Het contrast in Capitoolse competentie tussen mode en technologie is groots en duidelijk. De trein is glanzend wit en ziet er zelfs stilstaand op het spoor snel uit.

Wat betreft het interieur—Samuel neemt zich voor er zo min mogelijk aandacht aan te besteden. Hij negeert de vrolijk gekleurde patronen op de muren en de doorzichtige stoelen en richt zijn aandacht op de grote flatscreen TV. De boetes van de andere districten staan al klaar voor de herhaling.

District 2 ligt het dichtst bij het Capitool en heeft dus haar boete als laatst. Een voordeel, denkt Samuel. De tijd tussen nu en de arena is voor hem niet meer dan formaliteit.

Voor de TV zitten Robert en Valentina, twee voormalige winnaars. Hun taak de komende dagen is om Samuel en Naeve zo goed mogelijk te coachen. Ze lijken echter niet bijzonder gemotiveerd om daarmee te beginnen. Samuel moet zelf de video aanzetten.

District 1 brengt twee zelfverzekerde beroeps. Het meisje, Aderyn, schiet ‘zelfverzekerd’ iets voorbij en verklaart op het podium de toekomstige winnaar te zijn. De jongen is in vergelijking nederig.

De jongen uit 3 valt op zijn bek. Samuel kijkt naar Naeve, en ja, ze rolt met haar ogen. Vanaf nu, besluit Samuel, gaat hij er elke seconde dat hij Naeve’s gezicht niet ziet vanuit dat haar ogen rondjes draaien in hun kassen.

De vrouwelijke vrijwilliger uit District 4 heet Ediline, of misschien toch May. Het is een beetje onduidelijk. Samuel kijkt verbaasd toe hoe ze haar medetribuut een klap in zijn gezicht geeft. Voor zover hij weet wilde deze Sean haar alleen maar een hand geven. Samuel fronst. Drama, daar heeft hij geen zin in.

Als de districtbegeleidster van 5 haar publiek uitvoerig welkom heet—wie had er gedacht dat het Capitool zoveel bijvoeglijke naamwoorden kent—laat Samuel zijn gedachten afdwalen. Zijn aandacht wordt even teruggetrokken naar het scherm als de vrouwelijke tribuut uit de bol met jongensnamen blijkt te zijn getrokken. “Ik ben Alex, en ik ben geen meisje,” zegt de jongen.

Dat is genoeg gedoe. Samuel staakt zijn pogingen om op te letten en verlegt zijn aandacht naar de planning.

Het eerste wat in het Capitool van hem verwacht zal worden is de parade. Dat is een kwestie van geluk en niet van de kar vallen. De training is belangrijker. Daar ontmoet hij zijn mede-Beroeps en komen ze tot een besluit van wie daarbij hoort. Misschien dat ze Naeve er wel uit gooien, denkt Samuel zelfvoldaan.

Soms zitten er in latere districten veelbelovende tributen met nuttige vaardigheden. Als die er zijn, zal een andere Beroeps die wel gezien hebben.

De meid uit 4 was wel erg jong. Willen ze haar wel? Samuel haalt mentaal zijn schouders op. Ze verdient een kans om zich te bewijzen, besluit hij.


“Samuel?” onderbreekt Pubert. Hij zwaait wild met zijn hand voor Samuel’s ogen langs.

“Ja? Wat?” zegt Samuel

“Hoofd uit de wolken, vriend. De tafel is gedekt,” zegt Pubert. Hij haalt diep adem. “We eten gevulde inktvis, geïmporteerd uit District 4. De vulling is een combinatie van aardappels uit District 11, vlees uit District 10, en de saus is een nieuw recept van de beroemde kok Juliano. Heb je ooit van hem gehoord? Hij doet fantastische dingen met fèta.”

“Nee, nooit,” zegt Samuel.

“Elke seconde die je doorbrengt in onwetendheid is een seconde te veel! Kom aan tafel. Je weet niet wat je proeft.”

Reacties (2)

 • Megaeraaa

  De vrouwelijke vrijwilliger uit District 3 heet Ediline, of misschien toch May.
  Dat moet D4 zijn

  Drama, daar heeft hij geen zin in.
  Jammer, want hij gaat een paar weken lang met het toppunt van drama tegemoet

  “We eten gevulde inktvis, geïmporteerd uit District 4. De vulling is een combinatie van aardappels uit District 11, vlees uit District 10, en de saus is een nieuw recept van de beroemde kok Juliano.
  Geen komkommer?

  10 maanden geleden
  • Incidium

   right thnx
   nee de komkommer komt nog. En het drama. Heel misschien zijn ze wel aan elkaar gerelateerd:D

   10 maanden geleden
 • Duendes

  Vanaf nu, besluit Samuel, gaat hij er elke seconde dat hij Naeve’s gezicht niet ziet vanuit dat haar ogen rondjes draaien in hun kassen.


  Het ergste is nog dat het me niet zou verbazen als dat ook gewoon oprecht waar is

  Also love het feit hoe Samuel nu al overweegt om alle beroeps eruit te kicken want Naeve? stom. May? jong. Aderyn? arrogant. en het is zo accurate

  10 maanden geleden
  • Incidium

   ikr de Beroeps zijn zo'n mess. De enige fatsoenlijke Beroeps zijn de figuranten tbh. Hendrik Stone verdiende beter2k2020

   10 maanden geleden
  • Duendes

   oprecht ook wel awh arme Hendrik rip

   10 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen