De autorit voelde als een eeuwigheid. Mijn pleegouders hebben de hele weg over niets anders gesproken dan het prachtige nieuwe huis waar ze eindelijk in kunnen gaan wonen nu. Als ik dan denk aan een oud en vochtig kasteel waar ik ga verblijven, op een slaapzaal met tientallen andere meiden die ik niet eens ken, had ik ook liever mee willen praten over dat "prachtige nieuwe huis".

Als we een parkeerplek bij het treinstation hebben gevonden haalt mijn pleegvader een enorme hutkoffer die ik nog nooit eerder gezien heb uit de auto. "Ik heb mijn eigen koffer gewoon gepakt hoor..." Mompel ik geirriteerd als ik zie dat hij het oude ding aan mij wil geven. Hij schudt zijn hoofd en zucht. "We hebben aardig wat inkopen moeten doen voor dat schooltje van je jongedame. Je mag best wat dankbaarheid tonen. Hopelijk leer je daar ook nog wat over naast je hocus pocus lessen." Dat was niet slim van hem, hij weet dat ik altijd sterk in de tegenaanval ga, waar mijn pleegmoeder vervolgens weer de sluizen openzet en begint te huilen als een in de steek gelaten peuter.

Voor ik wat kan zeggen voel ik een harde duw tegen mijn schouder. "Aan de kant Muggle!" Perplex draai ik mij om, zodat ik kan zien wie het was. Het enige wat ik nog kan zien is een lange jongen met sneeuwwit haar, die naast een man loopt (vermoedelijk zijn vader) met lang, net zo wit haar als hij zelf. Wat is een Muggle nou weer voor iets? Zou dat een scheldwoord zijn voor mensen die op die toverschool zitten?

"Oke Arminta, wij moeten nu echt gaan, anders komen wij te laat voor de sleuteloverdracht." Met dat poeslieve stemmetje van mijn pleegmoeder probeert ze eigenlijk te zeggen dat ik moet opkrassen. Ik zucht en sleep mijn twee loodzware koffers achter mij aan. "Doei." Roep ik terwijl ik achterom kijk. Mijn pleegmoeder staat alweer te huilen.

Een groepje meiden van ongeveer dezelfde leeftijd als ik, lopen met volle vaart met koffers en al op een muur af. In plaats van te stoppen, verdwijnen ze in de muur. Met een knoop in mijn maag loop ik er ook op af. Dit moet het zijn, daar gaan we...

Reacties (1)

  • Nickster

    Arminta!! Wat is geweldige naam! En wat een rot pleegouders zeg..

    1 maand geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen