Baby, let me be your man
So I can love you
And if you let me be your man
Then I'll take care of you, you
For the rest of my life, for the rest of yours

~Zayn Malik

Hoe kan ze nu lachen, terwijl ze de toekomst van haar enige dochter vergooit, omdat ze verlieft is. Omdat ze verlieft is op een jongen, die niet, lang niet, in haar perfecte plaatje past.

"Hoe kun je dat nu zeggen Harry, weet je wat een 1 jaar Harvard kost?" Maar Harry negeert mijn moeder, hij kijkt mij bezorgd aan, als ik mijn vuisten bal, hij weet nu precies wat er gaat gebeuren. "Ow hell no, Kitty, rustig".

Maar ik wil mijn moeder letterlijk aanvliegen, zijn sterke armen houden mij tegen, terwijl ik gil, vloek en haar probeer te trappen.
"Jullie zijn monsters, Harvard is alles voor mij. Dit kunnen jullie niet afpakken, jullie kunnen mij niet afkappen, ik ben jullie dochter!"

"Je mag onze dochter zijn, maar je gedraagt je er niet naar. Je hebt seks met een kwakzalver, een waardeloos gedrocht, je verspilt je tijd. We hebben contact gehad met een professor, je komt niet eens naar al je college's, wat is er met je gebeurd?"
Dit snoert in 1 keer mijn mond, ik val stil in Harry zijn armen en kijk haar aan.
"Dan nog is het niet eerlijk". Ik kijk mijn ouders aan, maar ze lijken heel stellig.

"Harry of Harvard?". Opnieuw de vraag, nu uit mijn vaders mond.

Ik voel hoe Harry zijn armen van mij afhaalt, nu ik gekalmeerd ben. Maar van binnen breek ik, hoe moeten we dit appartement betalen? Kan ik hier blijven wonen? Dit jaar toch nog wel? Hoe zit het volgend haar? Hoe kom ik aan zo veel geld?

"Katherina?" Mijn moeder kijkt mij aan, ik zie haar blik zelfverzekerd, wetende wat ik zal gaan antwoorden, maar ze heeft het fout.

"Eruit, ik wil jullie niet meer zien. Zo simpel is het, jullie weigeren mijn studie te betalen, dan wil ik geen contact meer met jullie".

Nu staan mijn moeder ogen minder triomfelijk, "wat zeg je nu Kathy?" Mijn vader zijn stem is zachter, niet kunnen geloven wat ik zeg.

"Ik zeg, pap, dat mijn keuze Harry fucking Styles is. Dat zal hij altijd zijn en altijd blijven, mijn keuze, mijn eerste keuze".

Ik zie hoe ze breken, ze hadden niet verwacht dat hun kleine meisje, deze keuze zou maken. "Nu eruit, jullie zijn niks meer voor mij, jullie zijn dood voor mij. Ik zei, eruit!" Maar ze maken geen aanstalten,
"lieverd, denk eens logisch na, dit is niet de juiste keuze". Mijn moeder haar ogen staan vol tranen, maar fuck haar!

"Harry, smijt mijn ouders de deur uit".

Harry komt in beweging en knakt zijn vingers, "met genoegen, Kitty".

Mijn vader houdt zijn hand op, terwijl hij mijn moeder vast pakt, "rustig jij, we gaan al". Ik draai me om, terwijl Harry voor mij de deur hard dicht slaat.
"Hoe kunnen ze?! Ik moet mijn studie af maken, maar hoe kom ik aan het geld, voor mijn laatste studiejaar? O jeetje, ik moet een baan zien te vinden Harry". De paniek komt weer naar boven, Harry vangt mij op en Anna komt binnen gestormd. "O my, Kathy, dit is echt heel erg, liefje, gaat het?" Haar ogen staan verdrietig en ze trekt mij uit Harry zijn armen, we gaan op de bank zitten en ze kust mijn voorhoofd.
"We gaan het allemaal uitzoeken, we gaan op banen jacht, ik doe met je mee. Echt we komen hier met zijn alle uit, echt waar". Harry heeft zich terug getrokken, ik hoor hem in mijn slaapkamer bellen.

Dus we maken meteen plannen voor vandaag, we gaan alle mogelijke winkels, restaurants en café's af. Ook staan er op de campus verschillende borden met flyers met mogelijke vacatures, we zullen ze allemaal afgaan. Als we uiteindelijk tevreden zijn over hoe we vandaag gaan besteden komt Harry terug de slaapkamer uit, zijn blik staat tevreden en tegelijkertijd..... gebroken?
"Gaat het? Wat is er gebeurd?" Hij schut zijn hoofd, hij blijft op afstand van mij staan en kijkt naar Anna. "Kan ik jou even onder 4 ogen spreken? Het is belangrijk."
Anna is verbaast maar gaat akkoord, ze laten mij alleen en verbaast achter. Ik besluit thee te zetten en zoek in de kastjes iets, wat voor ontbijt zo kunnen doorgaan. Ik vind alleen maar een pak Yoghurt en bananen, ik kijk er even naar en haal mijn schouders op. Ik gooi alles in de blender en schenk het hierna in 3 grote kommen, ik vind nog wat havermout en strooi het erover. Violà ontbijt, ik neem de kommen mee en wacht tot ze terug komen.
Uiteindelijk gaat de deur open en Harry verschijnt weer, nog steeds met iets verdrietigs over zich, maar Anna straalt. Ze kijkt mij glundert aan en is erg enthousiast over het ontbijt en de thee, "jullie gaan het niet vertellen of wel?" Ik neem een hap terwijl ik tussen Harry en Anna kijk, ze schudden alle 2 hun hoofd. Ik kauw op het beetje havermout wat in mijn mond zit en kan niks bedenken wat er eventueel zou kunnen zijn.

De dag vliegt voorbij, Anna, Harry en ik gaan overal naar binnen om te horen of er baantjes beschikbaar zijn. We lunchen op de kosten van Anna en we liggen in het gras van de campus. Anna en Harry lijken het steeds beter met elkaar te kunnen vinden en de vroegere irritatie en mogelijke haat die Anna op Harry had is verdwenen. Niet dat iemand Anna dat kwalijk kan nemen, Harry heeft haar tenslotte gebruikt.
Aan het einde van de dag verteld Harry dat hij moet gaan, hij kan niet blijven want hij heeft morgen veel werk te doen.

Als hij weg is trekt Anna mij op de bank en knuffelt ze mij, "ik had een leuke dag, heb ook een heel nadere kant van Harry gezien, hij gedraagt zich stukke minder grof". Ik voel dat ik begin te stralen en vertel haar alles over de avond ervoor, ik moet opnieuw huilen, omdat ik mij zo gelukkig voel.
Maar tussen het geluk zit weeldegelijk pijn, want ik moet nu naast hard studeren, ook nog eens hard werken. Wat mijn studiegenoten waarschijnlijk gewoon doen, maar laten we even eerlijk zijn.... ik heb dat nooit hoeven doen. Ik vond werken in de vakanties heel leuk, maar werken en studeren, dat is nieuw.

"Jeetje, ik voel me nu echt een verwende trut! Waarom doe ik hier zo moeilijk over? Terwijl het de normaalste zaak in de wereld is?"

"Je bent geen verwende trut, gek! De situatie voor jou is gewoon anders, want jou ouders heb je vandaag je leven uit gebannen, dus je hebt niet iets om op terug te vallen. Ik heb dat wel, net zoals vele andere hier. Jij hebt dat niet meer, je bent je veiligheid kwijt en dat is eng. Geloof mij nu maar, alles komt goed, we houden dit appartement en volgend jaar slaag jij gewoon hier aan Harvard".

Fronsend kijk ik haar aan, hoe kunnen zij en Harry hier zo zeker over zijn? Harry heeft ook meerdere keren gezegd dat alles goed komt en ik mij niet druk moet maken.
"Wat heeft Harry met jou besproken?" Anna loopt wat rood aan en zet de tv aan, "niks, niks". Ik smijt een kussen naar haar toe, "echt wel! Vertel op!". Ik trek aan haar arm en begin haar te kietelen. Ze valt lachend van de bank, probeert weg te vluchten maar ik grijp haar enkels en hou haar vast. "Niks daarvan, vertel op". De tranen stromen over haar wangen en ze krijst het uit, "niet aan mijn voeten, blijf van me af, Kathy!"
lachend probeer ik haar vast te houden maar dat lukt niet langer, giechelend zitten we op de grond.
"Ik vertel het je nog steeds niet, je komt er vanzelf achter. Maar het is positief en voor mij is het de bevestiging dat Harry jou heel serieus neemt".

Reacties (5)

 • LeLouisx3

  Heh? Enkele hoofdstukjes terug dacht ik te lezen dat ze in haar laatste jaar zat. En nu staat er Hoe zit het volgend jaar? Hoe kom ik aan zo veel geld?

  2 maanden geleden
 • MellissaKuran

  Je weet dat een verhaal goed is wanneer je het in 1x leest.
  Kan niet wachten tot het volgende hoofdstuk!

  3 maanden geleden
  • bels

   Ahw zo lief(H)

   3 maanden geleden
 • gothicpop

  Wat zou er nou positief kunnenzijn waardoor anna helemaal happy is en harry een beetje verdrietig?:8(H)

  3 maanden geleden
 • Sunnyrainbow

  O nee.. Harry gaat het toch niet uitmaken of zo.. aangezien hij zo verdrietig kijkt..

  3 maanden geleden
 • AmorAmor

  Natuurlijk kiest ze voor Harry.(H)
  Heel benieuwd wat Harry en Anna hebben besproken!

  3 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen