Foto bij Hoofdstuk 32.

Isabelle Hardy


Bijna enthousiast neem ik plaats aan tafel. Ik had alles mogen kiezen, voor het avond eten, hoewel ik normaal niet veel eet, heb ik toch voor 3 gangen gekozen. Vooraf bietencarpaccio, met rucola, honingmosterd saus en walnoten, het hoofdgerecht was een quinoasalade met spinazie en puntpaprika en als toetje kon ik het niet laten om om chocolate-chip-ijs te vragen. Harry had alles toe gezegd, ik vroeg me af of hij überhaupt had gehoord wat ik voorstelde, want ik kan het me maar moeilijk voorstellen dat hij genoegen nam zonder vlees, maar hij had het goed gevonden.

Harry schuift mijn stoel aan en raakt daarbij mijn arm vluchtig aan. Het is een kleine aanraking, maar hij verspreid kriebels door mijn hele lichaam. Harry neemt, zoals altijd, plaats aan het hoofd van de tafel. Ik zie de kokkin binnen lopen, met 2 borden. Haar naam had ik nog niet te weten gekomen, omdat ze zich meestal verschool in de keuken. Ik had waarschijnlijk het zelfde gedaan, als ik haar was.
Ik kijk naar het bord, wat voor mij neergezet wordt. Het ziet er heerlijk uit! Als ik op zij kijk, zie ik Harry fronsend naar zijn bord kijken. Met zijn vork veegt hij wat rucola opzij, om beter te zien wat er op zijn bord ligt.
"Bietencarpaccio, meneer." Zeg ik. Ik zie hem nog dieper fronzen. "Bieten." Zegt hij lijkt zijn neus op te trekken. Ik houd me zelf tegen om te lachen, om de grijns op mijn lippen te verbergen, neem ik snel een hapje. Oké, ik snap best dat het een smaak is, waar je aan moet wennen. Misschien iets langer, als normaal je favoriete gerecht rood vlees is, maar dit is ook rood...

Harry neemt een hap vol rucola en kauwt er op, als ik hem afwachtend aan kijk, glimlacht hij als een boer met kiespijn. "Lekker?" Vraag ik. Ik zie hem moeite doen, om de hap weg te slikken. "Belle..." Begint hij, zoekend naar de woorden om mijn lievelingskorstje niet meteen af te branden. "Ik ben toch geen koe. Het lijkt wel of ik gras zit te vreten." Zegt hij dan eerlijk. Ik kan mijn lach niet meer in houden en schater het uit. Ik sla mijn handen voor mijn mond, als hij een wenkbrauw op trek. "Sorry, meneer." Zeg ik schuldbewust. "Maar u bent nu echt heel grappig." Harry tuit zijn lippen en lijkt zelf ook tegen een lach te vechten. Ik bijt glimlachend op mijn lip, om een nieuw lach binnen te houden. "Eet jij nou maar je konijnencarpaccio. Dan ga ik opzoek naar een stuk vlees." Hij wilt opstaan maar ik stop hem.
"Probeer het nou, meneer." Ik snij een stukje van mijn bieten af en prik een beetje van alles op mijn vork. "U moet het samen proeven." Ik steek mijn vork naar hem uit. Ik zie hem er twijfelend naar kijken. Ik vraag me af of hij twijfelt over het eten aan de vork, of het feit dat ik hem probeer te voeren, maar dan neemt hij toch de hap. Ik bijt op mijn lip als ik hem bekijk tijdens het eten.
"Dat is iets beter." Geeft hij toe. "Maar ik mis nog steeds mijn steak." Ik begin weer te lachen. Harry blijft zitten en eet zijn bietencarpaccio op, al eet hij lang niet zo snel als anders. Deze keer ben ik zelfs sneller klaar dan hij.

Ik lik mijn lippen, als de quinoasalade op tafel gezet word. Weer word mijn enthousiasme niet met mij gedeeld. "Belle, waar is mijn vlees?" Hij klinkt bijna als een zeurend kind, wat me weer doet grinniken. "Sorry, meneer. Geen vlees vanavond." Ik hoor hem zuchten. "Je bent toch niet zo'n grasvreter, hè? Want planten leven ook, dus dit is net zo goed moord." Ik moet mijn lippen hard op elkaar drukken om niet te lachen. "Nee, meneer. Ik eet ook weleens vlees, maar niet zoveel en graag als u." Zeg ik. "Daarbij, dit is niet vegetarisch, maar veganistisch." Hij fronst zijn wenkbrauwen. "Vega-watte?" "Veganistisch, zonder dierlijke producten, zoals melk en eieren." Hij trekt weer wenkbrauw naar me op. "Jij bent niet goed snik, meisje." Hij wijst met zijn vork naar mij. "Je kan toch nooit op je benen blijven staan, als je niet een paar goede eiwitten binnen krijg." Ik haal mijn schouders luchtig op. "Ik eet wel af en toe vlees, maar vlees heeft ook een hele hoop onnodige vetten, plus dat het je lichaam verstopt. De eiwitten die je binnen krijg via een noten zijn dan weer veel beter voor je."
"Onder mijn dak, eet je gewoon vlees. Nu begrijp ik waarom je zo verdomd dun ben, er gaat niks in." Zegt hij met een knip oog.

Als het tijd is voor het toetje, komt de kokkin ongemakkelijk naast me staan. "U weet zeker, dat u het zo wilt, mevrouw?" ze houdt de beker ijs en de lepels vast. "Ja, dank je wel." Ik pak het van haar aan en sta op. Ik zie Harry mij verbaasd aan kijken. "Dit smaakt beter op de bank." Leg ik voorzichtig uit, hopend dat hij het niet erg vind dat ik besluit. "Vooruit, dan maar." Hij staat op en loopt met mij mee naar de salon. Ik blijf even twijfelend voor de bank staan, als hij al plaats genomen heeft. Ik wil plaats nemen bij zijn voeten, maar hij houdt me tegen. "Kom maar op de bank zitten," zegt hij en klopt naast hem. Tevreden neem ik naast hem plaats. Ik vouw mijn benen in de kleermakerszit en maak dan de bak ijs open. Het ijs had blijkbaar al even buiten de vriezer gestaan, want ik kon gemakkelijk de lepel er in steken. Ik bied hem de eerste hap aan, maar in plaats van de lepel, met de schep ijs erop, van mij aan te nemen, neemt hij de hap van de lepel. Ik glimlach als hij me aan kijkt, met de groene ogen van hem. Snel neem ik zelf een hap. Als ik niet beter wist, leek dit wel een beetje op een date. Zou hij ooit op dates gaan? Hij lijkt me er niet het type voor. Waarschijnlijk had hij alleen maar onenightstands. Zou hij ooit verliefd geweest zijn op een meisje? Vast niet.
"Waar denk je aan?" Ik schrik van zijn stem. Ik voel mijn wangen rood kleuren als ik hem aan kijk. "Ik bedacht me, dat dit wel een beetje op een date leek, meneer." Geef ik toe. Hij laat het toe, dat ik hem nog een hap voer. "En is een geslaagde date?" Hij wiebelt met zijn wenkbrauwen als hij het vraagt. Ik neem zelf een hap en denk na over mijn antwoord, terwijl ik het ijs in mond heen en weer laat gaan. "Ik heb het best na mijn zin." Geef ik toe. "U lijkt ontspannen." Licht ik toe.

"Misschien komt dat, omdat ik het ook best na mijn zin heb." Zegt hij, terwijl ik hem weer een hap voer. Ik voel mijn wangen nog warmer worden. Opeens brandt de vraag op mijn lippen. "Gaat u vaak op dates?" vraag ik. Hij trekt een wenkbrauw naar mij op en even heb ik spijt van mijn vraag. "Nee, nooit." Antwoord hij dan, net wat ik al dacht."Jij?" Kaatst hij de vraag terug. Ik voel een beetje ongemakkelijk worden, op mijn plek. "Niet echt." Geef ik toe. "De meeste jongens durven niet." Ik bedenk me dat ik nu beter niet Zayn's naam kan noemen en laat de uitleg dan ook maar zitten. Harry humt, blijkbaar begrijpend wat ik bedoel. "en toch heb je wel 3 relaties gehad, zei je." Hij lijkt nieuwsgierig naar mijn liefdeleven, nou dat zijn snel klaar met praten. Ik lach een beetje spottend.
"Ja en ze konden niet wachtend om me te verlaten." Ik voel een oud zeer omhoog komen en schep iets wat agressief in het ijs. "Nou maak je me wel nieuwsgierig, Belle." Ik zucht diep. "Eerst was er Lauren, we hebben 2 jaar wat gehad op de middelbareschool, maar hij ging studeren aan Oxford en ik bleef in Londen en mijn dansopleiding was te min voor zijn ouders. Hun zoon werd advocaat en mijn dansdroom past daar niet bij." Ik neem een hap van het ijs. "En hij was je eerste?" Vraagt Harry. Ik knikt. "Ja, heel romantisch na het eindgala, de volgende ochtend maakte hij het uit." Ik voel zijn vingers op mijn huid, wat me doet sidderen. "Daarna kwam Danny, hij was lief....maar zo saai." Kreun geïrriteerd. "Man, wat was hij saai." Benadruk ik. "En tussen u en mij...hij leek geen idee te hebben waar hij mee bezig was, als u snap wat ik bedoel." Harry begint te lachen om mijn openheid. "Toen kwam Ben, Ben was leuk." "Hij was niet saai, of slecht in bed?" Vraagt Harry grijzend. "Ben was oké, in bed." Ik haal mijn schouders op. "Oké, is niet goed genoeg." Verklaart hij en ik knik. "Klopt." "Is dat waarom jullie uit elkaar gingen?" Ik schud mijn hoofd. "Op dat moment was oké, goed genoeg. Hij vroeg me ten huwelijk, we waren pas een jaar samen, maar hij dacht dat we bij elkaar hoorde. Ik ben nog net niet gillend weg gerend. Het was heel zielig, hij moest huilen." Ik houd de lepel even bedenkelijk in mond mond, dan haal ik schouders op. "Dat is al bijna 2 jaar geleden, sindsdien heb ik wel wat gedatet, maar meestal was het niks. Plus ik ben altijd vreselijk druk."

Harry kijkt mij bedenkelijk aan. "En je wilt mij wijs maken dat je nooit een onenightstand heb gehad." Ik schud mijn hoofd. "Nee, nooit, meneer." Blijf ik vol houden. "Ook niet gezoend?" Vraagt hij. "Weleens een kusje." Geef ik toe, terwijl ik hem een hap ijs geef. Ik voel mijn wangen rood kleuren, als één kus me weer voor mijn ogen afspeelt.
"O jee, dat moet wel een hele bijzondere kus geweest zijn." Grijnst hij. "Vertel, Belle." Ik bijt op mijn lip. "Nee, hoor." Probeer ik het weg te wuiven, en neem snel een hap ijs, om niks te hoeven zeggen.
"Belle, zeg op." Hij pakt de bak ijs uit mijn handen, zodat ik niet het zelfde trucje uit kan halen. "Moet ik je dwingen?" Mijn ogen worden even groot, als hij dat zegt. Zou hij me serieus slaan, om het er uit te krijgen? "Ik maak een grapje, maar vertel." Zegt hij snel als hij mijn blik zie.

"Ik heb ooit met een meisje gezoend." Geef ik dan toe.

Zijn ogen lijken te glimmen, als hij mijn bekentenis hoort. "Vond je het fijn?" Vraagt hij. Ik bijt op mijn lip en knik. "Het was een fijne zoen, ze was veel zachter dan een man en ze rook lekker." Herinner ik mij. "Maar één zoen was wel genoeg. Het was leuk en ook wel spannend, maar ik val alleen op mannen." Harry knikt. Ik zie hem nadenken, beslissend of hij het me gaat vragen. "Dus een trio zit er niet in?" Vraagt hij me. Ik haal mijn schouders op. "In principe niet." Als ik de hongerige blik in zijn ogen zie, realiseer ik mij wat ik zo juist gezegd heb. Shit, dat kan nog weleens helemaal verkeerd aflopen.
"Heeft u het weleens gedaan, met 2 vrouwen?" Vraag ik nieuwsgierig. Harry tuit zijn lippen. "Wel, eens." zegt hij langzaam. Ik frons even, wat moet dat betekenen? Ik geef hem de laatste hap van het ijs en zet de lege bak op de salon tafel.

"Je had gelijk, het is lekkerder op de bank."

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen