Het bleke, slangachtige figuur stapt nog dichter op mij af en begint nu ook breed te grijnzen. "Heel goed Draco, heel goed." Zegt hij langzaam terwijl hij op mij af blijft stappen. Ik kijk even vlug naar Draco, wie heftig zijn hoofd schudt en naar mij toe wilt komen, maar direct tegen wordt gehouden door zijn vader.
"Mevrouw van Zanten, wat een verassing. Ah, het is net of ik Olivia weer voor mij heb staan. Een moedige vrouw, en zo ontzettend... loyaal." Bij dat laatste lijkt het even alsof hij mijn gezicht probeert aan te raken, waardoor zijn magere vingers met scherpe nagels goed te zien zijn. Ik doe onbewust een stapje achteruit. "Kom nou, je bent toch niet bang meisje?" Wanneer hij dat zegt begint hij sadistisch te grinniken, alsof hij van mijn angst geniet. Zijn puntige tanden die nu volledig ontbloot zijn, lijken wel haaientanden. "Het is maar goed dat Draco je heeft meegenomen, dan kun je het trouwe werk van je moeder voortzetten." Het is misschien maar beter dat hij niet weet hoe ik hier ben gekomen. Draco heeft mij niet meegenomen, ik ben hem gevolgd. Maar zo te zien stelt het Draco in het goede daglicht, dus kan ik het maar beter zo laten.

Wanneer hij zich omdraait richting Draco's vader, kan ik eindelijk opgelucht ademhalen. Alles wat deze persoon met zich meedraagt roept dood en verderf over zich uit. Waar ik mij nog het allermeest zorgen over maak is het feit dat iedereen hier zo lovend over mijn moeder praat, en dit zijn nu net de mensen waarvan ik dat liever niet zou willen horen! "Lucius!" Draco's vader kijkt direct op en recht zijn rug. "Ja, mijn Heer..." Stamelt hij schaapachtig terug. "Sta daar niet zo te staan, hup, aan de slag!" Vlug daarna volgt iedereen het grimmige figuur richting een donkere kamer waar ik slechts een glimp van kan opvangen voor Draco's moeder mij en Draco tegenhoudt. "Jullie niet. Draco, ga trainen met haar, jullie kunnen het trainingsveld in de tuin gebruiken" Ze klinkt bestemd en streng, maar ergens bespeur ik onzekerheid in haar stem. Als we ons omdraaien om naar buiten te gaan voegt ze nog toe; "Oh en Draco, lieverd, eet alsjeblieft eerst wat, je wordt zo mager..."

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen