we stan compleet onregelmatige hoofdstuklengtes

“Kijk eens wie eindelijk heeft besloten om zich bij ons te voegen,” kreeg ik naar me toe geslingerd toen ik de eetzaal binnen kwam lopen. “Neem plaats, dan kunnen we eindelijk beginnen.”
      Ik ging naast Crystal aan tafel zitten, die me aardig genoeg leek - of in ieder geval aardiger dan River, die Simon en Xavier gebaarde aan de andere kant van de tafel te gaan zitten. Zelf nam hij plaats aan het hoofd.
      “Voorstellen is niet nodig, wij kennen jullie namen en ik ga er vanuit dat jullie onze namen ook kennen. De onoplettenden zonder ons mogen nadat we hiermee klaar zijn aan Crystal dingen navragen, zoals een herhaling van wat ik gezegd heb, onze namen, en andere zaken die je allang hoort te weten. Goed. Nu we dat uit we weg hebben,” River kraakte zijn knokkels, en wendde zich tot Simon, “wat kan jij allemaal, jongeman?”
      Simon grijnsde breed. “Je mag me gerust de beste survivaller van heel Acht noemen. Ik kan onderdak maken, vuur maken, spoorzoeken - alles wat je nodig hebt om te overleven.”
      River zuchtte uitgebreid, en Simons grijns kromp licht toen hij niet de validatie kreeg die hij verwachtte. “Als dat het eerste is wat je noemt, dan ga ik er vanuit dat je niet kan vechten? We gaan door naar de jongedame aan tafel hier als je daar niks tegenin te brengen hebt.”
      “Ik… kan het één en ander,” merkte Simon op, zijn grijns nu compleet weggevaagd. Het bleef even stil aan tafel, en River zuchtte Zowel hij en ik leken niet erg overtuigd - ik vooral omdat ik hem kende, en hij in een gevecht nooit meer deed dan uitlokken een aanmoedigen, maar zodra het puntje bij paaltje kwam rende hij altijd weg. Maar dat zei ik niet, omdat hij het in één-op-één-gevecht toch van mij zou winnen. En bovendien was het toch fijner als ik niet geslagen werd voor ik de arena in kwam.
      “En jij, Chrysante?” vroeg Crystal zachtaardig.
      “Ik kan goed boogschieten,” antwoordde ik licht zelfverzekerd. “Ik heb zes jaar competitief boog geschoten voordat ik moest stoppen om te werken, en ik doe - deed het nog regelmatig.”
      “Dan kan je iets,” kapte River me af. “Probeer dan op zijn minst die indruk te wekken, schat. Na wat ik vanochtend heb gezien, is volgens mij heel het Capitool ervan overtuigd dat je zwak bent, en dat moeten we niet hebben. Sponsors zetten hun geld niet in op een geval hopeloos, dus vanaf nu ga je ze niet laten weten dat je bang bent.”
      Crystal zat verslagen naast me, alsof ze maar al te graag op haar medementor in wilde gaan, maar al wist wat de uitkomst gaat zijn. Ze wierp me een snel glimlachje toe.
      “Goed. Dan gaan we nu de boetes kijken.” Hij klikte op een knopje, en een enorm scherm kwam uit het plafond zakken. “Simon, Chrysante, let goed op. Kijk goed wat je te zien krijgt en beslis wie je als bondgenoot wil hebben, en wie je vooral met rust wil laten. Ruzie maken is van mij toegestaan, maar absoluut niet geadviseerd. Doe vooral wat je niet laten kan, zolang je maar accepteert dat al je acties consequenties hebben.”

Reacties (1)

 • Samanthablaze

  alles wat je nodig hebt om te overleven.
  is dat inclusive of exclusief een ondoordringbare huid en een gebrek aan emoties?

  1 jaar geleden
  • RefIection

   simon noemt het all-inclusive, maar het is net als een vakantiedeal, je voelt al dat er daar iets niet helemaal aan klopt

   1 jaar geleden
  • Samanthablaze

   Omg dat is prachtigxD

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen