Ik hip onrustig van de ene voet op de andere, vandaag komt Jessie aan. Ik ben zo zenuwachtig, want we weten niks over deze jongen en we moet hem verstoppen in Anna haar kamer, als Harry straks langs komt.
Het was nogal een gedoe, want de vader van Harry was het er eerst niet mee eens, maar Stefanie heeft het voor elkaar gekregen. Ook was het visum net optijd binnen en konden we alles in gang zetten, en nu is hij maar een uur van ons verwijderd.

"Rustig nu even, komt allemaal goed. Ga anders alvast versieringen klaarmaken, ballonnen opblazen ofzo". Anna word gek van me, ik heb de hele ochtend gewerkt en kwam om 2 uur in de middag thuis, sinds dien ben ik niet meer echt rustig geweest.
"Ik ga douche, dat is een tijdrovend iets. Misschien een beter plan, ballonnen opblazen kunnen we straks ook wel met Jessie doen". Anna duwt me richting de badkamer, "neem alsjeblieft de tijd".

Terwijl het water over mijn haren loopt, gaan mijn gedachten weer een vrije loop. Ik heb zoveel zin in Harry zijn verjaardag, dat ik ook maar hoop, dat hij het goed opvat. Want laten we eerlijk wezen, met Harry weet je het nooit. Wat als hij het hele idee belachelijk vind en zich ernaar gaat gedragen, wat als hij boos word omdat Jessie er is. Wat als hij Jessie om een andere rede nooit heeft opgezocht en is er nog een boel oud zeer?

Oke stop met denken!

Uit de la rits ik een zakje en stop hier mijn telefoon in, goedkoper krijg je waterdichte hoesjes niet.
Op youtube zoek ik een meditatie les en ga zitten op de vloer van de douche, terwijl het water over mij heen en naast mij klettert volg ik de instructies op. Eindelijk na uren van stres word ik rustig en geniet ik van het water en ontspant mijn lichaam zich.
Hoewel mijn gedachtes niet uitblijven, denk ik af en toe aan de leuke dingen. Zoals de zelfgemaakte verjaardagstaart, die ik samen met Archie gemaakt heb gisteren. We hadden haast een film moment, we hebben alleen niet gezoend op het einde. Ik lach bij het idee, Archie is echt een goede gast, ik snap vaak toch nog niet, hoe hij bevriend is geworden met Harry. Maar dat zouden mensen ook denken over ons, onze werelden waren ook vreemd voor elkaar.

Na 35 minuten zet ik de douche uit, nu moet ik mij nog haasten om mijzelf klaar te maken. Omdat het Harry zijn verjaardag is, heb ik speciaal voor hem, een leuke outfit uitgezocht.
Ik heb witte kisten van Daisy geleend, een spijker-skinny jeans en een wijde trui met kleurtjes sieren mijn lichaam. In de spiegel herken ik mijzelf amper. Ik lijkt iemand anders met deze kleding, maar het zit erg lekker.
De pantalon is ingeruild, de blousejes die ik altijd zo geliefd had, liggen ongestreken ergens in de kast.
Ik stap mijn slaapkamer uit en maak een rondje als ik mijzelf aan Anna laat zien, "Holy shit, wat ben jij toch ook een hottie". Ik moet lachen en trek wat verlegen aan mijn trui, "weer je het zeker? Is het niet een te grote schokkende verandering?" Ze trekt even aan haar lip en knikt, "ja de verandering is mega. Maar dit kan juist iets goeds zijn, je trekt jezelf verder los van je ouders. Je blonde krullen en grote blauwe ogen, zorgen er nog steeds voor, dat je er uit ziet als een poppetje. Maar nu zie ik er bekakt uit", ze trekt aan haar blouse op haar strakke spijkerbroek. "Gek, jij bent mooi, niks meer aan doen". Verder komen we niet, want er word aan de deur geklopt. Ik duw Anna naar de deur en ga zelf, op veilige afstand van haar staan. Als ze de deur opent verschijnt Jessie er, athans, dit moet Jessie zijn.
Jessie is een magere jongen, met licht bruin haar en lang. Hij ziet wat slungelig en hij zal rond de 17 zijn, maar dat is lastig te zeggen. Hij is totaal het tegenovergestelde van Harry, alleen heeft hij zijn ogen, dat is het enige bewijs, dat dit het broertje is van Harry Styles.
"Hey, ik ben hier heen gestuurd, ik zoek Katherina". Hij schuifelt verlegen heen en weer en durft ons amper aan te kijken, hij is zenuwachtig en verlegen.
"Je bent aan het juiste adres, Kathy is daar". Anna stapt opzij en ik glimlach naar Jessie, ik stap op hem af en wil hem een hand geven, maar het tegenovergestelde gebeurd.
Hij slaat zijn armen om mij heen en trekt mij tegen zich aan, "dankjewel, dankjewel dat je mij voor een paar dagen uit dat hol gekregen hebt. Volgens mijn moeder heb ik het aan jou te danken, dankjewel".
Ik sta perplex en ik kijk naar Anna, die haar hand voor haar mond heeft geslagen en aandoenlijk kijkt. Dan beantwoord ik de knuffel en fluister ik dat het geen probleem is.
"Dus, wil je misschien wat drinken?" Hij laat mij los en kijkt me blij aan, hij knikt en kijkt onderzoekend en voorzichtig het appartement rond. Ik schenk een glas cola in en geef deze aan hem, als hij op de bank zit. We zitten een tijdje ongemakkelijk in stilte, terwijl Jessie zijn ogen nog steeds nieuwsgierig elke centimeter van Anna, mij en het appartement opnemen.
"Oke, sorry, maar ik moet het vragen. Hoe is jou relatie met Harry?" Ik kijk Anna waarschuwend aan, maar ze heeft geen oog voor mij.
Jessie zijn gezicht licht op bij het horen van Harry zijn naam, oké dat is een goed teken.

Dan verteld hij over zijn 'held', Harry was niet gewoon zijn broer, Harry was en is zijn grote voorbeeld. Hij verteld over hoe moeilijk het thuis was en hoe Harry hem altijd opvrolijkte. Harry zorgde ervoor dat hij niet elke dag in elkaar geslagen werd door andere kinderen uit hun buurt en op school, Harry heeft hem geleerd hoe belangrijk zijn opleiding is en hoe belangrijk het is dat hij op het internaat blijft. Dat hij zijn dromen niet mag opgeven en dat hij er altijd is, als hij hem nodig heeft. Maar dat laatste verliep anders, door zijn ouders. Die vonden dat Harry een slecht voorbeeld was, met slechte vrienden en slechte gewoontes. Zijn ouders waren opgelucht dat Harry vertrok en dat Jessie de kans had zelf op te groeien, zonder het slechte voorbeeld om hem heen".
"Maar toen belde ma op, ze vertelde dat ik Harry mocht bezoeken, hier nog wel! Harry moet super enthousiast over deze plek zijn geweest, vroeger vertelde hij altijd dat hij aan een goede universiteit wilde studeren, zoals Cambridge of deze, Harvard".
Anna en ik wisselen een blik, wat ons nu net in een paar minuten is verteld, kunnen wij ons niet voorstellen. Ik wist dat Harry een opleiding heeft gedaan, dat hij van lezen hield. Maar hij heeft nooit iets los gelaten over studeren, of over überhaupt de universiteit. De Harry die Jessie beschrijft komt wel langzaam weer maar boven, maar stiekem had ik nooit verwacht, dat Harry zo zou wezen.

Dan word er aan de deur gerommeld, Anna had hem op slot gedraaid, voor het geval dat. "Hey Kitty, ik ben het, doe eens open". Een harde dreun op de deur, laat duidelijk wezen, wie er voor de deur staat. Een glimlach verschijnt op mijn gezicht en ik trek Jessie omhoog, "dat is Harry, hij mag niet weten dat je hier bent. Ga deze kamer in en wees heel stil alsjeblieft, tot straks". Ik duw hem Anna's kamer in en dan haast ik mij naar de deur, als ik deze open gooi. Stapt Harry verward naar achteren, hij legt zijn handen op de plek van zijn hart en laat zich tegen de muur vallen. "Wat heb je met mijn Kitty gedaan?"
Ik giechel en kijk hem glunderend aan, "Happy birthday, birthday boy".

Reacties (3)

 • AmorAmor

  Dit is zo leuk! Love it(H)

  3 maanden geleden
 • Sunnyrainbow

  Dit hoofdstuk maakt me zo blij!

  3 maanden geleden
 • gothicpop

  Ohwjee. Jessie denkt dat harry aan het studeren is... dat kan nog voor wat ongemakkelijkheden zorgen

  3 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen