Ik wil achter de rest aanrennen, maar dan wordt ik opeens tegengehouden door Snape. Hij kijkt me ernstig aan en gaat voor de deur staan zodat ik er niet doorkan. "Maak onmiddelijk dat u wegkomt, nu meteen!" Roept hij kwaad en voor ik kan antwoorden rent hij naar binnen. De deur valt in het slot en ik krijg het met geen mogelijkheid open. Ik probeer naar boven te kijken en te zien wat er zich afspeelt in die toren, maar het is te hoog. Hopeloos loop ik rondjes in de hoop een glimp op te vangen van Draco.

Na een lange stilte rijst er een groene lichtflits op bovenin de toren en ik hoor geschreeuw van bovenaf komen. Het geschreeuw gaat over in een vreselijke schaterlach en komt dichterbij. Het is de vrouw met het wilde, krullende haar, ze komen eraan! Ik probeer nog weg te komen maar dan vliegt de deur met een harde klap open. De groep in zwart gekleedde mensen, Draco en daarachter Snape, lopen vluchtig de astronomietoren uit. Draco ziet er totaal verslagen uit, alsof hij de dood in de ogen heeft gekeken en instinctief ren ik ongezien achter de groep aan.

"Hij vertrouwde je! Snape, jij laffaard! Kom terug en vecht!" Opeens hoor ik Harry's stem schellen en dichterbij komen. Snap draait zich om en loopt op Harry af. Dit is mijn kans om Draco ertussenuit te plukken. Ik ren op hem af en grijp zijn hand beet, maar op dat moment wordt de wereld om mij heen wazig. Het voelt alsof iemand mij vanuit het binnenste van mijn buik meetrekt. Mijn benen worden als slierten en ik zie Draco voor mijn ogen op dezelfde manier van vorm veranderen. Niet veel later vallen we samen met een enorme klap op de grond. Het duurt even voordat mijn ogen gewend zijn aan het donker en proestend snak ik naar adem. Ik zie dat Draco al is opgestaan en ik probeer hem tegen te houden. "Waar zijn we? Wat is er gebeurd?" Nu pas heeft hij in de gaten dat ik het was die hem beetpakte en hij kijkt verschrokken om. "Snel, trek dit aan en zeg niets meer!" Hij doet zijn lange zwarte jas uit en slaat deze om mij heen. Dan trekt hij de capuchon tot bijna over mijn gezicht en sleurt me hardhandig met zich mee.

Reacties (1)

  • Teal

    Ohhhh

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen