Foto bij 58 - Silence, louder than before

Na het interview, dat je wonder-boven-wonder overleefd hebt, heb je nog steeds niks van Maud gehoord. Voor de zekerheid check je je oproepgeschiedenis nog even, maar je hebt haar ook niet gedrunkdialed vannacht.
"Wat is er?" vraagt Tom, als jullie samen voor het hotel blijven hangen met een sigaret. Georg en Gustav zijn inmiddels al naar binnen verdwenen op zoek naar lunch. Je haalt je schouders op.
"Ik heb al even niks van Maud gehoord."
"Hm. Did you send her a drunk text?"
"No. Well, yes, but it only said that I was sorry for not responding yesterday and that I love her, so-"
"Dat klinkt niet echt als iets om boos over te zijn."
Je grinnikt zacht. Je broer kijkt je niet-begrijpend aan. "Sorry, het blijft gewoon gek hoe we tussen Duits en Engels switchen alsof we dezelfde taal blijven spreken."
"Hm, nu je het zegt. Ik let er nooit echt op."
Je neemt nog een trekje van je sigaret en werpt hem dan op straat. Je vist je telefoon uit je zak - "Nog steeds niks."
"Ah, ze ging toch shoppen met Heidi vandaag? Die is vast te druk met alles passen waar mijn vrouw haar in probeert te hijsen en heeft nog geen tijd gehad om jou een berichtje te sturen."
"I guess." Je kijkt bedenkelijk naar je telefoon. "Ik stuur anders Heidi wel een berichtje."
"Kan je doen. Ik betwijfel dat zij wel reageert, maar je kan het proberen. Ik ga kijken hoe het met de lunch zit." Tom werpt zijn sigaret ook op straat. "Ga je mee?"
"Hm, fair enough. Ik wacht de lunch wel even af en als ik dan nog niks gehoord heb, app ik Heidi wel."
Je slentert achter hem aan naar binnen en gaat met een lang gezicht aan de tafel zitten. David is druk met Gustav in gesprek over hun kinderen en aan Toms reactie te zien was Georg aan het tinderen, want hij probeert te vergeefs zijn telefoon uit zijn handen te trekken. Je pakt een broodje en begint er lusteloos aan te plukken. Het is helemaal niks voor Maud om zo stil te blijven. Normaal stuurt ze toch op zijn minst een goedemorgen berichtje. Of een hartje. Of überhaupt iets. Ze heeft niet eens welterusten gezegd gisteravond. Je breekt een stukje van je broodje af en stopt het in je mond.
"Wil je er niks op?" verbreekt David je gedachten.
"Hm? Oh, nee." Je slikt de droge hap door. "Niet echt honger."
"Hier." Gustav schuift een smoothie jouw kant op. "Dan krijg je in ieder geval iets binnen."
Je glimlacht en pakt het glas op. "Thanks."
Je neemt een paar slokken en stopt dan nog een stukje brood in je mond. Misschien was Maud gisteravond al bij Heidi, bedenk je dan. Misschien dat ze daarom niet zoveel op haar telefoon kijkt. Maar toch... Het blijft niks voor haar om zo lang niks van haar te laten horen. Plus, dan zou ze je toch wel hebben laten weten dat ze naar Heidi toe ging?
"Bill?" Tom zwaait ongeduldig zijn hand voor je gezicht heen en weer.
"Ugh. Ja?"
"De vraag is of je nog even wil douchen voordat we richting de venue gaan."
"Oh. Uh, ja, denk het wel."
"Oh, jongens. Jullie moeten Bill echt niet meer dronken voeren," spreekt David de rest streng toe. "Kijk nou wat jullie met hem gedaan hebben!"
Georg schiet in de lach. "Het is zijn eigen schuld hoor."
"Daar zijn de meningen over verdeeld," neemt Gustav het voor je op. "Ik zal een oogje op ze houden, David."
"Oké, papa Schäfer," proest Tom. "Sorry, we zullen Bill niet meer plagen."
Je rolt je ogen. "Sorry, David. Ik had ook gewoon naar bed moeten gaan gisteravond."
"Het kan een keer gebeuren, maar dit moet geen gewoonte worden. Ik snap dat jullie ook af en toe een avondje ontlading nodig hebben, maar heel veel tijd en ruimte is er deze tour niet voor - we hebben tenslotte een tour van slechts twee maanden, met redelijk optreden na optreden en veel reizen tussendoor."
"Sorry, David," klinkt het vierstemmig. "We zullen het niet meer doen."
Hij zucht en schudt zijn hoofd. "Zorg er nu maar voor dat jullie allemaal over een half uur klaar zijn om richting de venue te gaan. Neem desnoods nog wat broodjes mee daarheen."
Je knikt en staat op om te gaan douchen. Je besluit toch een berichtje naar Heidi te sturen, terwijl je in de lift naar boven staat.
Bill: Hi, ik weet dat jullie waarschijnlijk druk zijn met shoppen, maar wilde even checken of Maud oké is. Krijg haar niet te pakken.
Je racet praktisch de hotelkamer in, grist wat kleren en je toiletspullen uit je koffer en snelt dan de badkamer in. Alles waar je vanochtend geen tijd voor had, moet je nu ook nog inhalen en je hebt maar een half uur. Je springt onder de douche, wast je haar en spoelt je snel af, voordat je je in je kleren hijst. Je bent net met je haar bezig, als je je telefoon af hoort gaan.
Heidi: Ik weet niet waarom ze niet reageert, maar ze is niet bij mij. Ze heeft me vanochtend afgebeld.

Reacties (1)

  • Luckey

    Nu gaan alle alarm bellen bij Bill af
    Ik weet het gewoon

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen