Foto bij Hoofdstuk 3

Rose Amy Tuckens.


Ik bijt zachtjes op mijn lip terwijl ik in de les wiskunde zit. Ik had gelukkig Finn zover gekregen om naar mij te luisteren en James daar weg te trekken. God mag weten wat daar had gebeurd mocht ik er niet bij geweest zijn. Dan had Finn er hoogst waarschijnlijk naast gestaan. Ik kijk boos om naar Rick, die een opmerking maakt als Zayn formulieren moet uitdelen. Finn legt zijn hand op mijn been. ''Relax baby. Het is Zayn maar..'' zegt Finn, die een paar kusjes op mijn wang drukt. Ik kijk hem verliefd glimlachend aan en bijt zacht op mijn onderlip. Diep van binnen voel ik boosheid. Altijd het vaste zinnetje. ''Het zijn Harry en Zayn maar.''
Alsof dat wat uitmaakt? Alsof dat alles in één keer goedmaakt. Zayn stopt bij mijn tafeltje en legt op een afstandje mijn blaadje neer. Ik vind het vreselijk dat hij zo op afstand van me staat. Wat zou er gebeuren als ik zijn hand zou aanraken? Zijn handen zien er zacht en verzorgd uit. Zayn maakt geen oogcontact met mij en Finn en haast zich weer terug naar zijn tafeltje. Ik bijt zacht op mijn lip. Hij durfde me niet eens aan te kijken.. Waarom baal ik hier zo van?
Ik kijk op als Liz mijn blaadje van me wegtrekt. Ik grinnik eventjes en richt me weer op Finn die met zijn hand over mijn wang streelt. Ik richt me weer op de les als onze docent ineens voor de tafel van Liz staat en mijn papier bij haar wegtrekt. Shit...
"jij en mevrouw Tuckens komen hier om 5 uur weer. Dan zal ik zorgen dat jullie deze papieren hebben ingevuld.'' zegt hij terwijl hij wegloopt naar zijn bureau. Verontwaardigd kijk ik van Liz naar de docent, maar die lijkt standvast bij zijn mening te blijven.
Ik moet zachtjes lachen als ik Liz boos zie kijken. Op de een of andere manier ziet het er bij haar nooit intimiderend uit als ze boos kijkt, eerder schattig. Liz kijkt me aan. ''Wat zit jij nou weer te lachen?'' zegt ze grijnzend. Ik schud lachend mijn hoofd. ''Niks babe.'' lach ik. Ze schud lachend haar hoofd om zich vervolgens weer op James te richten. Mijn papier is afgepakt, dus ik kan niks meer doen nu dan doelloos wachten tot deze les voorbij is. Zodra de bel gaat haal ik opgelucht adem. Ik sta op, sla mijn tas om mijn schouder en glimlach als ik de arm van Finn om mij heen voel. Samen lopen we naar de volgende les toe, engelse literatuur. Ik frons eventjes als ik zie dat de tafels anders ingedeeld staan.
''Goedemorgen allemaal. Je mag je naam opzoeken en gaan zitten op de plek waar jouw naam staat..'' zegt mevrouw Jones. Ik kijk eventjes vragend om me heen. Ik zie mijn naam nog niet. Ik ga zoekend langs de tafels achterin, totdat ik helemaal vooraan eindig, ver van de rest, en mijn naam daar zie staan. ''Finally.'' mompel ik in mezelf. Ik zit helemaal vooraan? Ik zit nooit helemaal vooraan. Ik neem plaats op mijn stoel en laad mijn spullen uit. Engelse literatuur was een van mijn favoriete vakken. Hoewel mensen het niet van mij denken, lees ik vaak boeken thuis. Finn vond het altijd maar raar dat ik zo kon verdrinken in een boek. Hij deed niet veel anders dan voetballen en gamen in zijn vrije tijd, of feesten. Finn zijn stiefbroer, Mace zit op de universiteit en geeft daar veel feestjes, dus elk weekend waren we ongeveer op de universiteit te vinden.
Ik kijk op als Zayn voor mijn tafel staat en naar de plek naast mij kijkt. Ik zie dan pas dat zijn naam op de plek naast mij staat. Hij kijkt mij even kort aan maar kijkt dan meteen achter me, waar Finn hem waarschijnlijk provocerend aankijkt. ''Hey..'' zeg ik voorzichtig. Zayn neemt plaats en is duidelijk ontdaan van het feit dat ik wat tegen hem zeg. ''Hey...'' komt er zachtjes terug. Een kleine glimlach siert mijn lippen, terwijl hij zich focust op zijn tas en het pakken van zijn boeken. Zodra hij alles heeft liggen kijkt hij me aan, waardoor ik even verstar. Ik voel een soort tinteling door mijn lijf heen gaan en merk dat ik het warm krijg. Wat is dit ineens?!

Harry Styles.


''Zayn, Harry. Kunnen jullie nog heel even blijven?'' vraagt onze wiskunde docent. Ik kijk Zayn vragend aan, maar knik dan. De rest verdwijnt waarna hij de deur sluit. ''Ik wilde jullie vragen of jullie vanmiddag mevrouw Tuckens en mevrouw Williams uitleg konden geven over de les van vandaag. Jullie zijn de enige die het een beetje begrijpen. Misschien hebben jullie als leeftijdsgenoten wat meer invloed op ze.'' zegt hij dan. Ik bijt op mijn lip en kijk naar Zayn. ''Dat betwijfel ik meneer..'' zeg ik dan. Zayn knikt. In groepsverband waren we vrij stil, maar met zijn tweeën was dat heel anders. Ik wou dat ik soms deze Harry ook durfde te tonen in groepsverband. ''Ik wil wel duidelijk zeggen, het is niet om jullie te straffen. Het is gewoon een vraag om extra hulp.'' zegt hij. Ik knik. ''Laten we het een poging geven, proberen kan geen kwaad toch?'' zegt Zayn tegen me. Ik knik eventjes. ''Lijkt me goed. We doen het.'' Zo had ik ook misschien een kans om eens met Elizabeth te praten zonder dat James meteen een snauw of een duw uitdeelt. ''Goed, jullie mogen naar jullie volgende les. Bedankt mannen.'' zegt hij. Ik knik even. ''Dit hebben we even goed geregeld. Nu hebben we een moment met hen zonder James en Finn..'' fluistert Zayn me zachtjes. Ik knik even met een nerveuze grijns. ''Ik ben benieuwd of ze anders zijn zonder iedereen om hun heen...'' zeg ik hem. Samen met Zayn loop ik de les in, waar de docent uitlegt dat we moeten zoeken naar onze naam en daar moeten gaan zitten.
Ik loop rond en zoek naar mijn naam. Onze literatuur docent had weer wat nieuws bedacht en besloten alles te mixen. Ik zat eigenlijk altijd naast Zayn en deed alles met hem samen. Nu hoop ik maar dat ik met een van de aardige uit de klas zit, en niet met Finn of James. Ik vind mijn stoel. Mijn hart slaat over als ik zie dat de naam van Elisabeth naast mijn stoel staat. Shit, waarom?! Waarom zit ik naast haar? Ik ga hier sowieso in de problemen mee komen bij James.. En die bijles vanmiddag en naast elkaar zitten in de les literatuur. Ik bijt op mijn lip en neem plaats op mijn stoel. Elisabeth zit nog bij James op schoot, maar wordt gauw geroepen dat ze haar plaats moet gaan zoeken. Aangezien iedereen zit, is dat niet zo moeilijk meer. Ze beland op de stoel naast mij. Ik merk dat ik het warm krijg en mijn handen klam voelen als ze alleen al naast mij zit. Hoe ga ik dit vanmiddag in hemelsnaam doen? Kom op Harry, zeg iets tegen haar. Al is het alleen hallo...
''Goed, dames en heren...'' onderbreekt mevrouw Jones mijn gedachten. Fuck, te laat. ''Ik heb jullie samen gezet in het kader van een nieuw project. De oude groepjes werd ik een beetje zat dus ik heb het gewisseld. Degene die nu naast je zit, wordt voor de komende tien weken je projectpartner.'' mijn ogen worden groot. Ik bijt op mijn lip. Ik moet een project maken samen met Elisabeth?
''Nou dan hoef ik lekker niks te doen.'' buldert Finn, tot ongenoegen van Rose, door de klas. Hij zit naast Arthur. Ook hij behoort tot onze klasse in de rangorde van deze school. Ik zou niet in zijn schoenen willen staan.
''Dat kan je vergeten meneer McAdams.'' zegt mevrouw Jones. Ik moet een lachje inhouden. ''Het project gaat als volgt. Jullie gaan een stuk van jullie eigen verhaal schrijven. Dit mag een romantische scene zijn, een spannende scene of iets grappigs. De keuze is volledig aan jullie. Samen bespreken jullie wat er in het verhaal moet komen en hoe het zich vormgeeft, dan gaan jullie het samen uitschrijven. Uiteindelijk presenteren jullie je korte verhaal door het voor te lezen voor de klas.'' vertelt ze.
We moeten samen een kort verhaal schrijven... Dat betekent dat we veel tijd kwijt gaan zijn aan dit project en veel tijd met elkaar zullen doorbrengen. Ik ben benieuwd of Elisabeth die tijd wel kan maken met haar, hoogstwaarschijnlijk, druk sociale leven. Ik bijt zachtjes op mijn lip. ''Jullie mogen nu overleggen in jullie groep..'' Ik schraap mijn keel even waardoor Elisabeth mij glimlachend aankijkt.
''Ben jij goed in schrijven?'' vraagt ze. Zie je, daar gaat het al.. Ik moet alles doen terwijl zij een goed cijfer binnen sleept. ''Ehm.. i-ik... niet heel goed denk ik nee.'' stamel ik met een nerveus glimlachje terwijl ik haar voorzichtig aankijk. ''Ik vind het wel een leuke opdracht, dus dan komt het samen wel goed..'' zegt ze. Wat is ze lief..

Reacties (1)

  • LeLouisx3

    Oooh wat een leuke opdracht!
    In het laatste jaar kregen wij ook zo'n opdracht van de leraar Engels, maar het was niet in groep. Ik zat toen al heel vaak op Quizlet en ging er volledig voor om een mooi verhaal te schrijven. Ik schreef meerdere pagina's vol en mijn klasgenoten schreven misschien 1 alinea

    10 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen