Eindelijk is het tijd voor wat ontspanning. Professor McGonagall heeft zojuist laten weten dat wanneer je toestemming hebt van je ouders (in mijn geval pleegouders) je naar Hogsmeade mag gaan! Hogsmeade schijnt een supergezellig dorpje te zijn met allerlei magische winkels, cafe's en barren. Dat kan ik echt goed gebruiken. Ik kreeg na de driedubbele huiswerkcrisis van afgelopen week bijna een mentale inzinking. Gelukkig heb ik alles netjes bijgehouden, dan kan ik morgen de hele zaterdag in het dorp spenderen. Hermione en een van haar vrienden Ron Weasley hebben mij uitgenodigd om met hun mee te gaan.

De volgende ochtend zie ik dat Hermione en Ron hun brief met toestemming van hun ouders bij professor McGonagall inleveren. Ik zwaai vriendelijk naar ze en Hermione zwaait vriendelijk terug. Ron daarentegen trekt een vies gezicht, waarop Hermione hem een por in zijn zij geeft. "Hou je in, ze heeft niemand anders." Fluistert ze net hard genoeg voor mij om te horen. Eigenlijk klinkt het heel triest, dat ik anders inderdaad niemand heb om mee naar Hogsmeade te gaan. Ik had eigenlijk Blaise willen vragen, maar die had blijkbaar al andere plannen.

Terwijl we Hogsmeade betreden kijk ik mijn ogen uit. Het lijkt wel een middeleeuws dorpje, maar dan voorzien van alle magische aspecten die ik herken van Hogwarts. Ik wist niet dat er nog dorpen bestonden die er zo uitzagen, maar het is het prachtig! Ook lijkt de winter vroeg te vallen in Hogsmeade, aangezien er al een aardig pak sneeuw ligt. We gaan eerst een snoepwinkel in, waar allerlei soorten lolly's, dropjes en chocolaatjes je om de oren vliegen. Daarna gaan we een fopwinkel in, waarvan blijkbaar Ron zijn oudere tweelingbroers de eigenaren zijn. Ik vind het een geweldige winkel, vooral de te gekke snoepjes die je allerlei verschillende manieren geeft om te kunnen spijbelen. Bijvoorbeeld dat je na het eten van zo'n snoepje zogenaamd koorts krijgt. Dat had ik graag willen gebruiken op mijn oude school!

Als we de fopwinkel uitgaan zie ik opeens voetstappen verschijnen in de sneeuw. Het lijkt wel of de persoon die er loopt onzichtbaar is! Niets verbaasd mij eigenlijk meer, sinds ik hier op school zit wordt ik iedere dag wel weer met iets nieuws verrast. De voetstappen zijn Hermione ook opgevallen en ze kijkt me even ongemakkelijk aan. "Wij eh... moeten even wat doen, sorry, we zien je op school wel weer goed?" Ze kijkt me bezorgd aan maar ik haal mijn schouders op. "Ik vermaak me wel hoor, ik zie je later." Antwoord ik koeltjes. Wanneer de twee achter de voetstappen aan weglopen hoor ik Ron nog snel mompelen "Zo, daar zijn we ook weer vanaf."

Reacties (2)

 • bels

  Wist ze al dat ze een heks was? Want ze is er behoorlijk nuchter onder, hihi

  1 jaar geleden
  • LukaRiddle

   Diep van binnen wist ze het altijd al, laat ik het zo zeggen; de klap komt nog en er komen nog veel meer details over haar verleden aan, blijf hangen!

   1 jaar geleden
 • Slughorn

  Hij heeft nog nauwelijks een woord met haar gewisseld (‘:
  En kan Harry niet zonder de mantel naar Hogsmeade in jaar vijf? (;

  1 jaar geleden
  • LukaRiddle

   je zou wel gelijk hebben hihi!

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen