Katja

“Ja ik begin ook met Frans, het is een nieuwe leerkracht, zou leuk moeten worden." Glimlacht hij. Hij neemt dan ons huis in zich op. Katja begint te blozen want ze is erg bescheiden over hun eigendommen. Ze zou nooit het meisje zijn dat ermee zou pronken. "Jullie wonen zo mooi." Zegt hij oprecht bewonderend. Ze zou Sam ook genoeg gunnen, ze weet wel dat zijn thuissituatie heel anders is dan de hare. Maar dat laat haar niet stoppen om hem vol trots haar vriend te noemen. Ze ziet er alleen wel tegenop om hem aan haar ouders voor te stellen. Ze weet hoe haar ouders kunnen zijn en ze wil Sam niet in verlegenheid brengen. Ze wil al helemaal niet dat Sam zich rot gaat voelen.
"Ik heb zin in homecoming, de footballers vragen meestal de cheerleaders mee, maar ik weet al wie ik wil vragen." Zegt hij enthousiast. Zijn enthousiasme is aanstekelijk. Want terwijl ze nu onderweg naar school wandelen “oh ja?” Glimlacht ze nu breed naar hem. “Dat meisje moet wel de grootste bofkont ooit zijn als ze door jou meegevraagd gaat worden” Ze kijkt voor het eerst nu ook uit naar de schoolfeesten. Dit is de eerste keer dat ze ook echt zou willen gaan samen met Sam.

Blaine

Hij bijt op zijn lip als hij ziet dat ze huilend weg loopt naar de meidenwc. Hij maakt met niemand oogcontact omdat hij zich erg schuldig voelt maar toch probeert zijn toneelstuk te blijven spelen. Hij laat de complimenten en de protesten die gezegd worden dan ook langs zich heen gaan.
Hij laat zich zonder te protesteren mee trekken door Brianna om mee te gaan naar het lokaal. Zijn hoofd draait nog steeds overuren.
"Heb je haar gezicht gezien? Geweldig!" Gniffelt Brianna tegen Blaine. "Echt geweldig." Hij dwingt om te glimlachen maar het lukt hem niet om haar recht aan te kijken in haar ogen.
Ze arriveerden bij het aardrijkskunde lokaal en dat was Brianna's stop.
"Nou, bedankt om de ochtend zo leuk te maken, ik zie je waarschijnlijk wel bij de lunch. Je bent wel oké, blaine." Hij krijgt een kus op zijn wang van haar en om hem heen ziet hij wel wat jaloerse blikken van andere jongens.
"Laters!"
Hij kijkt nog steeds langs haar heen. “Jij ook, Brianna. Tot vanmiddag”
Dan draait hij zich om en poetst hij zijn wang weer schoon. Dan blijft hij voor een seconde even staan vlakbij het auditorium. Hij slaakt een diepe zucht.
Hij zou zo graag zichzelf willen zijn.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen