"Oke," klonk het gemaakt luchtig. Flynn had echt moeite met rustig blijven. Dat kon je hem ook niet kwalijk nemen, omdat ik - zijn vriend - hem zojuist had verteld dat ik had gezoend met iemand. Niet vrijwillig, maar het was toch zoenen.
Inmiddels had Flynn zijn vuisten gebald en wilde ik een stukje verder van hem vandaan gaan om verwondingen te voorkomen maar ik had niet het gevoel dat Flynn daar blijer van zou worden.
"Ik-" Ik stopte mijn zin; ik had geen idee wat ik moest zeggen om hem gerust te stellen. Flynn keek me onderzoekend aan en vroeg zich vast af of ik de zin ooit af zou maken. Waarschijnlijk niet. Ik pakte zijn hand vast in de hoop dat dat genoeg was, maar van binnen ging ik kapot. Ik vocht tegen de tranen.
"Je gaat me toch wel zeggen dat je haar gelijk van je hebt afgeduwd, toch?" Nee.
"J-ja."
“Ik… Alex. Je weet hoe slecht dit is, toch?”
“Ja.”
“En het was haar schuld?”
“Ja.” Ik zag dat May niet blij was met mijn antwoorden. Maar terecht. Het was dom geweest en we hadden het nooit moeten doen. Zij had het nooit moeten doen.
Het was eventjes stil. Flynn had nog steeds gebalde vuisten, maar tegen mij deed hij normaal. Het was eng hoe kalm hij leek.
“Nooit meer doen? Oké?”
“Oké.” Het gevecht tegen de tranen had ik inmiddels verloren. Ze stroomden over mijn wangen. Alles wat ik wilde doen was Flynn knuffelen, maar ik durfde het gewoon niet. Veel tijd had ik er ook niet voor, want hij draaide zich om naar May.
“Flynn, nee,” zei ik. Ik kon bedenken wat hij ging doen en ik kon ook bedenken dat dat een verschrikkelijk idee zou zijn met een nog verschrikkelijkere uitkomst.
“Mond dicht,” kapte hij me af. Hij stapte nu op May af, die zich gelijk defensief opstelde. Maar ze was maar vijftien, en de achttienjarige jongen die nu als een roofdier zijn prooi benaderde was minstens een kop groter.
Ik durfde niet te kijken, maar ik moest wel. Ik kon me gewoon niet afwenden, al had ik dat gewild.
Voor ik het wist had Flynns vuist de linkerwang van May geraakt. Ze greep er verrast naar, alsof ze niet had verwacht dat hij dit ging doen. Maar ze bleef stil staan. Ze vocht niet terug. Zelfs zij wist dat dat een heel dom idee was, en al helemaal in de Hongerspelen terwijl we ook nog eens opgesloten zaten in dit kleine ronde rotkamertje.
“Alsjeblieft, stop.” Ik zette voorzichtig een stapje richting Flynn. Iets in mij zei dat hij mij niet aan zou vallen. Toch was ik op mijn hoede. Ik was bang.
Flynn negeerde me; hij leek enkel aandacht te hebben voor May. “Trut. Als je nog één keer aan hem komt… Je wil niet eens weten wat ik dan van plan ben.” Hij spuugde naar haar voeten.
Inmiddels stond ik achter Flynn. Ik sloot mijn armen om hem heen, en stapte langzaam naar achter, waardoor ik hem voorzichtig van May vandaan trok. Zij stond nog steeds hoe ze stond net na de stoot. Ze had geen spier vertrokken. Flynn was het er eerst niet mee eens dat ik hem van zijn slachtoffer weghaalde, maar hij liep toch mee.
“Sorry, Flynn,” zei ik, toen hij zich naar mij omdraaide. Hij trok me in een knuffel, maar hij klonk toch verdrietig.
“Het is oké, jij hebt niks gedaan.” Ik keek naar de grond. Ik had niks gedaan. Toch?

Reacties (2)

 • Megaeraaa

  Niet vrijwillig, maar het was toch zoenen.
  Correctie: half vrijwillig

  Dit is eigenlijk nog wel schattig. Flynn in de verdedigingxD

  1 jaar geleden
 • Samanthablaze

  Flynn negeerde me; hij leek enkel aandacht te hebben voor May. “Trut. Als je nog één keer aan hem komt… Je wil niet eens weten wat ik dan van plan ben.” Hij spuugde naar haar voeten.
  Protective Flynn is wel lief awhh... En tja het is niet helemaal eerlijk om Alex te vergeven en dan May op haar bek te rammen maar het is wel lief

  Ik had niks gedaan. Toch?
  Te cute zijn waardoor er welgeteld 2 tributen op je vallen? Ja, daaraan ben je toch echt schuldig, Alex

  1 jaar geleden
  • groei

   het is zeker niet eerlijk maar kijk,,,, omdat ik dus in het origineel Flynn beiden gelijk heb laten vergeven wordt dit echt bijna nooit meer genoemd en Flynn en Alex zijn straks lekker lovey-dovey en dat moest dan helemaal anders. Maar ik werk het er nog wel ergens in dat hij zoutig is. Want mood.

   1 jaar geleden
  • Samanthablaze

   Ja nee snap ik, maar hé ik vind dat je het recht hebt om zoveel aan te passen als je wilt, dus vooral doen

   1 jaar geleden
  • groei

   ja maar ik ben zo fucking lui en also i remember them being VERY cute en als ik dat allemaal weg moet halen een yikes

   1 jaar geleden
  • Samanthablaze

   Ja oké dat zou ook jammer zijn

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen