Als hij eindelijk een beetje gekalmeerd is veeg ik voorzichtig zijn tranen weg met mijn mouw. Ik pak zijn hand vast en kijkt hem doordringend aan. "Draco. Ik wil dat je mij alles verteld. Ik moet het weten... Die man, hij zegt dat hij mijn oom is, het betekend dat ik er midden in zit. Vanaf nu zijn jouw zaken ook mijn zaken." Draco veegt de laatste druppels onder zijn neus vandaan en haalt even diep adem. "Oke... Je hebt gelijk... Maar ik wilde je gewoon niet in gevaar brengen..." Ik begin te grinniken. "Als jij mij niet in gevaar brengt zoek ik het gevaar zelf wel op." Eindelijk verschijnt er een zwak glimlachje op zijn gezicht en ik krijg het er warm van.

"Ik kan hier niet te hard over praten, maar er is een oorlog in aantocht." Verschrokken schiet ik overeind. "Sssst!" Sist Draco. "Beloof me dat je me nu uithoord, en hou je stil!" Ik knik instemmend en hij begint te fluisteren. "Er is een grote tovenaar, de grootste, gevaarlijkste die je ooit zal ontmoeten, die jaren geleden de macht greep over de hele magische wereld. Zijn plan was om alle Muggles en Mudbloods uit te roeien, zodat er alleen nog maar tovenaars van zuiver bloed over zullen zijn." Ik kijk hem met een vies gezicht aan. "Dat is wat jij Hermione welleens noemt, het klinkt vreselijk gemeen!" Draco maakt een sussende beweging met zijn handen in de hoop dat ik stil blijf, maar ik voel mij kwaad worden. "Luister, alsjeblieft. Ik beloof je, als we hier levend uitkomen zal ik nooit meer iemand zo noemen... Maar die tovenaar verdween jaren geleden. Tot voor kort dacht iedereen dat hij dood was, we dachten dat we veilig waren, maar hij is terug. Mijn vader heeft hem altijd gediend, hij is doodsbang voor hem." Ik kijk hem verbaasd aan. "Als je verstandig bent, doe je wat hij je opdraagd, anders vermoord hij je. Hij verkoos mij om Dumbledore te vermoorden..."

Bij het horen van dat laatste spring ik op van het bed. "Nee, wacht, je begrijpt het niet... Ik heb hem niet vermoord. Snape heeft het gedaan, ik..." Ik stap voorzichtig op hem af en hij gaat nu zelf ook staan. "Ik kon het niet... Ik heb gefaalt!" Ik schudt mijn hoofd en kijk hem verwijtend aan. "Maar je had het af moeten wijzen, hoe kun je nou de taak aannemen om je eigen schoolhoofd te vermoorden!" Draco kijkt me nu smekend aan. "Ik kon niet anders... Als ik het niet zou doen, dan zou hij mij vermoorden!" Ik loop naar de deur en zucht diep. "Ik neem aan dat ik hier niet zomaar weg kan gaan?" Draco schudt zijn hoofd. "Wil je mij dan nu naar mijn kamer brengen?"

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen