Ik heb met Harry afgesproken om met mijn ouders te praten en een afspraak te maken, zodat dit een goede en eerlijke deal wordt.
Als ze betrokken willen worden in ons leven, als ze echt er voor open staan om Harry toe te laten in hun perfecte wereld, moeten ze dat nu eerlijk en echt toegeven. Zonder dat hier drama uit voort komt, zonder addertjes onder het gras.

Harry is terug naar huis gegaan om Jessie gerust te stellen en om ook, waarschijnlijk, Jessie nu de waarheid te vertellen. Dat Harry niet zo onschuldig is, zoals Jessie hem ziet.

Ikzelf sta nu voor de deur van mijn appartement, de ene keer ligt mijn hand op de deurklink, even later trek ik hem weer weg. Ik schaam mij voor mijn uitbarsting van eerder en weet dat mijn ouders een verontschuldiging verwachten, maar hoe ik dat ga brengen, weet ik nog niet.
Ik wil sterk en zeker over komen, dus niet stampvoetend als een eigenwijs kind.

Ik schrik mij dan ook wezenloos als opeens de deur open gaat en Anna in de opening staat, klaar om te vertrekken. Ik zie aan haar dat ze ook schrikt, maar ze herpakt zich snel. "Ik ga een rondje om, ik kom over een uur terug en eis dan een uitgebreid verslag van alles". Ze trekt mij in een knuffel en loopt dan weg, mompelend dat Harry teveel aftershave draagt.
Als ik aan een pluk blond haar ruik, ruikt ik inderdaad Harry zijn geur. Ik zelf vind dit alleen maar prettig en gek genoeg, laat dit mij veilig voelen. Aangezien de deur nu al open staat en mijn ouders op de bank zitten, afwachtend te kijken wat ik ga doen. Loop ik toch naar binnen en sluit de deur, als ik ga zitten in de stoel naast de bank, kijkt ik ze voorzichtig aan.

"Ik had niet zo mogen reageren, dat spijt mij". Zodra deze woorden uit mijn mond zijn, verlicht de sfeer meteen. Mijn moeder laat haar getuiten lippen los en haar schouders ontspannen, mijn vader lijkt minder groot en breed en glimlacht naar mij. "Dat weten wij lieverd, het spijt ons ook, wij willen alleen het beste voor jou. We moeten jou los laten, je bent geen kind meer, vooral jij, kunt je eigen toekomst bepalen".
Mijn hoofd schiet omhoog, voor ik het besef hang ik om de nek van mijn vader. Dankbaar voor deze woorden nestel ik mij uiteindelijk tussen mijn ouders, terwijl ze vertellen dat zij, Harry en mij niet meer lastig zullen vallen. Maar ze zijn blij en opgelucht als ik zeg dat we de deal aannemen en Harry graag met ze wil dineren.

"Wil Harry dat? Was het zijn idee?" Ik knik en ik zie mijn moeder glimlachen, "die jongen is heel wat gegroeid sinds de eerste keer dat wij hem ontmoeten zeg, we hopen dat hij je gelukkig maakt".
"Hij maakt mij heel gelukkig, dankjewel mama".
Hiermee is het gesprek afgelopen en even later staan ze op, "je vader en ik verblijven in ons buitenhuis, in Nahant. Kom alsjeblieft samen met Harry langs lieverd, er zal een heerlijk diner op jullie wachten". Dan kussen ze mij en vertrekken, helemaal hyper zoek ik mijn telefoon en bel Harry. Amper beseffend dat het gelukt is, dat mijn ouders hem blijkbaar helemaal accepteren en toelaten.

"Het is gelukt, ze laten je binnen". Mij stem slaat over van enthousiasme als Harry opneemt, "sorry, met wie spreek ik?" Giechelend loop ik door het appartement en verschuif wat prullaria's en zet ze niet veel later weer terug op hun oude plek, terwijl ik vertel, wat mijn ouders net tegen mij gezegd hebben. "Ze hebben ons thuis uitgenodigd, hoe leuk is dat?" Ik hoor een diepe zucht en een soort grom, "weet je hoeveel ik godverdomme voor jou heen en weer reis? Nu moet ik weer terug, ik ben nog niet eens halve wegen huis, damn it Kitty!" Op de achtergrond hoor ik een enthousiaste Jessie, "mag ik dan daar blijven?" Het is even stil, hoor dan Harry discussiëren met Jessie en uiteindelijk stemt Harry vloekend toe. "Best, ik draai weer om, wees maar blij dat ik je zo leuk vind. Jessie neemt jou kamer over vannacht, hij zal er een jongens hok van maken heeft hij mij belooft". Ik snuif, weet dat Jess daar veel te goed voor is. "Dat zijn jou woorden Styles, laat die jongen met rust, niet iedere jongen is zo als jij".
"Wat heeft dat te betekenen Evans?" Ik hoor zijn grijns, de speelsheid in zijn stem. "Tot straks schatje", "fuck you Kitty".
Dan hang ik blij op, ik weet hoeveel Harry voor mij doet en ik beloof dat ik een betere en minder zorgzame vriendin ga worden. Ook moeten hij en Jess morgen samen zijn, want hij zal hier niet lang meer zijn. Jessie moet uiteindelijk toch weer terug naar London, of de jongens dat nu leuk vinden of niet.

Als ik naar de klok kijk zie ik dat het pas 2 uur in de middag is, ondanks dat er mega veel gebeurd is, is het niet eens zo heel laat. Ik besluit eerst koffie te halen, terwijl ik naar de beste koffie plekjes op de campus loop, kom ik daar Anna aan. "Hey, ik was net op weg naar jou, wat is er gebeurd?" Terwijl we samen terug lopen naar ons appartement vertel ik de details aan Anna, we gaan even zitten als ik haar vertel over Jace en zeg, dat ik hem niet meer wil zien, wat ze gelukkig helemaal begrijpt.
Als we onze koffie op hebben, komen Harry en Jessie vrij snel al aan. Jessie is enthousiast dat ze er weer zijn, hij heeft meteen oog voor Anna. Hij vraagt haar meteen of ze samen de avond kunnen door brengen. De verlegen Jessie is niet meer terug te vinden, in deze hyper enthousiaste versie. Anna vindhet blijkbaar wel leuk en belooft dat ze elk mogelijk afhaal restaurant bellen en de slechtste films gaan kijken.

Harry neemt mij mee naar mijn kamer, waar hij een klaagzang houd over hoe vermoeiend het is.
"Oké, ik begrijp het. Na vandaag zal het niet meer gebeuren, er is alleen nog 1 ding wat we nu moeten doen". Meteen staat zijn blik waakzaam en zijn toon klinkt achterdochtig, "wat moeten we nog doen?"
"Winkelen", ik kijk enthousiast, maar Harry kreunt. "Waarvoor? Waarom?"
"Jij kunt zo niet naar mijn ouders, je moet er echt netter uitzien. Maar bekijk het positief, ik wil een nieuwe jurk. Als je mee gaat, mag je daar een menig over hebben".

Ik weet hem over te halen en niet veel later vertrekken we, ik super enthousiast, Harry vloekt en snauwt dat dit ook geen gewoonte mag worden, want hij gaat winkelen.


Hey lieverd, het duren een tijd, ik weet het. Het volgende hoofdstuk ik zo veel beter, wat er aan komt, ik verheug mij daar nu al op! Hoplijk vinden jullie het nog leuk:)

Xx


Reacties (2)

 • AmorAmor

  Ik vind dit stuk ook goed hoor:)
  Jammer dat we richting het einde gaan, maar aan alles komt nu eenmaal een einde.(H)

  1 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Ben benieuwd hoe dat af gaat lopen!

  Het voelt alsof we richting een einde aan het toe werken zijn, klopt dat?

  1 jaar geleden
  • bels

   Ja dat klopt! Ik probeer hier heel rustig naar toe te werken, zodat het niet geheel een verassing is straks.

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen