“Idioten eerst,” zegt Aderine, en ze gebaart dat hij moet beginnen. Als haar zwaardvechten half zo snel is als ze beledigingen kan rondslingeren, komt Samuel in de problemen.

Samuel blijft stilstaan en kijkt Aderine chagrijnig aan. “Ik wacht,” zegt hij, “Wanneer je er klaar voor bent.”

Ze zucht, “Het spijt me, kapstokken eerst. Mijn fout.”

Samuel had graag langer gewacht. Aderines spelletjes eindigen beter als je niet speelt. De neiging om haar aan te vallen blijkt te moeilijk te onderdrukken. Hij begint met een luie boog naar Aderine’s nek van de rechterkant.

Voor het zwaard halverwege is, is ze weg. Het momentum van wat in wezen een zwaar stuk metaal is brengt Samuel uit balans. Met zijn arm uitgestrekt kan Samuel niet anders dan wegspringen om Aderine’s uithaal naar zijn been te ontwijken.

“Je klinkt niet alleen als een zeurend jochie, je vecht ook zo,” zegt Aderine kleinerend.

Samuel kijkt haar gefrustreerd aan. Zwaarden waren nooit zijn forte en zijn ervaring is beperkt tot trainingspoppen. Hij probeert haar op elke manier die hij kent te raken. Stoot, snede, schijnbeweging omhoog om op het laatste moment op haar maag te mikken. Elke keer vindt zijn zwaard lucht en moet hij naar de rand van de oefenarena uitwijken. Een tegenstander die kan ontwijken blijkt fataal voor de kleine beetjes techniek die hij heeft.

Met elke opeenvolgende aanval wordt Aderine’s grijns een beetje breder. Ze jaagt Samuel in vierkantjes rond. Hij ademt zwaar uit vermoeidheid en heeft haar nog geen enkele keer weten te raken.

In een moment van stilte geeft ze hem een meelijwekkende blik. “Komt er nog wat van? Kom maar op!” zegt ze blij. Als ze moe is laat ze het niet zien.

Dit keer wacht ze niet op Samuel. Zijn linkerzij is onbeschermd. Ze zwaait haar zwaard er naartoe. Samuel springt opzij en besluit dat hij een schijnbeweging doet en haar dan in haar gezicht slaat. Hij krijgt de kans niet. Aderines zwaard schiet op zijn nek af.

Pissig schiet hij opzij. Zijn houding na de vorige ontwijking was niet stabiel. Met groeiende paniek ziet Samuel de grond op hem afkomen. Hij heeft nog net tijd om te voorkomen dat hij land op zijn zwaard. De bons klinkt luider dan hij is, vertelt Samuel hemzelf. Niet iedereen heeft het gehoord.

“Werkelijk, Samuel,” klinkt Aderine’s vrolijke stem, “Gaat het gevecht nog beginnen, of—”

Samuel zwaait liggend met zijn zwaard naar Aderine’s benen. Ze tilt een voet op en klemt zijn zwaard eronder alsof ze het elke dag doet. Samuel’s gestaag toenemende frustratie ondergaat een groeispurt.

“Of blijf je lekker liggen?” vervolgt Aderine. Samuel staat meteen op. “Zijn we er klaar voor?” vraagt ze.

“Ik heb zojuist besloten dat ik niet vecht met tributen die hun kop niet kunnen houden. Ik kan het niet hebben, sorry. Moet ik je een briefje laten zien van de dokter?”

Aderine’s antwoord vereist geen taal. Haar wenkbrauwen zeggen meer dan duizend woorden.

Humeur geheel geruïneerd keert Samuel haar de rug toe. Hij snakt naar stilte, vrij van Aderine’s alziende en alles-kleinerende ogen. Zijn ogen vallen op de toiletten. Goed genoeg.De deur valt dicht met een klap. Samuel leunt zijn hoofd er met gesloten ogen tegenaan. Dit is— een situatie.

Aderine heeft hem waar iedereen het kon zien compleet vernederd. Het hoeft geen doodvonnis te zijn. Misschien kan Samuel gemeenschappelijke grond vinden met de andere Beroeps. Aderines persoonlijkheid kennend is het goed mogelijk dat ze de eerste avond in de arena in haar slaap vermoord wordt.

Aan de andere kant is dit al de tweede Beroeps met wie Samuel geen vriendelijk contact op kon bouwen. De enige die nog mogelijke bondgenoten zijn, zijn de tributen met wie Samuel niet heeft gesproken.

Samuel opent zijn ogen. Een reclameposter siert de toiletdeur. ‘Wow! Nog nooit was mijn blik zo beminnelijk!’ zegt goud glitterende tekst over een gezicht met halfdichte ogen. ‘Ponzo’s wimperverlenging’ staat onderaan, met een telefoonnummer ernaast.

Samuel staart naar de arrogant flirtende ogen. Hij grijpt de bovenkant van de poster met twee handen en trekt. Het geluid waar het papier mee scheurt geeft hem hoog nodige voldoening. Hij is hier om na te denken zonder toeschouwers. De advertentie verdwijnt in kleine stukjes in het toilet.

Het ergst mogelijke scenario is dat de Beroeps Samuel niet willen. Als dat gebeurt moet hij voorbereid zijn. Samuels gedachten gaan naar de onoplettende jongen uit 11. Hij negeerde de uitleg; of de 11 is een idioot en verdoet zijn waardevolle tijd, of hij kan al zwaardvechten.

Samuel vervloekt zijn gebrek aan concentratie. Opletten voorbij District 4 bij het terugkijken van de Boetes zou behulpzaam zijn geweest. Maar dat kan hij nu goedmaken. Na de lunch kan Pubert de herhaling opzetten.

Met een bijgestuurd plan verlaat Samuel het toilet. De belangrijkste vaardigheid in de Hongerspelen is aanpassingsvermogen. Deze eerste ochtend is bewijs dat hij kans heeft. Of ja, dat hoopt hij.

Reacties (2)

 • Duendes

  Aderines spelletjes eindigen beter als je niet speelt.


  Hij kent haar nu al goed genoeg oeps

  De bons klinkt luider dan hij is, vertelt Samuel hemzelf. Niet iedereen heeft het gehoord.


  Is goed lieverd, wat jij wil, awh Samuel is zo'n idioot het is echt genieten

  1 jaar geleden
  • Incidium

   Samuel is heel goed in hemzelf van dingen overtuigen. Optimisme, heet dat toch?

   1 jaar geleden
 • Samanthablaze

  Aderines spelletjes eindigen beter als je niet speelt.
  Wat een wijsheid. Een paar mensen moeten dat misschien op een tegeltje hebben zodat ze daaraan herinnert worden

  Moet ik je een briefje laten zien van de dokter?
  Als hij het de dokter in de zaal zou vragen zou hij nog een briefje krijgen ook

  Zijn ogen vallen op de toiletten. Goed genoeg.
  Ik hou van het concept van Samuel, koelbloedige Beroeps, die met gekrenkt ego op het toilet zit uit te huilen

  Samuels gedachten gaan naar de onoplettende jongen uit 11. Hij negeerde de uitleg; of de 11 is een idioot en verdoet zijn waardevolle tijd, of hij kan al zwaardvechten.
  Antwoorden kunnen variëren afhankelijk van wie je het vraagt

  1 jaar geleden
  • Incidium

   EEN TEGELTJE omg ja, ik hou ervan
   Samuel is alleen een koelbloedige Beroeps in zijn eigen gedachten XD
   Little does Samuel know, het antwoord is allebie (insert hier de gif van both, both is good):D

   1 jaar geleden
  • Samanthablaze

   Net zoals Chris alleen een coole zwaardvechter is in zijn hoofd, jep
   En oh absoluut, maar zijn tijd was wel semi-nuttig besteed? Het doel was Day versieren overhalen om bondgenoten te worden

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen