So no one told you life was going to be this way.
Your job's a joke, you're broke, you're love life's DOA.
It's like you're always stuck in second gear,
Well, it hasn't been your day, your week, your month, or even your year.

But, I'll be there for you, when the rain starts to pour.
I'll be there for you, like I've been there before.
I'll be there for you, cause you're there for me too.

~ Theme song Friends

In de loop van de week krijg ik bericht dat ik bij de lokale boekhandel terecht kan, want Richard heeft een goed woordje voor mij gedaan en ik ben heel blij, dat ik in ieder geval weer in een boekhandel mag werken en geen koffie hoef te schenken.
De weken die volgen ben ik hard aan het studeren, werken en komt Harry mij af en toe halen. Hij zorgt dat ik kan ontspannen en hij neemt mij mee op dates, echte dates. Picknicken in het park, als het regent gaan we naar de bioscoop, we gaan uit eten en hij leest mij voor uit zijn favoriete boeken.
Het is perfect, zo perfect. Ook na alles wat voor gevallen is, lijken Harry en Jace de strijdbijl te hebben neer gelegd en kunnen we als een groep ook met elkaar omgaan. Harry en Benjamin weten het goed met elkaar te vinden en het blijkt dat Harry en Ben erg goed zijn in game, dus soms als ik nog iets moet afwerken, gaat Harry naar Ben, om hem 'keihard te verslaan'.

Dus mijn leven is weer zoals het was, alleen nu met het perfecte vriendje. Harry heeft ook zijn leiderschap wat meer op de achtergrond gebracht en heeft 1 van de andere jongens uit de gang nu meer de leiding dan hem. Het deed hem meer pijn dan hij wil toegeven, maar het heeft hem wel positief veranderd. Want hij heeft minder problemen, is rustiger, hoeft s nachts niet meer weg, waardoor hij meer uitgerust is en zachter.
Archie komt ook af en toe langs of als ik bij hun kom, nodigen wij hem uit om mee te eten. Of hem te laten koken, want dat blijkt zijn geheimen talent te zijn.

En toch, was er de eerste 2 weken, als mijn geld probleem aan de orde kwam, Harry een beetje van slag.
Maar hij wil niet vertellen wat er is en Anna blijft maar herhalen dat hij doet, wat iemand zou doen die veel om mij geeft. Zij laat dus ook geen woord los en ik heb al verschillende idiote complot theorieën bedacht.
Maar ik kan daar niet in door draven want ik krijg van Archie te horen dat Harry over 11 dagen jarig is, de 2e van december, ik kon niet geloven dat Harry het niet verteld had en Archie er nu pas mee kwam.

Het is eind november en al erg koud, dus we moeten een feestje binnen organiseren. Samen met Anna, Ben en Archie zitten we in het appartement van Benjamin. We hebben al verschillende opties gehouden, maar Archie keurden ze allemaal af.
"Vergeet niet, dat hij al jaren niet echt zijn verjaardag gevierd heeft. Normaal drinkt hij zich helemaal kapot in een kroeg, samen met de gang. Maar ik heb een idee, dat dat dit jaar niet gaat gebeuren". Hij kijkt mij met een schuin oog aan en ik moet er van giechelen, "zeker niet nee".
Als we het niet eens worden over de locatie, gaan we naar een cadeau. Maar ook dat blijkt niet te bedenken, alles wat ik opper word van tafel geveegd. "Nou zeg jij dan eens wat, als je alles zo goed kan afkraken". Anna snauwt naar Archie, die haar verwonderd aankijkt.
Ze kibbelen door, ik zit stil tegen de bank geleund tot het mij te binnen schiet. "Ik weet het, ik weet wat we gaan doen".
6 paar ogen staren mij aan, terwijl ik een warm gevoel van binnen krijg.
"We halen zijn broertje hierheen".

Het valt stil, iedereen lijkt na te denken. Anna en Ben weten dat het broertje van Harry in een internaat in London woont, Harry heeft ze dat verteld. Hij heeft zijn broertje al 4 jaar niet gezien, zoals hij over hem praat, als het gevoelige onderwerp aan de orde komt, breekt hij altijd. Hij houdt van zijn broertje, maar omdat hij nu in Amerika woont, kan hij hem niet zo makkelijk opzoeken. Ook hebben zijn ouders het bezoek steeds tegen gehouden, met domme redenen.
"Hoe wil je ze zover krijgen dat ze hem naar Amerika sturen? Ik bedoel, zoals Harry het vaak verteld, laten zijn ouders hem echt niet samen met zijn broertje". Ik zet een grijns op, "ow, ik heb wel zo mijn ideeën. Mag ik het nummer van Stefanie?" Archie tikt het nummer in mijn mobiel in en ik laat de telefoon over gaan. Stefanie is een paar weken geleden terug naar London gegaan, toen ze weer goed opgeknapt was en ook geen last had van afkick verschijnselen.

"Ja?"

"Stefanie, met Katherina". Het is dood stil aan de andere kant van de lijn, we hadden elkaar ook niet meer gezien, nadat ik haar opnieuw verbonden had en nogal kwaad afscheid genomen hadden.

"Is alles goed?" Ze klinkt wat wantrouwig als ze begint te praten, daar heeft ze alle rede toe.

"Ja prima, zoals je weet is Harry over 11 dagen jarig. Nu willen wij zijn broertje laten overvliegen, maar daar hebben we jou toestemming voor nodig".
Ze lacht, ik hoor de verbazing en verwondering erin door. "Jij denkt dat ik mijn Jessie naar jullie laat vliegen?" Opnieuw een lach, nu spottend. Ze weet meteen al weet het bloed onder mijn nagels vandaan te halen.

"Zeg luister eens jij arrogante, waardeloze trut die je bent! Jij hebt je zoon letterlijk in een levensbedreigende situatie geholpen, je hebt mij uitgescholden. Je hebt je waardeloos gedragen, onfatsoenlijk en je bent niks anders geweest, dan een waardeloze en slechte moeder voor Harry. Terwijl Harry evengoed voor je door het vuur gaat, hij had je daar ook achter kunnen laten, maar dat deed hij niet, omdat hij ondanks, wat jij hem allemaal hebt aangedaan, van je houdt. Nu ga jij zijn broertje laten overkomen, of ik doe je wat, ik weet precies wat jou zwakke punten zijn en ik ben niet bang, daar misbruik van te maken".

Opnieuw is het stil, ik ben behoorlijk opgefokt en ik adem diep in, om mijzelf weer rustig te krijgen. De andere 3 kijken mij met open mond aan en ik probeer het zo goed mogelijk te negeren, want ik moet dit voor elkaar krijgen.

"Best, waar moet hij heen?" Antwoord Stefanie uiteindelijk, ik grijns en geef mijn adres door. "Je kunt maar beter snel zijn, we willen niet dat hij niet hier aanwezig is de 2e, toch? Je kunt hem naar Harvard sturen, mijn appartement staat voor hem open".
Als ik heb opgehangen wachten de andere ook echt op mijn bevestiging.

"Nou, we hebben zijn broertje hoor". Ze juichen ik ik klap opgewonden in mijn handen, dit moet toch het beste cadeau ooit zijn?
Uiteindelijk besluiten we het feest hier te houden en Harry met een huiswerk smoes bij Benjamin te houden, zodat hij echt niks door heeft.

Later die dag is mij nog een ander cadeau binnen geschoten en koop ik van mijn spaargeld een zegelring, in de ring laat ik HK zetten. "Jezus, waarom is dat zo ontzettend duur?" Anna moet lachen en port mij in mijn zij, "nu pas door dat de wereld geld kost Kitty Kat? Welcome to the real world. It sucks. You’re gonna love it". Ik moet lachen als ze een stukje uit mijn favoriete serie quote, friends.
"Ik zal het avond eten betalen, aangezien jij net al je geld aan een ring hebt uitgegeven".
"Hij kan hem maar beter heel mooi vinden, anders breng ik hem terug. Dan kan ik weer eten aankomende maand", Anna lacht en trekt mij mee. We halen eten af bij een italiaan en gaan snel terug naar huis, zodat we het daar in de warmte kunnen opeten.

Reacties (3)

 • MellissaKuran

  De evolutie van het karakter van Katharina is echt geweldig

  3 maanden geleden
 • AmorAmor

  Dat idee is echt super, leuk dat zijn broertje er ook nog in voorkomt(H)

  3 maanden geleden
 • gothicpop

  Ik denk dat de ring niet had gehoeven.
  En hoop zoooo dat hij het feestje en zijn broertje kan waarderen.
  Weer top geschreven als altijd(Y)

  3 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen