Bill POV.

Er zijn wat weken voorbij gegaan en Caleb en ik zitten in de tuin met onze twee schatjes wanneer ik Tom zie aan komen lopen met de kinderen. "Caleb, kan jij Monica er bij nemen?" Vraag ik dan en Caleb knikt en ik geef Monica voorzichtig aan hem waarna ik de kant van Tom en de kinderen uitloop. Beter laat dan nooit dat Tom de kinderen eindelijk langsbrengt zou ik zeggen.

"Mama!" Roept Riley en hij springt in mijn armen en ik geef mijn oudste zoon een stevige knuffel.

"Ik heb mijn 2 meiden niet meegenomen," zegt Tom en ik knik even, mijn kids zijn er tenminste wel allemaal. Na Riley knuffel ik daarom ook met Rose, Luna en Jasmijn.

"Baby's!" Roept Jasmijn en ze wijst de kant van Caleb uit die daar nog zit met de tweeling en even kijk ik naar Tom.

"Gaan jullie anders bij de baby's kijken, dan kan ik even met jullie mama praten," zegt Tom tegen de kids, die gelijk die kant uitgaan. "Caleb lijkt mij een goede vader," zegt Tom dan ineens en ik kijk naar Caleb die de baby's voorzichtig aan de kinderen laat zien en ik glimlach even. "Je houdt van ze," zegt Tom en ik draai mij naar hem terug.

"Het is toch logisch dat ik van Joey en Monica houd? Ze zijn mijn kinderen."

"Ik heb het ook over Caleb, Bill, je houdt ook van hem," zegt Tom en ik kijk naar onder.

"Waarom probeer je mij zo hard Caleb z'n kant uit te duwen, Tom? Oh, en waarom kom je pas nu met de kinderen, terwijl je dat een paar weken terug zou doen?" Vraag ik aan Tom, want hij brengt mij steeds verder in de war.

Even moet Tom zuchten. "Okay, er is iets dat je moet weten. Het komt erop neer dat jouw vreemdgaan met Caleb jou een hoop stress heeft bespaard, ik weet dat je mij en de kinderen mistte, en nog lang zal moeten missen na vandaag, maar dat is niks vergeleken met de stress die je anders had moeten ervaren," zegt Tom en ik kijk hem verward aan.

"Dat verklaard nog niks," zeg ik dan.

"Okay, toen je laatst bij ons was waren de kinderen niet bij een kinderfestival, ze zaten al ondergedoken vanwege een grote bedreiging naar ons toe gericht, daarom ook dat ik nu pas met ze kon komen, ik moest een veilig moment zoeken. Vanmiddag gaan ze weer terug naar hun onderduikadres, en dit keer ga ik met ze mee," laat Tom dan weten.

"En ik dan?" Vraag ik en ik voel me ietwat misselijk worden, maar ik probeer het in te houden om niet al mijn ontbijt straks op het gras te hebben liggen.

"Ik loog toen ik zei dat ik niet meer van je houd, ik hou zelfs zoveel van je dat ik jou de komende vijf jaar compleet vrij laat," zegt Tom.

"Hoe bedoel je dat, mag ik niet met jullie mee, ofwat?" Vraag ik en Tom zucht even.

"Met ons meegaan betekent dat je leven vijf jaar lang compleet stil staat, jij kan dat niet aan Bill. Ik weet dat je van mij houd, maar ik zie dat je ook van Caleb houdt, ook al probeer je dat te ontkennen," zegt Tom en ik moet toegeven dat Caleb en ik wel nog dichter tot elkaar zijn gekomen tijdens de zorg voor onze kleintjes.

"En Caleb is de oplossing?" Vraag ik dan maar gewoon.

"Dat is hij zeker, ik heb uitgezocht waar hij woont en hoe hij woont. Hij woont perfect om jou veilig te houden, met hem zal de komende vijf jaar voor jou nog levendig zijn, als wij onszelf samen met de kinderen opsluiten gaan we de hele tijd ruzie maken en dat is voor niemand goed," zegt Tom en ik knik even. "In noodgevallen kan het huwelijk tussen ons wel worden ontbonden, en dat is wat ik heb gedaan. Dan heb jij alle vrijheid om te kijken wat jij en Caleb kunnen worden," zegt Tom.

"Maar wie zegt dat ik niet gewoon vijf jaar kan wachten?" Vraag ik dan.

"Dat wil ik niet, Bill, ik wil niet ondergedoken zitten terwijl jij hier op mij aan het wachten bent, zonder te proberen om gelukkig te zijn. Ik zie hoe je naar Caleb kijkt, hoe hij je net liet glimlachen," zegt Tom.

"Misschien kan hij mij ook gewoon als goede vriend gelukkig maken," zeg ik dan.

"Dat moet je zelf weten, maar weet dat ik jou alle vrijheid geef," zegt Tom en hij pakt nog een doosje met een stuk of 10 pilletjes en legt die in mijn hand. "Ik weet dat je die misschien niet gaat gebruiken, zeker niet met nog één eitje over, maar dan heb je ze maar, maar als je ze neemt, neem er 1 per keer, want deze wereld zonder condooms die ze vroeger hadden is dat niet het meest handig, kijk maar naar de hetero gezinnen," zegt Tom en ik knik even en neem ze maar gewoon aan.

"Ik ga je missen," zeg ik en Tom slaat zijn armen om mij heen.

"Ik jou ook," zegt hij terwijl hij mij stevig vasthoudt om mij daarna weer los te laten. "Ik ga nog wat met Caleb bespreken," zegt Tom dan en ik knik even en van dat moment maak ik gebruik om afscheid te nemen van mijn kinderen.Wanneer Tom en de kinderen zijn vertrokken legt Caleb zijn armen om mij heen. "Tom heeft mij uitgelegd wat er aan de hand is," zegt hij en ik knik even terwijl ik mij nog altijd sterk probeer te houden.

"Wat zei hij verder?" Vraag ik zachtjes.

"Dat ik goed voor je moet zorgen, en dat ik je veilig moet houden," zegt Caleb en ik knik even en eindelijk verlaat een eerste traan mijn ogen en Caleb trekt mij dichter tegen zich aan.

"Tom wilt echt graag van mij af," zeg ik dan en ik pak het doosje met pilletjes uit mijn zak en laat die aan Caleb zien.

"Liefje, ehm, ik bedoel Bill, hij wilt gewoon dat je gelukkig bent," zegt Caleb en ik laat de pillen weer in mijn zak glijden. Even kijk ik dan naar mijn ringvinger waar de trouwring nog om zit.

"Deze kan voor de komende vijf jaar minstens af," zeg ik dan zachtjes en ik schuif de ring voorzichtig van mijn vinger af, loop het huis in en berg de ring veilig op. "Dan nu naar jouw huis, daar is het nu het veiligst," zeg ik dan en Caleb knikt.


Eenmaal bij Caleb z'n huis aangekomen legt hij de tweeling in hun eigen bedjes en komt dan naar mij toe. "Ik zou graag even liggen," zeg ik dan en Caleb knikt waarna ik hem volg. Ik doe mijn schoenen uit om dan op het bed te gaan liggen.

"Zal ik naast je liggen?" Vraagt Caleb dan.

"Graag, ik wil nu niet alleen zijn," zeg ik en ik voel hoe Caleb naast mij komt liggen en zijn armen om mij heen legt.

Reacties?Reacties (1)

 • Luckey

  Wacht wat
  Waarom 5 jaar?!!

  1 jaar geleden
  • syllie1992

   Omdat Tom schat dat het ongeveer zolang gaat duren voordat ze veilig zijn, en hij wilt ook niet te laag inzetten, maar het kan dus ook uiteindelijk wat korter duren:)

   1 jaar geleden
  • Luckey

   Duurt te lang en vind die caleb ook te makkelijk toe geven 🤣

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen