Professor Slughorn begint de les met een meteen al intensieve uitdaging. We moeten een toverdrank brouwen volgens een recept uit ons boek, waar slechts een leerling ooit in geslaagd is. De prijs voor de winnaar; een flesje Liquid Luck, waarvan de naam zelf al omschrijft wat het inhoudt. Ik zou dat goed kunnen gebruiken om mijn cijferlijst meteen een flinke boost te geven. Of wat dacht je om te beginnen met toveren, niemand zal dan in de gaten hebben dat ik nooit eerder heb getoverd!

Het troost mij te zien dat Blaise en Draco net zo tevergeefs lopen te zwoegen als ik. De beschrijvingen in het boek lijken van geen kant te kloppen, want niets werkt zoals het er staat! Na een halfuur wordt het opeens muisstil. Draco slaat geirriteerd met zijn vuist op tafel en fluistert; "het zal ook weer eens niet Potter zijn!" Ik probeer te ontdekken over wie hij het heeft en volg zijn blik. Een jongen met zwart haar en een ronde bril lijkt de code gekraakt te hebben, tot vermaak van de professor, die bijna staat te dansen van geluk.

Ik zie dat het Draco enorm dwarszit en gek genoeg kan ik daar op het moment niet van genieten. "Zou er een spiekbriefje in die dikke brilglazen van hem zitten?" Grap ik zachtjes, zodat alleen Blaise en Draco het kunnen horen. Ze beginnen beiden te grinniken.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen