Tom POV.

Wanneer ik de weide op kom gelopen en het huisje van Hank en Betsy kan zien zie ik nog net een auto wegrijden. Misschien de ouders van hun kleinzoon die weer vertrekken? Ik loop in snelle passen naar het huis en druk op de bel. "Hey, Tom," zegt Betsy wanneer ze de deur opendoet.

"Hey," zeg ik vriendelijk waarna Betsy mij binnen laat en ik stap de woning binnen.

"Bill is bijna klaar met zijn ontbijt, daarna kan je hem wegwijs maken in het dorp," zegt Betsy en ik knik en wacht geduldig.

"Bill, kom je!?" roept Betsy wanneer het wel wat lang duurt ein eindelijk komt hij de woonkamer ingelopen en ik zie hem mij van top tot teen bekijken.

"Oma, ik hoef geen bodyguard," zegt Bill gelijk.

"Bill, aangenaam, ik ben Tom, en ik ben niet jouw bodyguard, ik zou een goede vriend kunnen worden, en de enige leeftijdsgenoot waar je contact mee zal hebben de komende tijd, persoonlijk dan," zeg ik en Bill trekt zijn wenkbrauw op.

"Tom kan jou hier de leuke dingen laten ontdekken, op die manier hoeft het niet alleen als een straf te voelen," zegt Betsy tegen haar kleinzoon.

"Okay Tom, laten we gaan, zie ik er goed genoeg uit om hier buiten te lopen?" vraagt Bill dan.

"Je bent wat stedelijk gekleed, maar het is okay," zeg ik dan.

"Ja, zoals jou ga ik er niet bijlopen," zegt Bill dan en ik draai met mijn ogen. Echt typisch de reactie van een stadsjongen.

"Volg mij maar, Betsy, we zijn op tijd weer terug, lunchen doen we onderweg, want voor de lunch terug zijn is wat krap," zeg ik en ze knikt.

"Natuurlijk, veel plezier," zegt ze en ik knik waarna ik naar buiten loop en Bill volgt mij.

"Nou, wat ben je allemaal van plan vandaag?" Vraagt Bill.

"Eerst moeten we naar mijn huis lopen, dan kan ik de auto nemen, want lopend naar het dorp is niet te doen, voor de rest is het een verrassing," zeg ik en ik hoop ook dat hij positief verrast gaat zijn, want zo verkeerd is het echt niet om hier op te groeien, en ook niet om hier pas voor zo'n periode te komen op een oudere leeftijd. En als ik hem vandaag niet weet te overtuigen komt dat later wel. Ik weet niet precies hoeveel weken we hebben, maar genoeg weken, daar gok ik op.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Hahahah dat word leuk!

    1 maand geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen