Foto bij 142 - Just a normal day

Maud P.O.V.
Als je een paar uur later wakker wordt, heb je nog steeds je telefoon in je hand geklemd. Je laat hem op de bank vallen en wrijft verward in je ogen. Na even rondkijken kom je tot de conclusie dat je weer thuis bent en waarschijnlijk in slaap gevallen bent op de bank. Je ziet dat het buiten nog licht is en kijkt op je horloge. Het is half zeven 's avonds. Je gaapt en pakt je telefoon weer op. Als je hem ontgrendeld, zie je dat Instagram nog open staat. Je herinnert je vaag dat je twijfelde of je die foto van Bill, Tom, Heidi en jou in het zwembad zou delen, maar bent blij dat je dat niet gedaan hebt; het is prima dat mensen nu weten dat jij met hem date, maar je hoeft het zelf niet rond te bazuinen - er zijn al genoeg mensen die zich daarmee bezig houden. Je rekt je even uit en slentert naar de keuken om een kop koffie te zetten. Klote jetlag.
Gewapend met de koffie, een pakje sigaretten en je telefoon sjok je het balkon op en je laat jezelf langzaam in de bank zakken. Je steekt een sigaret op en neemt een grote slok koffie. Je kan vrijwel direct weer opstaan om naar binnen te lopen en een trui aan te trekken - het is verdomd koud nu buiten, voor de eerste week september. En dan te bedenken dat je gister nog in je korte broek door Los Angeles liep... Je loopt weer terug het balkon op en gaat zitten. Je haalt je sigaret uit de asbak en neemt een hijsje. Dan pak je je telefoon op en scrollt een beetje door de meldingen. Je hebt er flink wat Instagram-volgers bij, zie je. Je checkt heel even of er niks vreemds op je account te zien is, verwijdert een verdwaalde oude foto waar Evan ook op staat - samen met nog vier andere vrienden, maar je weet maar nooit - en sluit de app dan weer af. Je ziet dat je heel wat berichtjes hebt gekregen van mensen die je nooit spreekt en scrollt door WhatsApp om de belangrijke berichten eruit te filteren.
Heidi: Good to hear you're home! See you Friday! x
Maud: See you Friday!
Je grinnikt om haar bezorgdheid, maar ergens voelt het ook wel heel fijn dat je zo geaccepteerd wordt.
Sophia: Hey babe, hoe laat zullen we naar je toekomen straks?
Sophia: Bbe, gaat nog wel door toch?
Sophia: App me ff als je dit leest
Maud: Sorry! In slaap gevallen. Ik moet nog even eten, en daarna zijn jullie welkom.
Sophia: Oké. Komen we over een uurtje die kant op.
Maud: Top, tot straks!
Je was, om heel eerlijk te zijn, helemaal vergeten dat Sophia en Roos langs zouden komen vanavond, maar aan de andere kant vind je even wat gezelschap ook wel fijn. Het blijft stil in huis, zo alleen.
Bill <3: Glad you got home safely. Counting the hours till we're on our way. Miss you already xx
Maud: Miss you too! Can't wait till you're here Friday!
Bill <3: Me neither. 22 hours till boarding!
Je glimlacht en drukt de sigaret uit. Dan pak je je koffie op en drinkt de beker leeg. Je loopt terug naar de keuken en zet de beker opnieuw onder het apparaat. Dan open je je kastjes om te zien wat je nog in huis hebt. Duidelijk niet veel - je had beter vanmiddag gelijk even boodschappen kunnen doen. Je kijkt even besluiteloos naar de voorraadkast, terwijl je beker vol met koffie loopt. Je loopt met de koffie terug naar buiten en pakt je telefoon op. Binnen vijf minuten heb je via thuisbezorgd.nl een kapsalon besteld, die als het goed is over een half uur uiterlijk bezorgd wordt. Je steekt nog een sigaret op en wacht.

Je gooit net het bakje van de kapsalon weg als de deurbel gaat. Je buzzt Sophia en Roos naar binnen en pakt je spijkerjas van de kapstok. Ze lopen in één rechte beweging door naar het balkon. Je trekt het jasje aan en loopt achter ze aan.
"Wijn?"
Ze knikken allebei en gaan zitten. Je loopt naar de keuken en komt terug met een fles wijn en drie glazen. Je gaat bij ze zitten en schenkt de wijn in.
"Dus, Los Angeles?" vraagt Roos met een brede grijns.
"Uh, ja, mooie stad," zeg je snel, terwijl je de glazen uitdeelt.
"Wat heb je allemaal gezien?" dringt Sophia aan.
"Uh, The Walk of Fame en Bill heeft me meegenomen naar een look-out-point, vanaf waar je de hele stad kon zien, en-"
"Ja, dat weten we." Sophia grinnikt. "Dat was allemaal op vrijdag, toen je daar aankwam. Wat heb je de rest van de dagen gedaan en gezien?"
"Zaterdag was het feestje van de tweeling?"
"Joh, echt?!" Het sarcasme druipt van haar stem. "Maud, wat hebben jullie allemaal gedaan?"
Je voelt je gezicht rood kleuren en stamelt: "Maandagochtend zijn we nog even naar het Hollywood sign geweest met Tom en Heidi."
"En verder?"
Je rolt met je ogen, maar je knalrode wangen zeggen genoeg: "Verder hebben we vooral veel tijd, uh, thuis doorgebracht..."

Reacties (1)

  • Luckey

    In het bed van Bill 😂

    4 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen