De volgende ochtend sta ik extra vroeg op. Ik wil niet te laat komen voor mijn eerste lessen, en aangezien ik mij aan een aangepast rooster moet houden, kan ik er maar beter meteen goed voor gaan. Ik trek een van de gewaden met Slytherin borduursers erop aan die ik na de sortering van gisteren heb gekregen. Dan maak ik mij nog even gauw op in het damestoilet. In de spiegel zie ik dat een ander meisje, dat zich ook aan het opmaken is, naar mij staart. Ze kijkt boos mijn kant op. Het begint me te irriteren. "Heb ik iets van je aan?" Flap ik eruit voor ik er erg in heb. Het meisje snauwt en loopt op mij af.

"Ik heb je heus wel door hoor. Zet het maar uit je hoofd, want hij is bezet!" Sneert ze met een schelle stem. Ik begrijp niets van wat ze zegt. "Waar heb je het over?" Ze begint te lachen. "Ik zie heus wel hoe je naar hem kijkt. Je probeerde in de trein ook al naast hem te gaan zitten. Maar Draco is van mij." Ik begin hardop te schateren. "Ik wist niet dat hij naast vervelend zijn ook nog tijd had voor een vriendinnetje. Nee hoor, al was hij de laatste man op aarde!" Er lijkt een enorme last van het meisje haar schouders te vallen. "Mooi zo, ik wilde daar even heel duidelijk in zijn. Mijn naam is Pancy, Pancy Parkinson." Ik geef haar uit beleefdheid een hand en stel me netjes voor. Ergens ben ik wel opgelucht dat er op dag twee niet nog een vijand bij gemaakt heb, maar het lijkt mij verstandig deze Pancy zoveel mogelijk te mijden.

Het eerste vak op mijn rooster heet Toverdranken. Ik moet ervan grinniken. Het lijkt echt net alsof ik in een sprookjesboek ben gesprongen, maar dat ik tussen de slechterikken ben beland ofzo. Als ik bij het toverdranken lokaal aankom zie ik dat ik een van de eerste ben. Mooi, mag ik ook eens in alle rust zelf een plaatsje uitzoeken! Ik vind een plaats, ietwat vooraan in het lokaal, dichtbij alle ingredienten die al klaargezet zijn voor de les, althans dat vermoed ik. Als ik dichtbij zit hoef ik tenminste niet de overgebleven afdankertjes te nemen.

Langzamerhand begint het lokaal vol te stromen met leeftijdsgenoten. Voor ik ook maar even van mijn rust kan genieten staan Draco en Blaise al voor mijn neus. "Wat dacht je zelf, dit is mijn plaats." Ik begin al bijna gewend te raken aan de arrogante ondertoon van zijn stem. Nu moet ik voet bij stuk houden, de eerste les mag ik niet laten verpesten. "Nou, er staan nog twee lege krukken naast mij, strijk neer zou ik zeggen." Wat? Is dat echt het beste waar ik mee kan komen? Tot mijn grootste verbazing nemen beide jongens plaats aan mijn tafel. Of dat nou aan mij lag of aan het feit dat de professor aan de les gaat beginnen zal ik waarschijnlijk nooit te weten komen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen