hey mam".
Ik kus mijn moeder op haar wang en zoek een snel ontbijt, wat zich uit in een appel die ik in mijn tas stop. Ik zie de blik van mijn moeder, ze is het nooit eens met mijn manier van ontbijten, maar helaas. Sorry mam.
Buiten word er flink getoeterd, lachend kijk ik op. Door het keukenraam zie ik de auto van Finn, het vriendje van mijn beste vriendin Rose. Rose zit naast hem en al achterin, zit James. James is al ruim 2 jaar mijn vriend, we hebben elkaar hier ontmoet, toen ik hier op school kwam. Hij is net als Finn, erg populair. Zelf snap ik soms niet hoe ik bij hun in de groep kwam, want ik heb nooit iets sportiefs gedaan. Misschien omdat ik te eigenwijs was, altijd mijn eigen ding gedaan heb. Zoals muziek, zang, kunst, niet iets waar de populaire mensen van school uithangen.

Als ik mijn moeder een fijne dag gewenst heb, loop ik enthousiast naar de auto. Als ik zit kus ik zowel Rose al Finn op hun wang, een soort standaard begroeting van mij. James krijgt de warmste begroeting, ik kus hem innig. Waar Rose natuurlijk op reageert, "get a room". Lachend trek ik me terug en Finn geeft gas, ik doe nog even mijn ogen dicht, ook al is het maar voor een paar minuten.
Maar ik schrik op als Finn luid begin te toeteren, de ramen opent en hard begint te lachen. James volgt zijn voorbeeld, geërgerd kijk ik ze aan. Als ik zie waarom, pers ik mijn lippen op elkaar. Daar lopen Zayn en Harry, zij worden sinds dag 1 al gepest, het is nooit veranderd. Mijn blik is op Harry gevestigd, zijn lange haren, te ruime kleding en nors gezicht, maken het er dan ook niet bepaald beter op. Ze zijn het perfecte aas, voor jongens zoals Finn en James.

Als we bij school aankomen en uitstappen loop ik samen met Rose naar onze kluisjes, helaas zijn onze kluisjes dicht bij die van Harry en Zayn. Dus vaak rust, lijken de jongens nooit te krijgen.
James slaat zijn armen om mij heen, als ik in het spiegeltje van het kluisje mijn make-up check. "Hey beauty", hij kust mijn wang en kijkt op. ''Waar kijk je naar Styles?''
Ik schrik als James vel reageert, op die arme Harry. Hij keek alleen maar even, mag ie?
"Rustig, James". Maar ik kan hem niet tegen houden, voor ik het besef staat hij al achter Harry.

Ze staan dicht bij elkaar, James in de perfecte positie. Ook al dat Harry net zo lang is als hem, lijkt hij nu een stuk kleiner.

''IK VROEG JE WAT.'' Geschokt kijk ik Rose aan, die haar hand voor haar mond houd, als James, Harry tegen zijn kluisje aan knalt. Gelukkig komt Finn ertussen, die James weet weg te trekken. Dankbaar kijk ik Rose aan, die gelukkig Finn wel onder controle heeft en hem dan ook gebied, James daar weg te halen. "Rustig man, straks komt de conciërge ons weer verlinken". James loopt weg, maar niet voordat hij Harry nog een laatste keer, een harde zet geeft. James kust me dan innig en slaat zijn arm om me heen en trekt me mee, de kantine in.

Zayn

Ik kijk hoe James, Harry hardhandig tegen zijn kluis aan gooit. Maar ik kan het niet helpen, om naar de prachtige Rose te kijken. Ik voel mijzelf van binnen even oplichten als ik haar geschokte gezicht zie, wat moet ze lief zijn. Haar fijne hand gaat naar haar mond en slaat haar vriend boos op zijn arm. Ik moet er om lachen, dat hij meteen doet wat ze van hem vraagt. God, wat zou ik graag in zijn schoenen staan. Haar kunnen vast houden, haar, haar kunnen ruiken. Ze zou mij de hele dag op mijn arm mogen slaan, mogen rond commanderen, zolang ze maar van mij zo zijn.
Als haar Finn, James weg trekt kruisen onze blikken. Hij trekt arrogant 1 wenkbrauw op, hij heeft echt de pest aan me. Gelukkig, sorry Harry, ben ik niet de gene die tegen de kluisjes geramd werd.

"Holy shit, die gast is echt sterk". Ik kijk naar Harry, terwijl hij zijn te grote jas recht trekt. "Ze zijn gewoon 2 ontzettende klootzakken", ik kijk ze na. De hand van Finn, strijkt even over billen van Rose. Het gevoel, dat me dat van binnen geeft, is verschrikkelijk. James zal wel gelijk hebben, we zullen het nooit voor elkaar krijgen, om ooit, zulke mooie vrouwen naast ons te hebben. Als ik mijn boeken uit mijn kluis haal, loop ik samen met Harry door de kantine. Het gelach van Rose bereikt mijn oren, ik kan het niet helpen even naar hun groep te gluren. Ze zit tussen het voetbal team en de een paar meisjes van de cheerleading, haar blonde haren wapperen naar achter als ze haar hand er doorheen haalt. Ze is de mooiste meid van de school, iedereen hangt aan haar lippen terwijl ze praat en lacht. Samen met haar vriendin Elisabeth, vormen ze het perfect duo.

Elisabeth Williams

We vertrekken naar de eerste les van vandaag, helaas voor mij begin die met wiskunde. Ik haat dat vak, ik ben er ook ontzettend slecht in. We nemen onze standaard plekken in, achter in de klas. Onze klas is net als een bus, achter in de populaire mensen, in het midden, de normale en wat minder normale mensen. Maar voor in, daar zitten de echte nerd, het laagste van het laagste, zoals er gezegd word.
De leraar komt binnen en maant meteen iedereen tot stilte, hij legt op het bureau van Zayn de papieren neer die hij moet uitdelen. Je kunt aan hem zien, dat hij daar niet blij mee is.
Rick, een vriend van James joelt naar hem. "Kom op, pussy, breng de papiertjes, wees eens braaf".
Ik zie zijn wangen licht op kleuren, terwijl hij de papieren rond deelt. Ik zie hoe hij kijkt als hij het lespapier voor Rose neer legt, haast te bang, om ook maar te dicht in haar buurt te komen.

Alsof we de engste wezens in deze klas zijn, deelt hij voorzichtig, op afstand de papieren uit. Waarschijnlijk, om zichzelf veilig te houden, om nog meer opmerkingen of eventuele, opeens, uitstekende benen.
Mijn ogen volgen Zayn terug naar zijn plek, naast Harry. Harry zit onderuit gezakt op zijn stoel, hij is druk bezig met de lesstof die voor hem licht. Zijn lange vingers houden het papier vast, als de pen erover heen krast.

"Je staart weer lieverd", ik schrik als ik de lippen van James tegen mijn oor voel. Ik kijk hem glimlachend aan, probeer niet te blozen, omdat hij me betrapt heeft op het staren naar Harry. De groep begint samen een de lesstof, maar ik hou ze niet bij, ik teken wat op de papieren en pluk later die van Rose, onder haar vingers vandaan. Ze is tenslotte alleen maar met Finn bezig, ik teken Finn op haar papier, omringt met hartjes.
Ik schrik me kapot als de docent de papieren van mijn tafel weg trekt en boos zijn stem verheft, "als je al een 5 staat, zou ik maar wat nuttiger's doen, dan achteloos te tekenen, Williams".
Verontwaardigd kijk ik hoe hij de papieren mee neemt naar zijn bureau, "jij en mevrouw Tuckens komen hier om 5 uur weer. Dan zal ik zorgen dat jullie deze papieren hebben ingevuld.

"Maar Rose deed niks, ze discussieerde mee over de opdrachten, dat is niet eerlijk. Zij deed wel degelijk iets, dit is echt achterlijk". James en wat andere snauwen ook dat het , zo ie zo belachelijk is, om zo tegen mij te praten. Een voordeel van in een groep zitten, je word altijd gesteund.

Maar de docent is het niet eens, dat ik met zo'n toon tegen hem praat. "Wil je een paar dagen achter elkaar bij mij komen? Dan moet je zo door gaan Williams". Ik tuit mijn lippen en kijk hem boos aan, dan steek ik mijn neus in de lucht en draai me om.

Reacties (1)

 • LeLouisx3

  "als je al een 5 staat, zou ik maar wat nuttiger's doen, dan achteloos te tekenen, Williams".

  Gebruiken leerkrachten/docenten in Nederland de familienaam misschien?

  10 maanden geleden
  • LeLouisx3

   Ooh ja, het meisje op de foto lijkt op Merida van Brave

   10 maanden geleden
  • bels

   Nou ik ben dus echt wel eens bij mijn achternaam aangesproken, in Nederland, hihi! Dan was het vaak niet positief voor mij, haha!

   10 maanden geleden
  • bels

   En ja, dat lijkt ze idd nu je het zegt

   10 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen