Foto bij Hoofdstuk 36.

Isabelle Hardy

Ik voel mijn handen trillen terwijl ik door de contacten van Harry's telefoon zoek. Ik moet de telefoon aan mijn broek schoon vegen, als door al het bloed de touchscreen niet meer reageert. Ik twijfel even als ik Zayn's nummer voor bij zie komen. Ik kan vrij zijn. Ik kan hem opbellen, hij komt mij meteen op halen, dat weet ik zeker, maar hij zou Harry voor dood achter laten en zelfs hij verdient het niet om alleen in het bos te sterven. Ik zoek verder en haal opgelucht adem als ik 'James' zie staan. Ik houd de telefoon tegen mijn oor en wacht.

"Baas?" Ik hoor James verbaasd aan de lijn. "Waar zit u, de deuren staan wijd open."
"James, je moet ons komen ophalen." Snik ik. "The fuck? Bitch hoe kom je aan zijn telefoon?" Roept James aan de lijn. "Je moet ons halen, anders gaat hij dood." Gil ik terug. Ik lijk tot James door te dringen. "Oké, waar zijn jullie?" Ik probeer hem zo goed mogelijk de weg te wijzen en hij zegt te weten waar hij heen moet.

Als ik ophang buig ik me over Harry heen. Ik voel zijn pols, luister naar zijn ademhaling, hij heeft het moeilijk, wat logisch is. Ik pak het restje van mijn shirt en maak er een bal van, die ik op de wond op zijn buik drukt. Ik hoor hem kreunen, maar ik moet de bloeding afremmen, in ieder geval lang genoeg om naar huis te komen. Ik moet mijn best doen, niet te hyperventileren. Ik houd mijn blik op Harry gericht, de dode lichamen om ons heen negerend.

"Kom op man, je bent toch Harry Fucking Styles." Ik voel tranen over mijn wangen lopen. Waar blijft James nou? Ik druk op de wond, zo hard als ik kan.
"Isabelle." Ik kijk op en zie James aangerend komen. Hij knielt bij ons neer en bekijk Harry's toestand. "Hebben zij dit gedaan?" Vraagt hij wijzend naar de levenloze lichamen. Ik knik. "Oké, laten we hem weg halen hier." Hij plaats zijn armen onder Harry, die kreunt als hij hem op tilt. Ik moet de druk op zijn buik loslaten en volg James snel naar de auto. Bij het voorbij lopen schopt James het leren jack van Harry omhoog. Ik weet het net te vangen. "Trek aan, de baas zal het niet fijn vinden dat je hier in je lingerie rond loop." Ik bijt op mijn lip als ik het zware leren jack aan trek. De geur van Harry omringt mij meteen, ik sla het jack dicht en volg James.

James legt Harry op de achterbank. "Probeer weer druk op zijn wonden te zetten, ik ben zo terug." Hij loopt om de auto heen en rommel in de kofferbak. Ik kijk hem verward aan. "Wat ga je doen?" Hij trekt een jerrycan uit de kofferbak. "De troep opruimen." hij speelt kort met zijn aansteker, alsof hij checkt of hij het doet. "W-wat?" Stamel ik. "Ga nu maar naar de baas." Fluitend loopt hij weg met de jerrycan. Ik probeer de gedachte wat hij gaat doen, weg te drukken en stap de auto in. Als James terug is, stapt hij achter het stuur en rijd snel weg.

Bij het huis tilt James hem naar binnen. Hij gaat de trap op en legt Harry op zijn bed. Stilletjes neem ik plaats naast Harry, terwijl James in een rap tempo een verband doos tevoorschijn haal. "Kleed hem uit." Commandeert James mij. Ik probeer het shirt voorzichtig uit te trekken, maar als dat niet lukt, pak ik de schaar uit de verbanddoos en knip het shirt kapot. Ik zie James prutsen met naald en draad, hij vloekt als hij het draadje niet in het oog krijgt. "Heb je de naald gedesinfecteerd?" Vraag ik. Hij kijkt mij verstoort aan. "Wat?" "Desinfecteren, anders raakt de wond als nog geïnfecteerd en kan hij als nog dood gaan." James knijp zijn ogen samen. "Heb je dit vaker gedaan?" Vraagt hij. "Een paar keer, bij Zayn." Ik bijt op mijn lip als hij de naald naar me uit reikt. "Jij doe het dan." Besluit hij. Ik slik, oké, let's go. Ik rommel in de verbanddoos en haal er een flesje alcohol uit. Ik maak er de naald mee schoon en rijgt het draad door de naald. "Je moet hem stil houden." Zeg ik tegen James. Hij plaatst zijn handen op Harry's schouders, als ik de wond op zijn buik begin schoon te maken. Harry kreunt van de pijn, maar hij lijkt de kracht niet meer te hebben om ons van hem af te duwen. Ik haal diep adem als ik de naald in zijn huid zet. James drukt hem dieper het matras in, terwijl ik zijn wond begin te hechten. Ik bijt op mijn lip, terwijl ik geconcentreerd de hechtingen plaats.

Een fikse tijd is al voorbij als ik klaar ben met al zijn wonden verzorgen. Met een vochtig washandje, was ik de bloedresten van zijn lichaam. Ik bekijk de wond over zijn buik, hopelijk zou het zijn sixpack niet helemaal verpesten, maar misschien is het juist wel een stoere toevoeging. Ik verbind zijn wonden en ruim de verbanddoos op. "Je hebt dat vele malen beter gedaan, dan dat ik dat had gekund. Had je niet kunnen zeggen, dat je dit kan?" Vraagt James. "Dat had Mikey een hoop littekens gescheeld." lacht hij. Ik bijt op mijn lip. "Ik ben geen dokter of zo." "Heb je dit van Malik geleerd?" Vraagt James, de hechtingen bestuderend. Ik knik. "Wauw, is die toch nog ergens goed voor." Ik moet mijn kiezen op elkaar bijten, als hij het over Zayn heeft. Waarom heeft iedereen toch zo'n hekel aan hem, hij wilde alleen maar voor de cobra's zorgen. Was dat niet wat de Sparrows ook deden, voor elkaar zorgen?

"Ik moet bij Mike gaan kijken, blijf jij...hier?" Vraagt James. Ik kijk naar hem op. "J-ja, ik blijf hier." James verlaat de kamer, Ik bekijk Harry, die op het bed ligt. Wat moet ik hier nu van denken? Had hij dit voor mij gedaan? Of wilde hij zijn speeltje niet kwijt. Hij had me zijn eigendom genoemd, is dat iets goeds? Wil ik zijn eigendom zijn? Ik ben toch geen voorwerp, is dat hoe hij mij ziet, als een voorwerp, in plaats van een mens? Ik voel tranen weer in mijn ogen branden.
Snikkend neem ik plaats naast hem op het bed, ik veeg de tranen van mijn wangen en leg mijn hoofd op het kussen naast hem. Ik steek mijn hand uit en streel voorzichtig zijn haren, waar ik eigenlijk niet aan mag komen.
"Niet dood gaan, oké? " Fluister ik zacht.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen