Geschreven in oktober 2019 voor mini-workshop Creatief Schrijven aan Parnassos Cultuurcentrum.Beste mr. de Graaf,

Zoals u al weet, woon ik hier al een lange tijd en zou ik hier ook in de toekomst graag willen blijven wonen. Ik weet dat u als huisbaas ervoor moet zorgen dat er wel genoeg verhuurders in dit gebouw blijven, in ieder geval voor langere tijd. Daarom wil ik het hebben over de klachten die mijn buren over mij hebben, zodat we daar gezamenlijk een oplossing voor kunnen vinden.
      Als eerste het nachtelijke geluidsoverlast. Ik ben bereid om de muziek zachter te zetten, maar mijn buren moeten begrijpen dat, toen mijn vader mij zo’n 200 jaar geleden ter wereld bracht, hij mij zo gemaakt heeft dat slaap niet meer nodig is. Wat moet ik dan anders doen ‘s nachts, dan naar muziek luisteren of films kijken?
      Ten tweede dan de stank. Hier kan ik echt, maar dan ook écht, niets aan doen. Ik besta uit dode lichaamsdelen die niet al te best ruiken en, ja, soms moeten die vervangen worden. Vandaar al die ongure types die hier soms door de hal dwalen. Ik zal met hen wel een andere ontmoetingsplek afspreken.
      Als laatste dan al die verhuisdozen die in mijn fietshok en daarbuiten staan. Ik weet dat ze in de weg staan en ik zal ze opruimen, ik beloof het.
      Laat me weten wat de andere buren te zeggen hebben.

Vriendelijke groeten, Victor Frankenstein Jr.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen