When you leave, I'm begging you not to go
Call your name two, three times in a row

~ Beyonce

Het is zaterdag avond en Harry zijn moeder is nog niet thuis gekomen, Harry kijkt vaak op zijn mobiel. Ik heb het gevoel alsof niet alles oke is, maar ik kan mijn vinger er niet op leggen, wat het precies is. Harry waarschuwde zijn moeder, voor ze de deur uit ging. Blijkbaar hebben ze gepraat en waren de woorden van Harry genoeg, die hij net uitsprak.

"Oke, ik ben het wachten zat. We gaan eten, ze zoekt het maar uit". Ik kijk op van het boek dat Harry mij geven heeft, to kill a mokingbird. Hij was ontzet dat ik die nog niet gelezen had, en nu ik er mee bezig ben, snap ik waarom. Het was de discussie van een half uur waard geweest, want het boek is tot nu toe heel goed.

Hij reikt mij zijn hand, die ik aanpak. "We gaan een primeur maken Kitty, we gaan een vette burger eten, in een burgertent".
Het verbaast me stiekem dat Harry heeft onthouden dat ik nog nooit in een burger tent gegeten heb, maar het feit dat hij het onthouden heeft, laat me weer een beetje extra voor hem vallen. Ik loopt mee, bij de deur pak ik mijn ballerina's en trek deze aan.
"Misschien moet je Archie ook uitnodigen, hij lijkt me aardig". Hij staart mij verbaast aan, "weet je dat zeker?"
"Ja natuurlijk, hij is een vriend van jou. Ik zou hem graag leren kennen, ik ben benieuwt hoe hij verder Harry pakt zijn mobiel uit zijn broekzak en belt, terwijl hij mijn hand pakt en we samen de trappen aflopen.
"Hey man, Paul's Da Burger, 15 minuten". Meer zegt hij niet en hangt weer op, ik huppel achter hem aan terwijl hij de trappen af gaat.
Halve wegen zie ik de jongen en het meisje, dat een tijd terug geld gewed hadden. Of ik wel of niet heelhuids zou terug komen, uit Harry zijn appartement. Ik kan het niet helpen, maar zwaai naar ze een tikkeltje arrogant.
De wrok die ik voor ze voel, omdat ze genoten van mijn verdriet op dat moment, zit nog steeds hoog. Ze kijken elkaar aan, met volle verbazing. Harry merkt het en kijkt van mij naar hen op de stoep. Hij blijft stil staan en ik kom tegen hem aan.
"Wat?" Hij kijkt mij aan, het antwoord zwijgzaam uit me te willen dwingen.
"Jut en Jul hadden geld op ons gewed", zijn ogen vliegen naar het stel op de stoep. Hij laat mijn hand los en hurkt voor ze neer, "ja dat weet ik nog. Maar nu weten ze wel beter denk ik, wat goed voor ze is. Helemaal als ze zulke mooie speciale sigaretten willen blijven roken". Harry trekt de sigaret uit de mond van de jongen en gooit hem over de balustrade. Hij kijkt met angstige ogen op, als Harry gaat staan. "J ja Styles, natuurlijk. Ze is van jou, we zullen het niet meer doen, het was toen een grapje". Harry grijnst naar ze, "goed. Kom Kitty, Archie wacht op ons".

We lopen door de stad, de drukte heb ik op zich best gemist. Het is een andere drukte dan op de uni, ik geniet van de gehaaste mensen, als ik alle tijd van de wereld heb.
We stoppen voor een restaurant met een enorme burger buiten, er waait een Amerikaanse vlag en het bord met de specials is helemaal vol geklad. Harry trekt me naar binnen en ik sta stil, zijn hand glipt uit die van mij, want hij loopt door.

Het is afzichtelijk, ik snap nu, waarom mijn ouders mij hier nooit mee naar toe namen. De tafels hebben plastic geblokte zijlen, er staan al flessen met saus op tafel en de vloer heeft bruine oude tegels. Harry ziet mijn blik en moet lachen, "he, als je zo blijft kijken worden we er nog uitgetrapt op alleen jou blik".
Ik bijt op mijn lip en loop achter Harry aan, hij kiest een tafeltje achter in en we ploffen neer. Ik staar nog steeds om mij heen, vol ongeloof.
"Hey schoonheden", ik kijk op als ik de stem van Archie hoor. Zijn stem is opgewekt, net als zijn karakter, voor wat ik gemerkt heb.
"Jij kijkt of je niet goed word lieverd, alles oke? Is meneer hier weer een zak?" Ik schud mijn hoofd, maar voor ik zelf kan antwoorden antwoord Harry, met plezier in zijn stem.
"Deze hier, is nog nooit in een burgertent geweest. Ze weet nu niet wat zich overkomt, de tafels hier hebben geen zilver bestek en linnen lakens, he Kitty". Hij port in mijn zij en ik voel mijn wangen gloeien, "sst".
De jongens hebben de grootste lol met mijn schaamte, ik ben dan ook blij als er een meisje aan komt lopen die vraagt of we al weten wat we willen hebben.
Harry neemt zoal gewoonlijk het woord, "ik wil de Eastsider Burger, voor de dame een Bacon cheeseburger, 2 vanille shakes en daarbij willen we de French Fries and Union Rings".
Het meisje bekijkt Harry als hij klaar is met zijn bestelling op te noemen, ik snap haar. Ik zou mijn potlood waarschijnlijk in mijn mond houden, terwijl ik naar hem zou staren.
"Ja, ik wil de Soulburger, cola en Gravy Fries". Harry trapt onder tafel naar Archie, "wat is er mis met jou. Waarom zou je doorweekte patat willen in jus, waarom?" Het meisje kijkt naar de jongens terwijl ze op haar kladblok krabbelt, ik zie dat ze haar lach probeert in te houden. Maar als onze blikken kruisen, beginnen we te giechelen.
"Wat is er zo grappig dames?" Archie zijn ogen zijn gericht op het meisje, die bloost en niet weet wat ze moet zeggen. "Jullie zijn gewoon ongelovelijk idioot, dat is het". Haar ogen lichten even op, "ik moet gaan". Ze draait zich snel om en gaat er vandoor, ik kijk haar na, het leuke van dit concept eettent is dat ik bijna alles kan mee kijken.

"Maar Katherina, hoe is het met je studie?" Verbaast kijk ik van Archie naar Harry, "ehm... goed. Waarom heb ik het gevoel dat jij mij door en door kent?"
Harry zijn hand komt op mijn been en hij schuift dichter naar me toe, hij zet zijn lippen aan mijn oor en fluistert. "Omdat ik elk detail over jou met hem gedeeld heb, behalve hoe geweldig je naakt bent". Ik krijg vuurrode wangen, archie lacht en knipoogt naar me. "Laat je niet door hem opfocken, hij lijkt heel wat, maar heeft een klein hartje blijkt maar weer".

Dan komt het meisje weer met haar armen vol eten, ze zet de borden neer en loopt nog een keer met ons drinken en bordjes patat. Ik klap enthousiast mijn handen samen, "zoveel eten. Omg omg, dit is zo fijn". Voor ik kan beginnen pakt Harry mijn kin vast en kust me, lang, niet boeiend dat iedereen ons kan zien. "Eetsmakelijk Kitty".
Ik pak de burgen op, net zoals de jongens doen en ik neem een hapje. Maar dat is razend ingewikkeld, er druipt vocht uit en er valt vanalles uit. Beteuterd kijk ik ernaar, waarom is dit zo ingewikkeld. De jongens nemen grote happen en weten de burger heel te houden, harry slikt en draait zijn hoofd mijn kant op, grijnzend. "Oefenen kitty, dat krijg je het wel onder controle. Maar niet te veel, anders moet ik je mee nemen naar de sportschool". Hij knipoogt en legt zijn burger neer, hij rijkt mijn milkshake aan. Ik pak hem en we klinken ze tegen elkaar, "proost Kitty. Vanille, precies zoals jij". Ik bloos, wetende dat archie het allemaal kan horen. Maar hij zit onderuit gezakt, zijn bord leeg te eten.

Het eten is heerlijk en ik neem me voor, meer restaurantjes zoals deze te proberen.
Als we wat buiten lopen gaat Harry zijn telefoon af, hij neemt op. Maar het gesprek is niet positief, ik merk het meteen aan hem.
Zijn gezicht vertrekt, zijn ogen worden groter en hij laat mijn hand los en balt deze.
"Waar?" Hij gromt, snauwt en kijkt woedend, moordlustig zelfs. "Blijf daar, ik ben er over 5 minuten". Hij hangt op en kijkt Archie aan, "neem haar mee naar je appartement. Open de deur voor niemand anders dan voor mij, hoor je me?!" Archie knikt en pakt me vast, maar ik snap er niks van en grijp naar Harry, "wat is er gebeurd?"
Hij pakt mijn gezicht met twee handen vast en kijkt me indringend aan, zijn ogen staan zwart en er is geen emotie in te lezen. Ik schrik van dit gezicht, nog nooit heb ik hem zo gevaarlijk gezien.
"Doe alsjeblieft wat er je gezegt word, dan zie ik je snel weer. Blijf bij Archie Kitty, ik moet het evenwicht in balans houden". Hard drukt hij zijn lippen op die van mij en loopt dan de menigte in, weg van mij. Ik roep hem, terwijl ik hem weg zie lopen, ik probeer me los te trekken uit de greep van Archie, maar die neemt zijn taak heel serieus en sleurt me mee.

Het evenwicht bewaren, dit gaat over de illegalen dingen die hij doet. Als ik in het appartement van Archie op de bank zit, voel ik me misselijk. "Het komt wel goed met hem, hij is vaker zo bij mij vertrokken. Elke keer was die fucker er weer, maak je geen zorgen Katherina." Archie kijkt mij gemoedelijk aan, "ik zal thee voor je maken".
Hij staat op en loopt weg, mijn ogen gaan door het appartement. Hij is de grote van die van Harry, maar het is hier heel vrolijk. Misschien een beetje vrouwelijk zelfs, zou hij een vriendin hebben?"

Archie komt terug met twee bekers thee en zet 1 van de mokken voor me neer. Hij neemt plaats in een luie stoel, tegen over de bank waar ik zit.
"Hoe ken je Harry?" Ik vis het lepeltje uit mijn mok en kruip wat meer in elkaar terwijl Archie begint te vertellen.

"Ik heb Hazz ontmoet toen hij hier net woonde, hij was dronken en was in gevecht met 4 grote jongens. Ondanks dat hij dronken was, zag ik dat hij goed in vechten was. Ik besloot hem te helpen, samen konden we die 4 jongens makkelijk aan". Ik zie aan Archie dat hij het herbeleeft, zijn ogen glimmen.
"Nadat we alle 2 flinke bloedneuzen en kapotte lippen hadden, zijn we naar mijn huis gegaan. Heeft Harry zijn roes uitgeslapen en heb ik hem welkom geheten in New York". Ik neem en slokje thee en lik mijn lippen af, "maar waarom zou Harry mee gaan met een wild vreemde? Want dat was jij toen toch voor hem."
"Ja dat is een goede vraag, we waren goed samen, ik wist dat meteen. Harry misschien ook, ondanks zijn beschonken toestand toen. Ik bood hem aan mee te gaan, hij zei ja."
Archie haalt zijn schouders op en neemt een klein slokje thee, vind het blijkbaar te heet en zet het terug.
"Later nam ik Harry mee naar een club waar ik vechtlessen nam, daar is het allemaal verder ontstaan. Hij vond een appartement in Harlem en deed precies wat de meeste daar doen, roken, drinken, vechten, neuken en totaal naar de klote gaan.
Blijkbaar zag Harry wat hij deed, vroeg mij om hulp en ik heb hem geholpen om af te kicken, cold turkey. Toen is hij gaan bedenken om het daar in de buurt beter te maken , zodat niet iedereen fucked up gaat. Dat is hem gelukt, terwijl hij dat deed was ik erbij. We steunden elkaar altijd, hij vertelde mij over zijn vroegere thuis situatie. Ik denk dat dat iets was, waarom hij voor hulp aanklopte. Verder is ons leven niet zo spannend.... tot jij kwam. Toen werd het leuk". Hij knipoogt naar me en ik verslik mijzelf in de thee, met tranen in mijn ogen kom ik uiteindelijk bij.

Ik besluit erover heen te praten, want ik wil niet weten waar ze het over hebben, als het om mij gaat.
"Mag ik vragen of jij een studie gedaan hebt of wat voor werk je doet?"
Hij legt zijn voeten op tafel en kijkt even uit het raam, "ik heb high school gedaan". Toen verloor ik beide ouders en zag ik het allemaal niet meer zo zitten, ik ben gaan werken in een pizza tent en verdiende uiteindelijk genoeg om hier te komen wonen. Nu werk ik voor Hazz, daar verdien ik ook prima".
Mijn wenkbrauwen schieten omhoog, hoe dan?!
"Sorry maar hij betaald je? Hoe?" Archie houd zijn hoofd scheef en bekijkt me even, "ik doe de boekhouding, laten we het daar maar op houden Katherina". Ik knik en zeg dat hij me maar Kathy moet noemen, wat hij blij aanneemt.

Het is fijn om met Archie te praten, hij is lief en geduldig. Hij weet me goed af te leiden en legt mij uiteindelijk in zijn bed, opdat ik steeds op de bank inslaap val. Maar ik probeer uit alle macht wakker te blijven, ik moet wakker blijven voor Harry. Maar het lukt niet, uiteindelijk neemt de slaap het over.
Maar midden in de nacht schrik ik wakker door kabaal, er klinken heftige scheldwoorden. Er word met deuren geslagen en ik hoor een harde bons, alsof er iemand neervalt.
Dan hoor ik zijn stem, nog steeds klinkt hij woedend, maar hij is er weer.
Als ik het bed uit kruip en de deur open zie ik Stefanie huilend aan de voeten van haar zoon zitten, zij verklaarde de harde bonk.
Als ik naar Harry kijk schirk ik, mijn ogen vullen zich met tranen en ik sla mijn handen voor mijn mond

Reacties (3)

 • AmorAmor

  Je hebt de spanning er weer lekker in! En leuk dat we nu ook Archie hebben ontmoet!

  1 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Oo Archie is leuk!

  1 jaar geleden
 • gothicpop

  Wat is er met harry :o
  Weer lekker spannend <3

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen