Foto bij 199 - Tomorrow's not in sight

Maud P.O.V.
Met een beetje tegenzin volg je Bill naar je stamkroeg. Het feit dat hij je al heel de dag probeert op te vrolijken helpt wel een beetje. Het minste wat je dan kan doen is dat biertje met hem drinken, wat hij zo graag wil. Jullie lopen de bar binnen en je hoort hem tegen Michael achter de bar zeggen dat jullie eerst een plekje uitzoeken in de rookruimte. Je trekt hem achter je aan de rookruimte in, en zodra je de deur opentrekt, hoor je van alle kanten: "Surprise!"
Je kijkt geschrokken rond en kijkt in de lachende gezichten van je vrienden en familie. In een soort blinde paniek keer je je om en storm je de rookruimte weer uit. Bill komt geschrokken achter je aan gesneld.
"Hey! Maud, wait!"
"Gimme a minute," roep je terug, terwijl je de deur van de bar achter je dichttrekt. Je steekt een sigaret op en ademt een aantal keer diep in en uit. Bill verschijnt naast je en kijkt je verontschuldigend aan.
"I am so sorry, I thought you-"
"I am not angry."
"Are you sure?"
Je zucht en knikt. "I just.. I wasn't expecting this and-"
"Please, remind me to never throw you a surprise party again." Hij grinnikt als hij je verbaasde gezicht ziet.
"You did this?"
"With some help from your friends."
"I can't believe you did this. I love you."
"So, you're okay?"
"Yeah, just needed a minute to get over the initial shock." Je laat hem een dappere glimlach zien en werpt je sigaret op de grond. "Let's get this over with."
Met lood in je schoenen sjok je terug naar de rookruimte. Sophia vliegt je direct om je nek. "Je dacht toch niet dat ik je echt niet zou zien vanavond!"
"Ugh! Je weet dat ik een hekel heb aan verassingen!"
"Kom op, dit is toch een leuke verassing. Iedereen is hier om je veel plezier te wensen in Amerika!"
Je kijkt nog eens goed rond en bent verbaasd dat er zo veel mensen zijn gekomen. Je ziet wat mensen van je studie, Vince, Benji, Roos, Quinn, je moeder, stiefvader en broertje, wat mensen die je vanuit de kroeg kent en in een hoekje spot je zelfs je oma. Je loopt een beetje verdwaasd door de ruimte heen om iedereen gedag te zeggen en een klein praatje met ze te maken. Tegen de tijd dat je terug bij Bill komt, staat hij druk in gesprek met Benji en Vince. Hij geeft je een biertje aan en drukt een kus op je wang.
"Bij gekomen van de schrik?" plaagt Benji. Je rolt je ogen en knikt.
"I can't believe you did this," mompel je. Je kijkt nog eens rond en opnieuw komt het besef dat je al deze mensen, op Bill na, straks moet missen. Je knippert driftig de tranen uit je ogen. Om jezelf af te leiden, besluit je even op de muziek te letten die aan staat en als je Shenkie van De Jeugd van Tegenwoordig herkent, kan je niet anders dan lachen. "Who picked the music?"
"You have to thank your boyfriend for that," zegt Vince met een afkeurende ondertoon. "He insisted on including Dutch rap songs, don't ask me why."
"I love it!" Je trekt Bill aan zijn arm mee wat verder de vloer op. "Komm, Bill, tanzen!"
Je kan aan hem zien dat hij opgelucht is dat je weer wat vrolijker oogt en hij doet zijn best om jouw inmiddels bijna geperfectioneerde dansje op het nummer na te doen. Je giert het uit van het lachen. Tegen de tijd dat het nummer is afgelopen, zijn er wat meer mensen op de vloer komen staan en wordt er volop gedanst.

Rond een uur of één beginnen de eerste mensen af te taaien en krijg je het toch nog lastig om de emoties onder controle te houden. Zeker als je oma naar huis gaat, laat je de tranen de vrije loop.
"Hey, lieverd," sust je oma, terwijl ze je in een knuffel trekt. "Ik hou zo veel van jou en ik ben zo trots op je dat je dit gaat doen. Opa zou ook trots op je zijn!"
Je streelt afwezig over de tatoeage op je onderarm, die je in nagedachtenis aan je opa hebt laten zetten. "Ik ga je missen, oma. Mama gaat je leren facetimen en dan kunnen we met elkaar videobellen, goed?"
"Dat lijkt me super, meissie. Geniet van je feestje en ik zie je snel!"
Je geeft je oma nog een dikke kus en dan wordt je aandacht alweer opgeëist door de volgende persoon die weg gaat. Rond drie uur zijn alleen Bill, Soof, Roos, Benji, Vince, Quinn en jij nog over. Je laat je uitgeput tegen Bill aanvallen, die je behendig opvangt. "Time to go home?"
"I'm exhausted," gaap je. "Thank you all so much for doing this. I really appreciate it and I am going to miss you all, so, so much!"
"Don't get whiny again," plaagt Soof, waarna ze je nog een knuffel geeft. "Heel veel plezier in Amerika, babe. Bel me als je geland bent!"
"Doe ik!"
"Goede reis, Maud," glimlacht Roos en ze geeft je ook een knuffel. "We spreken elkaar snel, toch?"
"Zeker weten."
"Mijn beurt!" Benji trekt je dicht tegen zich aan en je slaat je armen om hem heen. "Maak de VS lekker onveilig, Maudje. Ik kom sowieso een keer daarheen om je op te zoeken."
"Daar houd ik je aan!"
Vince blijft een beetje ongemakkelijk tegenover je staan, maar geeft je dan toch een knuffel. "Sorry, ik vind afscheid zo ongemakkelijk."
"Ik ook," geef je toe. "Ik ga je wel missen hoor."
"Uiteraard! Ik had niet anders van je verwacht." Hij grinnikt. "Ik jou ook, hoor. Fijne reis en veel plezier!"
Als laatste neem je afscheid van Quinn, die je ook veel plezier en een veilige reis toewenst. Je loopt samen met Bill de kroeg uit.
"Thank you so much for the party. You're the absolute best."

Reacties (1)

  • Luckey

    💜💜💜💜💜💜💜

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen