Een paar dagen na het incident in het klaslokaal besluit ik dat het tijd is om Blaise te vertellen wat ik heb gezien. Ik moet het aan iemand kwijt, en hij is de enige vriend die ik heb. Op Hermione na dan natuurlijk, maar het laatste wat ik wil is dat ze het aan Harry zal vertellen. Terwijl ik in mijn hoofd probeer voor te bereiden wat ik ga zeggen, zie ik dat Blaise in eetzaal staat te kletsen met wat andere Slytherins. Hij heeft meteen in de gaten dat ik de eetzaal binnenloop en komt doelbewust op mij afgelopen. Hij wil er duidelijk zeker van zijn dat ik hem niet weer zal ontlopen. "Blaise, ik moet je spreken!" Gooi ik er zenuwachtig uit terwijl ik naar hem toe snel. Hij kijkt mij bezorgd aan.

Dan voel ik dat iemand mij tegenhoudt door een hand op mijn schouder te leggen. Mijn adem stokt als ik zie dat het Draco is die mij tegenhoudt. "Wat heb je te bespreken?" Hij kijkt mij geforceerd streng aan, maar ik bespeur onzekerheid en angst in zijn blik. Hij weet het, en hij is doodsbang dat het nieuws naar buiten komt. Opeens voel ik mij een stuk zelfverzekerder en maak ik mij klaar om het Blaise te vertellen, hier en nu, waar Draco bij staat.

Op datzelfde moment zie ik het meisje dat vervloekt werdt naar een vriendin van haar toerennen. Ze is beter geworden! Natuurlijk zit Harry haar vlak op de hielen, die heeft het allemaal zien gebeuren, nou ja, het meeste dan. Draco's blik volgt het meisje op de voet en ik zie dat hij begint te zweten van de zenuwen. Dan kijken het meisje en Harry tegelijkertijd Draco's kant uit en ik voel meteen dat het foute boel is. Draco doet angstig een stap achteruit en begint haastig van ons weg te lopen. Ik zie dat Harry hem woest achtervolgd. Dit is niet goed, dit kan voor beiden nog wel eens lelijk aflopen. "Sorry, ik spreek je later goed?" Verontschuldig ik mij tegenover Blaise. Hij haalt zijn schouders op en draait zich van mij weg, en ik probeer onopgemerkt achter Harry aan te gaan.

Het valt niet mee om hem bij te houden en al snel verlies ik Harry uit het oog.
Ik probeer hopeloos te achterhalen waar ze zijn gebleven maar niemand op de gangen schijnt ook maar iets in de gaten te hebben gehad. Na een tijdje hoor ik opeens een harde, ijzige schreeuw vanuit een badkamer komen...


Reacties (1)

  • Slughorn

    Nawh, dan gaat ze hem vinden. Wat sneu!

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen