patch v3.06: added capitooldouchescenedieinletterlijkelktqgverhaalooitzit.txt

“Waar kom jij vandaan?” Simon’s neerbuigende toon was het eerste wat ik hoorde toen de liftdeuren openden. Kon deze jongen zich voor één keer, voor de verandering, níet met mijn zaken bemoeien?
      “Ik had een gezellig gesprekje,” antwoordde ik droog.
      “Met wie?”
      “Clara Oswald, District 1.”
      Kort gleed er een blik over zijn gezicht die ik even niet kon plaatsen, voordat zijn uitdrukking veer veranderde naar neutraal. “Wat moet je van haar?” Zijn stem sloeg over, en ik realiseerde me wat het was. Angst. Was hij bang voor Clara? Oh, hij was bang voor Clara. Stiekem vond ik het wel grappig, mijn grote, sterke, arrogante districtgenoot die bang was voor iemand zoals Clara.
      Ik bedoel, ik nam het hem absoluut niet kwalijk, want het moment dat Clara je aankeek met een satéprikker in haar hand en was het moment dat negenennegentig procent van de bevolking omdraaide en wegrende. Ik was deel van de één procent. Ik bedoel, ik was ook bang, maar er was iets fascinerends aan haar wat haar zo interessant maakte. Bovendien vond ik het niet erg netjes om een compleet oordeel over iemand te vellen zonder eerst met ze gepraat te hebben.
      “Ze is een interessante gesprekspartner,” zei ik schouderophalend. “Als je me nu wil excuseren, je staat in de weg voor mijn kamer.”

Ik besloot een douche te nemen om alle zweet en glitter van me af te wassen. Helaas had de douche een overvloed aan ongelabelde knopjes, en was het eerste wat ik over me heen kreeg was nóg een lading glitter. De volgende knop zorgde voor een straal ijskoud water uit de muur, en ik moest mezelf inhouden om niet te schreeuwen. De derde knop was een regenstand, maar met water in de kleur van bloed. Misschien was het zelfs wel bloed, maar daar dacht ik liever niet aan.
      Ik ging alle knopjes af, en probeerde een soort patroon te ontdekken, maar er was in het paneel geen regelmaat te vinden. Uiteindelijk probeerde ik maar gewoon de knopjes te onthouden die een beetje een acceptabele douchebeurt creëerden. Ik genoot van het warme water dat zachtjes op me neerregende, ik genoot van de stralen die ik uit de muur kon laten komen op zo alle delen van mijn lichaam schoon te spoelen zonder dat ik daar de douchekop voor hoefde te pakken of hevig moest schrobben. En ik genoot van het feit dat ik geen limiet aan water had, zoals thuis, en zo bleef ik drie kwartier onder de douche staan. Zelfs na de douche ging de luxe door: er lag een enorme stapel handdoeken op een kastje in de badkamer, maar die was overbodig vanwege de droogstand die de douche had.
      In bed kon ik de warme lucht nog zachtjes op mijn huid voelen blazen, en met een glimlach zakte ik langzaam weg in het enorme matras tussen de donzen dekens. Als ik negeerde dat ik over een week moest moorden, dan zou ik nog best aan mijn tijd hier kunnen wennen.

Reacties (3)

 • Megaeraaa

  “Ik had een gezellig gesprekje,” antwoordde ik droog.
  “Met wie?”
  “Clara Oswald, District 1.”
  Heel gezellig, inserdaad. Vergeet niet dat een gesprek met Clara = gevaar en NIET gezellig!!!

  1 jaar geleden
 • Duendes

  en zo bleef ik drie kwartier onder de douche staan.


  MOOD

  Chrysa is echt hilarisch want aan de ene kant kan ze best slim zijn maar verder ziet ze zoveel te erg het goede like nee Clara is aardig en fascinerend- NEE HONEY CLARA = GEVAAR

  1 jaar geleden
 • Samanthablaze

  capitooldouchescenedieinletterlijkelktqgverhaalooitzit.txt
  Ik voel me zó called out

  Oh, hij was bang voor Clara. Stiekem vond ik het wel grappig, mijn grote, sterke, arrogante districtgenoot die bang was voor iemand zoals Clara.
  TERECHT

  Ze is zo zelfdestructief gosh

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen