Foto bij 48 - So alone

Ik zie nu pas dat ik (dubbel) in de Spotlight sta! Danke!
En natuurlijk ook heel erg bedankt voor de comments en kudo's <3

Het was al zeker tegen half twee toen je eindelijk naar boven ging en dat maakt het vroege opstaan vandaag niet makkelijker. Je drukt voor de derde keer op 'snooze' en draait je nog even om.
"Maud, you up?" hoor je vanaf beneden.
"Yeah!"
"Do you want me to walk Stitch?"
"Yes, please!" Je gaapt en hijst jezelf dan overeind. Je schrikt als je ziet hoe laat het inmiddels al is. Douchen komt dan vanavond maar, bedenk je, terwijl je als een gek kleding uit de kast begint te trekken.
"Your coffee's getting cold!"
"You're the best, Jamie! I'll be down in a minute!"
Je wisselt je pyjama in voor een spijkerrokje en een okergeel truitje. Je vist je okergele stiletto's onder het bed vandaan en rent met de hakken in je handen de trap af, terwijl je vluchtig je vrije hand door je haar haalt. Je hebt nog mascara in de Cadillac liggen, dus je kan je make up straks wel doen, bedenk je. Je grist je kopje koffie onder het koffiezetapparaat vandaan en loopt door naar de eettafel, waar Jamie de spullen voor het ontbijt al klaargezet heeft. Je gaat zitten en neemt een paar flinke slokken van de inmiddels lauwe koffie. Terwijl je met je ene hand je stiletto's aan probeert te krijgen, beleg je met je vrije hand een boterham. Je propt de helft van de boterham naar binnen en begint dan een lunch voor jezelf te verzamelen, die je mee kan nemen. De kantine op school is iets te duur en iets te ongezond voor jouw smaak. Je propt nu ook de andere helft van de boterham naar binnen en stopt de lunch in je tas. Je werpt een blik op de klok en ziet tot je opluchting dat je tijd hebt voor een tweede kop koffie - als je die nu snel zet, tenminste. Je zet je kopje onder het koffiezetapparaat en begint de rest van je tas in te pakken. Je herinnert je nog net op tijd dat je de toetsen nog uit de printer moet pakken. Als je terug de keuken inloopt, hoor je de voordeur dichtslaan.
"We're back! Please tell me you're at least out of bed by now!" hoor je Jamie schreeuwen vanuit de hal.
"In the kitchen, Jamie!"

Terwijl de leerlingen tijdens het laatste uur druk in de weer zijn met hun presentaties voor volgende week voorbereiden, maak jij gebruik van het moment rust om het cijfer van Sams presentatie in te vullen. Je weet dat hij veel beter had kunnen presteren dan hij gedaan heeft, maar je weet ook dat het voor hem niet makkelijk geweest is om voor de klas te gaan staan. Sam is dit jaar vanuit Seattle naar Los Angeles verhuisd en is dus nieuw op de Hamilton High School. Je weet als geen ander hoe moeilijk het is om voor een wildvreemde klas te moeten staan - en dan heb jij nog de mazzel dat je de docent bent. Je hebt hem uiteindelijk een B+ gegeven, omdat je nu eenmaal niet kan negeren dat hij vaak stil viel en zijn zinnen niet altijd even soepel in elkaar overliepen. Zodra zijn resultaat ingevoerd is, haal je de stapels toetsen uit je tas. Nu je hier toch zit, kan je net zo goed vast wat nakijken. Je schrikt pas op, als de bel gaat en een tikkeltje verbaasd verzamel je je spullen, terwijl je de leerlingen vertelt dat ze mogen inpakken en vertrekken. Bizar, hoe zo'n dag aan je voorbij schiet. Nu heb je je ook geen seconde verveeld - je had eerder te veel dan te weinig te doen. Je pakt het inmiddels koud geworden kopje koffie van de hoek van je bureau en zucht. Liever koude koffie, dan geen koffie dan maar. Je haalt je telefoon uit je tas en begint de gemiste berichtjes op WhatsApp te lezen, terwijl je jezelf door de koude kop koffie heen werkt. Je verslikt je er bijna in als je de foto ziet die Bill je gestuurd heeft en bedankt iedere god die er mogelijk bestaat dat je deze foto niet gezien hebt toen er nog leerlingen in het lokaal zaten: Bill is (zo goed als) naakt!
Je schudt verward je hoofd en besluit de kop koffie te laten voor wat het is. Je vertrekt met een vuurrood hoofd uit het lokaal en snelt naar de Cadillac toe.
Maud: I know you said you'd send me pictures, but damn...!<3
Bill<3: <3<3
Je legt grinnikend je telefoon weg, terwijl je bedenkt wat voor foto je terug zal sturen.
Eenmaal thuis aangekomen, ben je een flink stuk met Stitch gaan wandelen. Het arme beest zat vol energie en is het natuurlijk niet meer gewend om zo lang alleen te zitten. Echt zin om te koken had je niet, dus je hebt een pizza in de oven gestopt en die gegeten, terwijl je verder bent gegaan met de toetsen nakijken. Rond elf uur kon je niet eens meer goed zien waar je mee bezig was en dus ben je lekker op tijd naar bed gegaan. Vreemd is het wel, zo alleen thuis, maar gelukkig is het maar voor twee nachtjes. Na een warme douche, stap je gapend in bed. Je voelt je ogen langzaam dichtzakken, als je plots een hoop kabaal en geblaf van beneden hoort komen. What the..?!

Reacties (2)

 • Luckey

  Nooit gebeurd er iets
  Nu is ze alleen En dan gebeurd er meteen van alles!
  Bill! Is it you?!

  1 jaar geleden
 • gothicpop

  Spannend. Natuurlijk gebeurt er iets als jamie weg is, maar wat???

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen