Normaal gesproken worden alle leerlingen op de eerste schooldag ingedeelt in een afdeling, maar dat heb ik natuurlijk gemist, gezien ik de afgelopen vijf jaar in Nederland op school heb gezeten. Het is maar goed dat ik die extra lessen Engels heb gevolgd, anders was het een drama geweest om dit allemaal te kunnen volgen.

Nadat ik voor het eerst voet zette in het enorme kasteel, dat zich dient als schoolgebouw, kreeg ik de instructies van ene professor Mc Gonagall, mij bij de eerstejaars te voegen. Ik zal tegelijk met hen gesorteerd worden in een afdeling. Ik heb mij totaal niet in de afdelingen verdiept, het enige wat ik weet is dat er vier verschillende zijn. Het enige waar ik nog op kan hopen is dat ik niet bij dat pestventje wordt ingedeelt, dat zal pas een lachertje zijn.

Als ik in de rij sta tussen alle andere eerstejaars, steek ik ruim een kop boven alle anderen uit. Een beetje beschaamd probeer ik mij op de welkomst speech van professor Dumbledore te concentreren. Om de beurt worden leerlingen naar voren geroepen om op een krukje plaats te nemen. Vervolgens wordt er een lelijke oude hoed op hun hoofd geplaatst. De eerste keer dat ik de hoed zag en hoorde spreken, dacht ik dat in de maling genomen werdt, maar gek genoeg begint het zien en ervaren van magie al snel te wennen. Alsof ik diep vanbinnen altijd al had geweten dat het er was.

"Arminta van Zanten" Ik grinnik even bij het horen van hoe mijn achternaam uitgesproken wordt, maar ik besef me al snel dat het mijn beurt is om naar voren te stappen. Ondanks dat ik niets van de afdelingen weet, voel ik de zenuwen mij bekruipen. Ik zie verschillende mensen met elkaar fluisteren, ze zullen zich waarschijnlijk afvragen wat een vierdejaars op de sorteerstoel doet. Ik voel de hoed boven mijn hoofd onrustig bewegen. "Ah... mevrouw van Zanten, dus toch!" Zegt hij met een strenge stem. Hij klinkt niet erg enthousiast. "Ik weet precies waar ik u ga indelen. Slytherin!" In plaats van een daverend applaus, wat ik bij andere leerlingen heb zien gebeuren nadat ze ingedeelt werden, werdt het bij mij muisstil. Enkele handen klappen voorzichtig en ik zie wat leerlingen met elkaar fluisteren.

Ik loop richting de tafel waar de anderen van mijn afdeling aanzitten. Hoe is het mogelijk? De blonde jongen kijkt mij met net zoveel onbegrip aan als ik naar hem kijk. Ik zoek een plaatsje uit aan tafel, helemaal aan de andere kant, zo ver mogelijk bij hem vandaan. Dit wordt nog een interessant schooljaar...

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen