Foto bij 198 - Great day to say goodbye

Bill P.O.V.
Je ziet nog net hoe Sophia en Roos je een knipoog schenken voordat ze de trap af lopen en dramatisch "See you in a few months" roepen naar Maud. Maud duwt de deur dicht en je sluit haar in je armen.
"We'll be all right."
"I know," zucht ze en ze draait haar hoofd een stukje zodat ze je een kusje kan geven. "As long as I'm with you, everything will be all right. Just so weird to realize I won't be seeing them for a while."
Je knikt bemoedigend, maar in je achterhoofd ben je veel te druk bezig met het afscheidsfeestje dat je voor Maud hebt geregeld voor morgenavond. Daar zullen Sophia en Roos ook gewoon bij zijn, maar dat konden ze natuurlijk niet tegen Maud zeggen. Als ze nu al zo emotioneel is, ben je wel een beetje bang voor de reactie als ze morgen van iedereen afscheid moet nemen.
"You wanna have one more ciggie before we get ready for bed?"
Ze glimlacht. "It's like you can read my mind."

Maud's moeder, Joyce, is er de volgende ochtend om half 10, zodat ze jullie kan helpen met de verhuisdozen naar het postkantoor rijden. Je zit op de achterbank, tussen wat dozen ingepakt, en houdt Maud goed in de gaten in de spiegels. Ze is erg stil en staart uit het raam naar buiten. Je kijkt even in de achteruitkijkspiegel en je blik kruist die van Joyce. Ze trekt een bezorgde blik en werpt een blik richting Maud. Je knikt en legt je hand even op Maud's schouder en knijpt er zacht in. Ze pakt je hand stevig vast en legt haar hoofd er tegenaan. Joyce mompelt wat tegen haar in het Nederlands. Maud zucht en mompelt wat terug. Je kan niet echt volgen wat er gezegd wordt, maar zodra je een kleine glimlach op Maud's gezicht spot maakt je dat eigenlijk ook niet meer uit.
Jullie rijden meerdere keren op en neer naar het postkantoor en als jullie na de laatste lading dozen terug naar huis rijden, zingt Maud semi-vrolijk met de radio mee. Joyce draait het volume omhoog en binnen no-time brullen jullie alle drie hard mee met Circles van Post Malone.
Eenmaal bij Maud thuis aangekomen, trek je jezelf terug op het balkon om moeder en dochter een momentje te gunnen om afscheid van elkaar te nemen. Maud weet natuurlijk niet dat ook haar moeder, stiefvader en broertje op het afscheidsfeestje vanavond zullen zijn. Je maakt gebruik van het moment alleen om een berichtje in de groepsapp die je hebt met Vince, Benji, Roos en Sophia te sturen.
Bill: Everything set for tonight? Maud's saying goodbye to her mom know, she's still clueless. We shipped all the boxes. Any suggestions how I can keep her busy till dinner?
Benji: Putting up the decorations. Disney movies always lighten her mood.
Soof: Isn't Joyce coming tonight?
Vince: Maud doesn't know about tonight, genius.
Bill: Of course, disney! Why didn't I think of that...
Soof: Because you guys are usually otherwise occupied..^^
Vince: Just want to point out - not the one who started the dirty talk, again!
Benji: Remind me why you're all texting but no one's here helping me and Quinn decorate?
Soof: Roos and I are getting the booze..
Bill: I'm with Maud
Vince: I'm just lazy
Benji: Vince!
Vince: Just kidding! On my way.
Je schudt lachend je hoofd - dat wordt nog wat vanavond. Je haalt een sigaret uit je pakje en steekt die op. Na een poosje komt Maud met bloeddoorlopen ogen van het huilen naar buiten. Je geeft haar zwijgend een sigaret aan. Ze steekt de sigaret op en kruipt tegen je aan.
"You're worth it," fluistert ze, misschien wel meer voor zichzelf dan voor jou. Je drukt een kus op haar voorhoofd.
"I love you. I am so proud of you for doing all this."
"Thanks, Billchen."
Zodra ze haar sigaret uitdrukt, trek je haar mee naar binnen en parkeer je haar op de bank.
"Time for a disney movie, take your mind of all of this."

De film hielp inderdaad om haar gedachten te verzetten en tijdens het eten lijkt alles ook even okay.
"Shall we just go home?" vraagt ze, als je betaald hebt. "I'm actually a bit tired."
"Let's at least have one drink," zeg je snel. "Don't want to get you all sentimental again, but you don't know when you'll be in that pub again."
Ze rolt haar ogen en geeft je een duwtje. "All sentimental again?"
"One beer?"
"Fine, one." Ze verstrengelt haar hand met die van jou en jullie lopen richting haar stamkroeg. Je werpt een nonchalante blik op je horloge en ziet dat het nog geen half 9 is. Je vertraagt je pas iets - ze zouden alles rond half 9 klaar hebben, dus jullie kunnen niet te vroeg aankomen.
"Something wrong?"
Je begint met je vrije hand in je zakken te wroeten. "Can't find my cigarettes."
Maud stopt met lopen en begint te grabbelen in haar rugzak, waar ze uiteindelijk twee pakjes uithaalt. "Oops."
Jullie steken beiden een sigaret op en lopen langzaam door naar de kroeg. Klokslag half 9 duw je de deur open.
"Aw, Quinn's not working," mompelt Maud je toe. "She normally works every Friday."
"Oh?" zeg je zogenaamd verbaasd, en tegen de jongen achter de bar: "We'll find a seat in the smoking area and then come back for drinks."
Hij knikt veelbetekenend, wat zo te zien aan Maud totaal voorbij gaat. Ze trekt je mee richting de rookruimte en trekt de deur open.
"Surprise!"

Reacties (1)

  • Luckey

    Bill is toch zo lief!!
    Ben benieuwd naar maud reactie!!

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen