SAMEN MET mijn beste vriendin Rosanna was ik in de supermarkt belandt, bij de alcohol en andere lekkernijen. 'Wat zullen we eens meenemen?' vraag ik in mijzelf af. 'Sowieso Blue Curaçao!' roept ze terwijl ze op en neer springt. Ik had dus blijkbaar mijn vraag hardop gesteld en harder dan ik zelf had gedacht. En natuurlijk had ze weer haar favoriete drankje uitgekozen. Als het aan Rossana lag was Blue Curaçao het enige wat we mee zouden nemen, maar dat gaan de andere meiden niet leuk vinden. (Aangezien we bijna elke week aan de Blue Curaçao zitten). 'Oké, Blue Curaçao en Malibu dan?' vraag ik en ze knikt enthousiast. Ik grinnikte om haar enthousiasme en ze geeft mij een stoot tegen mijn zij met haar elleboog. ‘Waar lach jij nou weer om?’ vraagt ze terwijl ze net alsof doet of ze mij nog een stoot wilt geven. ‘Je kunt wel zo enthousiast doen om de drank maar jij moet ze afrekenen, ik ben nog geen 18!’ En met die woorden verdwijn ik naar de chips afdeling om toch nog iets af te rekenen. ‘Dat is zo gemeen he!’ hoor ik Rosanna mij nog naroepen.

Met twee flessen drank in onze tas fietsen we eerst langs mijn huis om ze af te zetten, en daarna fietsen we door naar de stad waar we met Megan en Romi hadden afgesproken. Lisa kon pas echt in de avond komen, maar met de andere meiden ging ik nog even shoppen en daarna was het plan om bij de MacDonalds te eten. De eerste winkel waar we binnenlopen is natuurlijk de H&M. 'Oh my god, meiden!' roept Rosanna ineens uit. 'Wat is er nu weer?' vraag ik lachend terwijl ik een leuk jurkje bekijk. 'Joeri watsappt mij met de vraag of ik woensdag bij hem kom chillen!' Ik denk even na. Joeri? Oh wacht, dat was een vriend van haar tweelingbroer.. Dat zou nog eens leuk kunnen gaan worden.. 'Maar gaat je broer je dan niet vermoorden?' vraagt Megan voorzichtig. 'Het boeit me dus echt niet wat hij er van vind hoor.' antwoord ze luchtig maar ik weet dat ze daar diep vanbinnen ook wel bang voor is.. 'Nou ja, vind je Joeri leuk? Das een betere vraag.' zeg ik lachend. Rosanna kijkt mij aan met een super verbaasde blik. 'Serieus, ik zoen toch niet met elke jongen die ik tegenkom? Natuurlijk vind ik hem leuk!' roept ze lachend. Zoenen? Ik kijk haar verbaasd aan. 'Wanneer heb jij met hem gezoend dan?' vraag ik en de andere meiden lachen. 'Die avond dat je zo dronken was dat je het nu niet meer weet!' zegt Romi lachend en ik grijns dom. 'Sorry meiden, dat gaat echt niet meer gebeuren!' Nu beginnen de andere meiden nog harder te lachen. 'Vanavond zeker ook niet?' vraagt Megan plagend. 'Neeeee, ik ga noooit meer zoveel alcohol drinken.' beloof ik ze met een engelengezichtje. 'Jaaaa, tuuuuurlijk...'

WE hadden heerlijk gedineerd bij MacDonalds met als dessert een MacFlury dus het was al aardig laat toen Rosanna, Romi, Megan, Lisa en ik bij mijn huis aankwamen. Er stonden ook al aardig wat fietsen. 'Hoeveel jongens komen er vanavond?' vraagt Megan nieuwsgierig. 'Ongeveer negen.' Ik tel de fietsen en kom tot de conclusie dat ze er al allemaal waren. 'En hoe oud zijn ze ongeveer?' vraagt Lisa met een grijns. 'Rond de 24 jaar gok ik.' zeg ik nonchalant terwijl Romi blij in haar handen klapt. 'Ik hou van oudere jongens!' roept ze vrolijk. 'Dat weten we Room.' zegt Rosanna lachend. Als ik de voordeur open, hoor ik gelijk dance music en stemmen. Zo stil mogelijk sluipen we de gang in, doen we onze jassen uit en fiksen ons haar in de spiegel. Als we er weer boy-proof uit zien lopen we als modellen de woonkamer binnen. Ik loop voorop, en glimlach zo sexy mogelijk naar de jongens die zich in de woonkamer bevinden. 'Heeee zussie!' Ik kon merken dat Stan al een aantal biertjes op had en ik schudde alleen zuchtend mijn hoofd. 'Kom ladies, wij maken even een drankje voor ons klaar.' zeg ik en we lopen door naar de keuken. 'Oh my god, die blonde jongen met bruine ogen.. ik moet zijn lippen voelen vanavond!' Romi had duidelijk al een slachtoffer gevonden. Ik pak vijf glazen uit de kast en vul de ene helft met Blue Curaçao en de andere helft met 7-up. Met onze knalblauwe drankjes gaan we weer naar de woonkamer. De woonkamer was een stukje leger geworden, omdat een aantal jongens naar buiten waren gegaan om te roken. Met een grijns ga ik op een stoel zitten waar daarstraks een vriend van Stan zat. 'Hé, daar zat Jermy.' zegt Stan verontwaardigd. 'Dan heeft hij pech, ik zit er nu.' antwoord ik met een uitdagende grijns. 'Zozo, pittig tantetje dat zussie van je.' zegt een van zijn vrienden lachend. Mijn vriendinnen moeten er ook om lachen en ik steek mijn tong naar hem uit. Ik mocht dan wel net zeventien geworden zijn, ik liet niet toe dat vrienden van Stan over mij heen zouden lopen. Of dat Stan zich beter voelt omdat hij ouder is, no way. Hij heeft een lastig 'zussie' uitgekozen om te plagen, en daar zal hij dan ook wel snel achter gaan komen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen