Isabelle Hardy


De volgende ochtend gaat de wekker al weer vroeg. Met iets meer moeite dan anders kom ik mijn bed uit. Normaal gesproken zou ik niet op een vrijdagavond uitgaan, maar gisteren had ik Zayn willen uitdagen, of meer pesten. Uiteindelijk waren we al weer om één uur thuis geweest. The Capital A List was niet onze club; de drank was te duur en de mannen te stijf.

Ik trek mijn sportkleding aan, om zoals elke ochtend te gaan hardlopen. In het voorbijlopen valt mijn blik op mijn zwarte jurk, wat ik gisteren meteen na het uittrekken in de prullenbak gegooid had. Hoewel het gisteren nog zo perfect had geleken, voel ik me er na die avond alleen maar vies in. Zeker na hoe die Harry Styles me bekeken had. Een rilling loopt weer over mijn lijf als ik aan zijn aanraking denk. Op mijn arm kan ik precies voelen waar hij mij aanraakte, als of hij de plek gemarkeerd heeft.
Mijn gedachten dwalen af naar zijn lippen die mijn oor geraakt hadden. Zou hij dat expres gedaan hebben, of was het per ongeluk geweest? Dat kan ik haast niet voorstellen. Hij had zo dicht op mij gestaan, dat hij heus wel wist waar hij mee bezig was. Plus de voldane grijns die op zijn lippen had gestaan, toen ik terug deinsde.
Zou hij deze uitwerking op alle vrouwen hebben, of alleen op mij?

Ik schud Harry Styles uit mijn gedachte en doe mijn oortjes in. Op een vlot tempo begin ik te joggen en maak mijn gebruikelijke rondje, waar ik ongeveer een uurtje over doe.
Als danseres vind ik het belangrijk om mijn lichaam in conditie te houden. Daarom ga ik elke ochtend hardlopen, eet ik gezond en zorg ik voor genoeg slaap. Daarnaast dans ik dan nog de hele dag, of wel in mijn lessen of thuis voor de spiegel.

Eenmaal thuis van mijn rondje ligt Zayn nog steeds te slapen. Ik had niet anders verwacht. Zayn werkt vooral 's avonds en 's nachts en slaapt tot ver in de middag. Ik neem een snelle douche en kleed me al weer om voor mijn dansles. Ik pak nog snel een flesje water en een groene smoothie uit de koelkast en vervolg mijn weg naar de dansschool.

Het is 3 kwartier lopen naar de dansschool, ik had een taxi kunnen nemen, maar ik loop liever. Het houdt mijn spieren in beweging na het hard lopen en ik geniet van het buiten zijn. Ik stop mijn handen diep in mijn jaszakken. Het is koud buiten, mijn adem maakt wolkjes in de lucht. Hoewel mijn neus er haast afvriest, vind ik het heerlijk. Wanneer het buiten kouder word, word alles binnen een stukje knusser. Ik vraag me af of we dit jaar een kerstboom zouden halen. Zayn is nooit fan van feestdagen geweest, waarschijnlijk omdat we nooit een grote familie hebben gehad om het mee te vieren. Toch vind ik dat onze familie van 2 groot genoeg is voor een kerstboom of een cadeautje onder de boom. Misschien moet ik dit jaar gewoon zelf een kerstboom kopen. Een glimlach speelt op mijn lippen, dat lijkt me een perfect idee.

Aangekomen bij de dansschool leg ik mijn spullen weg en begeef ik mij naar de bar, waar ik mijn strekoefeningen begin. Het klaslokaal vult zich langzaam aan met steeds meer mensen. Uiteindelijk komen ook Leah en Mindy binnen. Ik had ze gisteravond nog de mond weten te snoeren, met (veel te dure) alcohol en het feit dat de muziek toch te hard stond, maar nu kom ik er niet onder uit.
Mindy staat met haar rug tegen de bar geleund en kijkt mij vragend aan. Leah zit op de grond haar strekoefeningen te doen, maar ook zij laat mijn blik niet los.
"Kom op. Vertel nou." Dringt Mindy aan.
"Nee." Zeg ik stug. "Waarom wil je de juicy details niet met ons delen? Dat doen we altijd. " Klaagt Mindy, als een klein kind die geen lolly krijgt, ze maakt zelfs een kleine stampvoet beweging.
"Er is niks te delen." Hou ik vol, want dat is de waarheid. Wat kan ik hen vertellen? Ik heb hem die middag kort ontmoet, we hadden slechts een paar zinnen gewisseld, meer is het niet.
"Daar geloof ik niks van." zegt Mindy. "Ik ook niet." Voegt Leah aan Mindy toe.
"Ik zag hoe hij naar je keek." Ik kijk Leah vragend aan, "hoe dan?" Leah lijkt naar de juiste woorden te zoeken.

"Als een hongerig beest."

De rest van de les kan ik mijn gedachten er niet bij houden. Leah's woorden blijven maar door mijn hoofd spoken. Het is niet voor niks dat mijn lichaam zo heftig op hem reageerde, maar ik had gedacht dat ik het me verbeeld had. Het idee, dat het Leah en Mindy ook opgevallen was, lijkt me bij mijn keel te grijpen en geeft me een benauwd gevoel. Het is gelukkig niet alsof ik hem nog zo vaak zou gaan zien. Het was pure toeval geweest dat ik hem gisteren twee keer was tegen gekomen, waarschijnlijk zie ik hem nooit meer.
Mindy prikt met een vinger in mijn zij, wat mij op laat springen.
"Jij bent," fluistert ze. Ik probeer het weer los te laten en maak me klaar voor mijn pliés.

Thuis zie ik Zayn op de bank zitten met een kom cruesli.
"Morge." zegt hij met zijn mond vol.
"Middag, bedoel je," lach ik.
Ik ruim mijn sportkleding op en neem plaats naast Zayn op de bank. "Moet jij niet eten?" Vraagt hij streng. "Ik heb al gegeten," lieg ik. Zayn kijkt mij strak aan, liegen heeft geen zin tegen over hem.
"Issy." Hij gebruikt zijn 'bendeleider-stem', streng, een tikje dreigend en zeker geen tegenspraak tolererend.
Ik snuif, "best." Ik sta op en grist een banaan van de fruitschaal. "Nou blij?" Vraag ik een hap nemend van de banaan.
"Ja en daarna gaan we een frietje halen, met een dikke klodder mayo." Grijnst Zayn en prikt mij in mijn zij. "Beetje vet kweken op dat bottige lijf van je." Ik steek mijn tong naar hem uit.
"Ik ben al de dikste van groep." Mompel ik, terwijl ik aan de banaan pulk. Zayn knipt met zijn vinger, een gebaar wat hij vaak gebruikt naar de cobra's, maar naar mij zelden. Zijn vinger wijst dreigend in mijn gezicht.
"Nog zo'n opmerking en ik zorg dat je nooit meer danst." Schuldbewust sla ik mijn ogen neer.

Ik weet ook wel dat het niet goed is, er hangt een ongezonde sfeer, wat betreft gewicht, in de danswereld. Ik had me er nooit aan toe gegeven, tot dat ik bij vrijwel elke auditie het zelfde commentaar terug kreeg, te 'curvy'. Niet dat ik me zelf uithongerde, maar ik ben me erg bewust van wat er in mijn mond gaat.

"Ik ben vanavond werken." Meld Zayn, terwijl hij zijn kom opruimt. "Let jij een beetje op je zelf?" Ik bijt op mijn lip en knik. "Nou niet zo zitten pruilen, ik probeer gewoon voor je te zorgen." Ik hum iets, dat ik dat heus wel weet. Zayn drukt een kus op mijn kruin. "Love ya, sis." Ik loop van hem weg en gooi de banenschil in de prullenbak.
"Ik ga vanavond dansen."
Zayn draait met zijn ogen, natuurlijk ga ik dansen. "Waar?"
"Fabric." Fabric is dé dansclub in Londen. Iedereen van de dansacademie gaat er heen en nu na mijn opleiding ga ik er nog steeds graag heen.
"Met wie?" Vraagt Zayn door.
"De meiden." Soms voel ik me nog steeds een tiener, met Zayn als de strenge vader. "Geen jongens?" Ik trek een wenkbrauw naar hem op.
"Jongens? Je bedoelt zoals Christoffer, die jij dan weer weg jaagt?" Reageer ik, Zayn rolt met zijn ogen.
"Niet weer hè, je hebt gisteren genoeg scène gemaakt." Zayn probeert het onderwerp weg te wuiven maar daar neem ik geen genoegen mee.
"Scène? Je heb Christoffer laten bedreigen, met een wapen!" Roep ik uit. Zayn probeert uit te leggen waarom Christoffer niks voor mij is, maar ik ben nog lang niet klaar en begin tegen hem te schreeuwen, als of mijn leven er vanaf hangt. Zayn leunt tegen het aanrecht en vouwt zijn armen in elkaar.
"Klaar?" Vraagt hij, als ik buitenadem van het schreeuwen, tegen over hem sta. Ik schut mijn hoofd, "ja".

"Ten eerste kan het me niks schelen wat je van mijn methode vind, het werkte. Ten tweede, ik weet wat goed voor jou is en Christoff was dat niet. Ten derde..." Hij komt overeind en komt dreigend dichtbij me staan. Dit trucje werkt misschien bij zijn cobra's, maar niet bij mij. Ik zet mijn handen in mijn zij en kijk hem uitdagend aan.
"Stoor mij nooit, maar dan ook nooit meer in een overleg."

Ik draai met mijn ogen, "het stijgt je naar je hoofd, dat leiderschap." Wuif ik zijn woorden weg, Zayn pakt mijn pols strak vast en zijn ogen staan donker. Zo keek hij nooit naar mij.

"Je brengt je zelf in gevaar, Issy!"

Reacties (1)

  • AmorAmor

    Hahaha per ongeluk, ik denk dat deze Harry niks per ongeluk doet.

    (H)

    2 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here