Foto bij 59 - Reach for me

Ik ben jullie en de 'avonturen' van Bill en Maud echt niet vergeten hoor! De start van het nieuwe schooljaar verloopt gewoon, zoals gewoonlijk, een tikkeltje rommelig. Ik probeer zo veel mogelijk te schrijven, zodat er hopelijk geen dagen stilte meer vallen voorlopig, maar ik kan niks beloven (:

[Maud P.O.V.]
Na een slapeloze nacht, heb je besloten om Heidi toch maar af te bellen. Je hebt het kort gehouden, gezegd dat je je niet helemaal fit voelde, en beloofd dat jullie het snel inhalen. Nadat je jezelf gedwongen hebt om iets te eten en een douche te pakken, ben je weer in bed gaan zitten. Er speelt één of andere serie op je laptop, maar eigenlijk krijg je er niks van mee. Pas als er luid op een deur gebonkt wordt, klap je geschrokken je laptop dicht. Je voelt de paniek, die je gister in het lokaal voelde toen er daar op de deur gebonkt werd, weer opkomen alsof je nog in het schoolgebouw zit. Je ademt een paar keer diep in en uit en dwingt jezelf dan om even de tuin in te lopen, zodat je een sigaret kan roken. Als je onderaan de trap komt, blijft Stitch afwachtend zitten. Normaal komt hij enthousiast op je af, maar het lijkt wel alsof hij aanvoelt dat je daar nu niet op zit te wachten. Hij loopt langzaam achter je aan richting de tuin en pas als hij je daar gepasseerd is, begint hij hyperactief rond te rennen. Het arme beest zit al sinds het ontbijt binnen, bedenk je. Geen wonder dat hij nu zo druk is. Je wil een sigaret opsteken, maar weet dan met moeite een gaap te onderdrukken. Misschien dat een kop koffie ook geen slecht idee is. Je moet er niet aan denken om te gaan slapen nu. Je hebt het echt wel geprobeerd vannacht, maar iedere keer als je je ogen dicht deed, zag je beelden van die dag aan je voorbij flitsen. Na een paar pogingen lag je in een foetushouding in een huilbui waarvan je dacht dat er geen einde aan zou komen. Als je naar de keuken loopt, zie je je telefoon op tafel liggen. Je bijt op je onderlip. Behalve dan je telefoontje aan Heidi, heb je niks van je laten horen, aan niemand. Een beetje besluiteloos loop je door naar het koffiezetapparaat en je zet er kopje onder. Het is niet alsof je echt heel veel behoefte hebt om met iemand te praten nu. Het liefst zou je in bed blijven liggen, hopen dat je wakker wordt en dat gister nooit gebeurd was, maar... Je zucht. Je weet ook heus wel dat dat geen optie is. Je zet opnieuw je tanden in je onderlip en gromt gepijnigd als je opnieuw bloed proeft - je hebt duidelijk de open plekjes van gister weer open gebeten. Verdomme. Je pakt het inmiddels gevulde kopje onder het koffiezetapparaat vandaan en loopt naar de tafel. Je staart even twijfelend naar je telefoon, maar pakt hem dan op. Buiten kan je verder twijfelen, bedenk je, terwijl je door naar de tuin loopt. Mocht je er dan toch naar willen kijken, hoef je in ieder geval niet terug naar binnen. Je zet je koffiekopje op de tuintafel en legt je telefoon ernaast. Je ploft neer in één van de stoelen en haalt een sigaret uit je pakje. Je steekt de sigaret op en kijkt mijmerend naar het bijna lege pakje op tafel. Misschien als je goed zoekt, dat je ergens in huis nog een pakje kan vinden. Of misschien is er wel een sigaretten-bezorg-service. Het blijft ten slotte Los Angeles. Als je er de deur maar niet voor uit hoeft.
Stitch heeft inmiddels gezien dat je redelijk rustig in de stoel zit en komt bij je voeten liggen. Hij kijkt je even vragend aan, als je hem niet aanhaalt, maar gaat dan met zijn kop op zijn voorpoten liggen, alsof hij wil zeggen dat dat best mag vandaag. Je trommelt met je vingers op de tafel naast je telefoon. Kijken, of gewoon lekker laten vandaag? Op dat moment licht je telefoon op en hij zoemt luid op de tafel. Met een zucht pak je hem op - dat zal dan wel een teken zijn dat je er naar moet kijken, ofzo, probeer je jezelf wijs te maken. Je opent WhatsApp en tikt Bill aan. Er staat één berichtje van gisteravond, met daaronder een hele reeks berichtjes die nu binnen komen. Je kreunt en begint te scrollen.
Bill<3: Am sowry. Loooove ya!
Bill<3: Are you okay?
Bill<3: I just spoke to Heidi
Bill<3: And she said you cancelled?
Bill<3: Please, reply!
Bill<3: Maud, I can see you're online and reading this
Bill<3: If you don't answer, I'm coming home. I swear to God!

Reacties (2)

 • Pineapple20

  Arme Maud!
  Trauma 😵

  10 maanden geleden
 • Luckey

  Succes met school!

  Hahaha dat laatste gaat Bill echt wel doen als die het hoort
  Dat de jongens het nieuws nog niet hebben gezien

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen