Om drie uur 's nachts schrik ik wakker van mijn wekker. Mijn pleegvader wil er zo te horen zeker van zijn dat ik niet door mijn wekker heen slaat. Drie keiharde bonzen op mijn slaapkamer deur en schiet mijn bed uit. "Ja Johan, ik ben al wakker!"

Als ik beneden kom om te ontbijten, zie ik dat alle meubels al zijn ingepakt en weggehaald, er is dus geen eettafel meer om aan te ontbijten. Mijn pleegvader heeft er al minstends zo weinig zin in als ik zelf merk ik. Het is ook niet niks, we moeten nog zeker zes uur rijden voor we in Londen aankomen. Hij heeft geluk, want hij zal samen met mijn pleegmoeder gewoon in Londen blijven. Ik daarentegen ben gedwongen om nog eens een paar uur met de trein te reizen, naar een school waar ik nog nooit eerder ben geweest.

Vijf jaar geleden heb ik een brief gekregen, een uitnodiging voor de school, maar die hebben mijn pleegouders afgewezen. Eerst dachten ze dat het een grote grap was, een toverschool waar je met toverstokjes leert zwaaien en enge drankjes leert brouwen. Maar zo te zien zijn ze daarop teruggekomen. Toen ik aan het begin van de zomer weer een brief kreeg, was de verhuizing opeens snel geregeld.

Nu zijn ze blij dat ze van mij af zijn. Mijn pleegouders en ik zijn niet bepaald een warm gezin te noemen. Dat is er niet bepaald beter op geworden sinds ik de eerste uitnodiging kreeg, aangezien ik toen ben begonnen met experimenteren. Ik bedoel, wat zou jij doen als je te horen kreeg dat zoiets als magie echt bestond, en dat je daarvoor zelfs naar een speciale school kunt gaan?

De school zelf sta ik niet direct om te springen. Ik ben erg op mijn eigen, vertrouwde vriendengroepje gesteld en ik ben ervan overtuigd dat ik echt niet kan toveren. Dan zou ik toch niet iedere keer zulke enorme blunders maken? Bijvoorbeeld die keer dat ik zonder dat ik het in de gaten had de gordijnen in brand heb gestoken. Dat gebeurde nadat ik met mijn pleegmoeder een verhitte discussie aan was gegaan over waarom ik liever een kat zou willen dan die verwaande chihuahua van haar.

Het zal niet meevallen om in het zesde jaar in te stromen, terwijl ik de afgelopen vier jaar nog geen enkele keer een toverstok heb vastgehouden. Maar de directeur van de school, Albus Dumbledore, verkerde mij ervan dat het goed zou komen. Op hoop van zegen dan maar...

Reacties (1)

  • Nickster

    Ik vind het leuk dat ze de kat uit de boom kijkt maar toch wel nieuwsgierig is

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen