"Waar neem je me mee naartoe?" Ik krijg de woorden nog amper uit mijn strot, Blaise loopt zo snel dat ik helemaal buiten adem ben. Ik kan hem nog maar net bijhouden tot hij uiteindelijk stilstaat bij het kantoor van professor Slughorn. Wat moeten we nou 's avonds laat in het kantoor van een docent? Blaise klopt zachtjes maar vastberaden op de deur en Slughorn doet meteen open. "Zabini, van Zanten, wat doen jullie hier nog zo laat?" Hij ziet er slaperig uit en wrijft in zijn ogen. "Arminta wil haar magische bestaan opgeven. Ik weet zeker dat u haar wel kunt overtuigen?" De woorden van Blaise lijken Slughorn meteen op te wekken. "Wat zegt u mij nu? Opgeven? Nee, nee dat gaat niet. Het zit in uw bloed!" Ik begin mijn geduld aardig te verliezen. "Dat zegt iedereen, maar tot voor kort wist ik nog geen eens van het bestaan van magie af. Dat beviel mij wel prima!" Sis ik nijdig terug. Slugorn begint te lachen. "Prima? Is het werkelijk?" Hij maakt een gebaar dat we binnen mogen komen in zijn kantoor en volgen hem naar binnen.

Slughorn loopt naar een enorme vitrine kast en blijft daar even staan. Blaise staart tevreden naar alle grootse tovenaars en prijzen die zij gewonnen hebben, die in de kast ten toon gesteld staan. "Ik begrijp het niet, wat heeft dit met mij te maken? Ik kom niet eens uit Engeland!" Mijn ogen glijden verbaasd over de planken van de kast tot mijn blik valt op een foto van een man met een gouden beker in zijn handen. Onder de foto staat een gouden plaatje met de naam: Lucas Johannes van Zanten "Ja, dat ziet u goed. Dat is uw vader. Hij was de beste zwerkbalspeler van zijn tijd. En daar, dat is uw moeder. Ook al zo'n natuurtalent. Er was werkelijk geen enkele bewapende spreuk die zij niet beheerste." Mijn oog valt op een tengere, bleke vrouw die een lang gewaad van Slyhterin draagt. Ze ziet er trots uit met haar diploma in haar handen. Op haar gouden naamplaatje staat Olivia Maria Rowle.

Ik kijk Slughorn indringend aan. "Wat is er met ze gebeurd, u weet het, of niet soms!" Hij kijkt me aan met een bezorgde blik en schudt zijn hoofd. "Niemand weet precies waarom ze overleden zijn in Azkaban... U moet weten, mevrouw van Zanten, dat het twee uitmuntende leerlingen waren. Ze hadden het zo goed kunnen doen op het ministerie..." Even blijft het stil. Ik snap het niet, wat is Azkaban en waarom zijn ze overleden? Blaise doorbreekt de stilte en pakt mijn schouders vast. "Waar het om gaat is dat je het niet moet opgeven. Je hebt het talent van je ouders, waarom zou je dat zomaar weggooien?" Ik bal mijn vuisten en kan mij niet langer inhouden. "Omdat ik bang ben Blaise! Alles hier maakt me bang en ik ben nooit bang! Het wordt nog mijn dood hier!" Dan legt Slughorn zijn hand op mijn rug en spreekt me kalm toe. "Daarom is het noodzaak dat u uw krachten verstandig leert te gebruiken. Niet alleen kunt u grootste dingen doen, maar dan kunt u zichzelf altijd verdedigen tegen het kwaad."

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen