so uh hier beginnen we?

Samuel rent —te laat—het trainingsgebouw uit. Ethan, al sinds zijn jeugd Samuel’s trainingspartner, en zijn blonde zusje wachten hem op. Hij kan niet meteen op haar naam komen. Nina? Lieve? Nee, iets met een N. Denkt hij. Ach ja, ze mag hem toch al niet.

“Zullen we vertrekken?” vraagt hij. Hij doet de deur achter zich dicht. Ze zijn bijna te laat voor de boete en moeten dus opschieten.

“Is goed,” mompelt Ethan. Zijn zus—Naeve? Ja, Naeve, dat was het—is al twee stappen verder. Samuel snelt achter haar aan, en Ethan volgt. Als Naeve haar pas versnelt en het Samuel duidelijk wordt dat ze niet bijgehouden wil worden, verbergt hij zijn opluchting. Hij praat veel liever bij met Ethan, maar Ethan wordt chagrijnig als hij erop gewezen wordt dat zijn zus en beste vriend niet met elkaar overweg kunnen..

“Heb jij vandaag nog veel getraind?” vraagt Samuel.

“Niet echt. Ik zou het niet echt kunnen maken om helemaal bezweet bij de boete aan te komen,” zegt Ethan.

“Je hebt helemaal gelijk,” lacht Samuel. “Ik ook niet. Je weet dat mijn vader al een tijdje van plan is om zijn lange arm des invloeds in te zetten om me de boete door te krijgen. En zijn geld, natuurlijk. ‘s Pap wilde vandaag nog met mij doorbrengen voor ik de arena in ga.”

Ethan kijkt hem fronsend aan. “Het was ook een kutactie om pas vorige maand te zeggen dat je het wil. Natuurlijk wil hij je nog zien. Ik voel me ook schuldig dat ik niet meer tijd—” Hij begraaft zijn hoofd in zijn linkerhand en maakt een hopeloos gebaar met de andere.

“Je hebt niks verkeerd gedaan, geen zorgen. Ik geef het Capitool een leuke show, ik kom terug hier, en dan hebben we alle tijd van de wereld.” zegt Samuel.

Ethan geeft geen gerustgestelde indruk, maar Samuel weet dat hij zuinig moet zijn met zijn zorgen. De boete komt eerst. De rest, daar denkt hij later wel over na.

Als hij opkijkt naar de klok, is het bijna vier uur. Hij begint creatief te vloeken maar wordt onderbroken door een luide bons. Vier uur. De boete begint nu.

Reacties (2)

 • Duendes

  Ik was vergeten dat Naeve en Samuel elkaar al soortvan kenden en woah ohja

  1 jaar geleden
  • Incidium

   dit is herkenbaar ik diep zoveel herinneringen op

   1 jaar geleden
 • Samanthablaze

  te laat
  tbh dit is wel iconisch

  ‘s Pap
  Vanaf nu is D2 officieel Brabant

  1 jaar geleden
  • Incidium

   d2 is de brabant van panem en niemand kan me tegenhouden:D

   1 jaar geleden
  • Samanthablaze

   Ik ben het er ook volledig mee eens, dit is een ding nu

   1 jaar geleden
  • Duendes

   Dat is oprecht wel wat ik dacht tijdens het lezen maar ik geniet ook van de gedachte dat Samuel dan in het Capitool komt en gewoon een vet Brabants accent heeft tijdens zijn interview enzo

   1 jaar geleden
  • Samanthablaze

   Praat sowieso gewoon plat Brabants

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen