Foto bij Hoofdstuk 40.

Isabelle Hardy

Stiekem ben ik een beetje enthousiast over het feit dat ík het kerstfeest mag organiseren. Vrolijk beweeg ik mij door het grote huis. Er moeten meer kerstbomen komen, één boom voor dit grote huis is niet genoeg, vind ik. Er moet een kerstboom in elke ruimte staan, wel echte natuurlijk, met zo'n heerlijke dennenbomen geur. Elke boom wordt prachtig versiert, de een rood met goud, de ander wit met zilver, in de salon komen zwarte met zilveren ballen, omdat dat prachtig zal staan bij het interieur. Er zal overal muziek klinken en mensen kunnen dansen. De salon is groot genoeg daarvoor.
Plots blijf ik staan. Hoe kom ik aan al die bomen en ballen? Hoeveel mensen komen er, willen die wel dansen? In eens voel ik me heel erg onzeker. Bijtend op mijn lip ga ik op zoek naar Harry. Hij zal me toch iets meer antwoorden moeten geven, als hij wilt dat ik dit regel.

In de salon vind ik Harry op de bank, hij heeft zijn ogen gesloten, hij slaapt. Ik zie zijn borst rustig op en neer bewegen, hij ziet er zo vredig uit, dat ik hem niet wakker wil maken.
"Blijf je daar de hele dag naar me kijken, of kom je iets nuttigs doen?" Ik schrik als hij plots spreekt.
"I-ik....dacht dat je sliep." sputter ik onhandig. Harry slaakt een diepe zucht. "Wat kom je doen?" Vraagt hij geïrriteerd. Ik peuter aan mijn mouw. "Ik weet niet goed wat ik moet doen." Hij opent zijn ogen en kijkt mij met een opgetrokken wenkbrauw aan. "Wat je moet doen?" Herhaalt hij mij woorden.
"Het feest." Verduidelijk ik. "Hoeveel mensen komen er en wat voor feest wil je en hoe kom ik aan spullen?" Harry wrijft in zijn gezicht en zucht diep. "150 man, het moet een stijlvolle cocktailavond worden en James regelt dat je alles krijgt wat je wilt." Ik knik terwijl ik de informatie in me op neemt.
"Nou, oprotten, ik wil pitten." Gromt hij naar me. Ik kom snel in beweging en ga richting mijn kamer.

Tevreden kijk ik naar mijn plan. Ik heb de hele middag gewerkt aan mijn plan. Alles heb ik uitgeschreven op papier, ik heb zelfs plattegrondjes getekend, zodat ik weet waar alles komt te staan. Ik sta op en been mij een weg naar de keuken. IJverig is Kamille het aanrecht aan het boenen. Mijn ogen vallen op het verband op haar onderarm. Wat had ze gedaan? "Kamille?" Ze schrikt en draait zich om. "Juffrouw Isabelle." Ik frons mijn wenkbrauwen als ze mij wel erg formeel aanspreekt, maar ik besluit het te negeren. "Ik heb een lijstje met hapjes gemaakt voor het feest, wil jij die maken?" Vraag ik terwijl ik haar de lijst aanreikt. zonder maren, of onze discussie van eerder te benoemen, neemt ze de lijst aan. "Natuurlijk, juffrouw." Ze scant de lijst en glimlacht. "Ik zal het regelen." Belooft ze. Ik bedank haar en ga dan opzoek naar James.

Ik loop door de gang, op zoek naar James. Ik blijf stil staan voor Mike's kamer, James was vaak bij Mike te vinden. Ik klop op de deur en zonder af te wachten loop ik naar binnen. Ik blijf stokstijf staan als ik Mike en James zie zitten. Hun armen zijn om elkaar heen geslagen, terwijl ze elkaar gepassioneerd zoenen. Ik bijt op mijn lip en zet een stapje achter uit. Mike en James schrikken op van hun kus en kijken naar mij.
"S-sorry." Piep ik en verlaat de kamer snel. "Fuck." Hoor ik James zeggen. Ik hoor Mike zijn naam roepen, als ik zware voetstappen achter mij aan hoor komen. "Blijf staan!" Roept James mij na. Niet goed wetend wat ik moet doen, gehoorzaam ik. Ik draai mij om, naar James. Ik slaak een gilletje als hij mij bij mijn nek grijpt en me hard tegen de muur aan slaat.
"Je doet me pijn, James." Piep ik. "Houd je bek!" Sist hij me toe. "Jij hebt niks gezien. Hoor je mij? Jij heb niks gezien, je vertelt dit niemand en al zeker niet tegen de baas." Zegt hij dreigend. Ik kijk hem met grote ogen aan. "Ik vertel niks." Beloof ik hem. Ik grijp naar mijn keel als hij mij los laat. Wat hebben die mannen toch?
"Weet je..." Zeg ik schor, als James aanstalten maakt om weg te lopen. "Het kan mij niks schelen, dat jullie ho..." Ik laat het woord achterwegen als ik James blik zie. "Het maakt mij niet uit, dus ik was het zo wie zo niet van plan om het door te vertellen. Dat moeten jullie zelf doen, als jullie dat willen." James kijkt twijfelend om zich heen, dit blijkbaar niet verwachtend. "In onze wereld is dat anders." Bromt hij, waarna hij weg loopt.

Ik bijt op mijn lip, het moet vast lastig zijn als je niet jezelf mag zijn. Ik wriemel wat aan mijn papieren, als ik mij plots bedenk waarom ik naar James opzoek was. "Wacht, James." Hij zucht geïrriteerd en draait zich weer naar me om. "H-Harry zei dat je alles zou halen, wat ik nodig heb." Ik steek de papieren naar hem uit. Hij pakt de papieren aan. "Zal zien wat ik voor je kan doen." bromt hij. "Harry zei..." "Ja ja. Ik regel het." Hij loopt weer weg, terwijl hij met een irritant hoog stemmetje mijn woorden herhaalt. Ik sla mijn armen over elkaar. Ik zou hem zo kunnen verklikken bij Harry, maar ik besluit het niet te doen. Hij heeft het al moeilijk genoeg, denk ik.

Als ik langs de salon loop zie ik Harry nog steeds op de bank liggen. Hij slaapt nog steeds. Stilletjes sluip ik de ruimte in, mijn best doend hem niet te wekken. Hij is zo vredig als hij slaapt. Een groter verschil is er niet. Het monster wat in hem schuilt, lijkt verdwenen wanneer hij slaapt. Ik weet nog hoe ik naar hem heb gekeken, de ochtend voor hij gewond raakte. Hij had er toen ook zo vredig uit gezien. Ik sla mijn ogen toe. Ik had gedacht dat het misschien wel een begin was geweest, waarvan weet ik ook niet goed, maar die ochtend had zo anders aangevoeld. Maar alles was verpest, waardoor weet ik nog steeds niet. Hij was zo boos geworden toen ik die foto had gepakt. Wie is dat meisje? Zou het meisje geweest zijn, met wie hij wat gehad had? Ik voel een misselijkmakend gevoel in mijn maag. Nee, dat kan toch niet. Hij deed toch niet aan relaties?

"Juffrouw Isabelle." Ik schrik op van Alice. "Het eten staat op tafel...maakt u meneer wakker?" Ze kijkt angstig Harry's kant op. Ik begrijp wel dat ze dat liever niet doet. Ik glimlach naar het meisje. "Ik zal het doen. Bedankt." Antwoord ik haar, waarna ze met een knikje weer de ruimte verlaat. Even twijfel ik, ik kan hem ook laten slapen, maar ik besluit hem toch wakker te maken. Ik neem op mijn knieën plaats naast hem op de grond. Mijn kin leunt op mijn armen, die op de rand van de bank liggen. Mijn gezicht is zo dicht bij het zijne dat ik zijn adem op mijn gezicht voel. Mijn ogen zijn gericht op zijn lippen, die ontspannen iets uit een wijken. De gedachten om hem wakker te kussen speelt even door mijn hoofd, maar dat is natuurlijk van de zotten. Hoewel hij dan misschien iets minder humeurig zou zijn.

"Harry." Zeg ik zacht. Hij bromt in zijn slaap. "Harry." Herhaal ik zijn naam. "Wakker worden." Hij opent zijn ogen, even lijken ze te zoeken, tot ze de mijne vinden. voorzichtig schenk ik hem een glimlachje, hij lijkt te twijfelen of hij deze moet beantwoorden. Een grijns speelt op zijn lippen, voor hij ze op de mijne drukt. Ik voel mijn lippen automatisch reageren. Zijn hand glijd in mijn haren en trek me dichter naar hem toe, even laat ik het toe. Ik laat zijn lippen toe en ook zijn tong accepteer ik, wanneer deze tegen mijn lippen aan drukt. Ik ga mee in het spel, tot mijn gedachten zich lijken te ordenen en ik me geschrokken terug trek. Mijn vingers raken mijn onderlip vluchtig aan, als ik Harry met gloeiende wangen aan kijk. Een voldane grijns staat op zijn gezicht. "Wat is het, Belle?" De grijns weerklinkt in zijn stem en irriteert me.
"Het eten staat op tafel." Zeg ik kortaf. Ik sta op en loop naar de eetkamer. Ik hoor Harry kreunen als hij zich zelf overeind moet hijsen, maar hij zoekt het maar even uit.


Hoofdstuk 40 alweer!!! Vinden jullie het nog leuk?

Reacties (3)

 • AmorAmor

  Het is elke keer weer spannend en jullie schrijven zo goed!

  Die twist van Mike en James ❤

  1 week geleden
 • Sunnyrainbow

  WoW wat een twist van James en Mike!

  1 week geleden
 • Allmilla

  Ik vind het nog steeds zalig om te lezen, je schrijft echt goed!(Y)

  1 week geleden
  • bels

   Dankjewel voor je reactie, lief! ❤

   1 week geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen