Tom POV.

Wanneer we 5 minuten hebben gelopen begint Bill al te zeuren. "Kom op, in de stad loop je vast langer dan dit," zeg ik dan.

"Ja, maar nooit door gras," zegt Bill en ik draai met mijn ogen.

"Kom, je kan het," zeg ik en Bill knikt en we lopen nog verder totdat we bij mijn huis gaan.

"Daar zijn we dan," zeg ik bij mij thuis aangekomen.

"Wacht, je hebt paarden?" Vraagt Bill verbaasd en ik knik.

"Ja, 2 paarden, je komt hier vast vaker. Dus je zal ze zeker eens ontmoeten," zeg ik en ik gebaar naar de auto en open het portier voor Bill die in de auto gaat zitten. Ik neem dan plaats achter het stuur en start de auto. Ik zie Bill naar mijn huis kijken.

"Je woont daar met je ouders zeker?" vraagt Bill dan terwijl ik vast begin te rijden. Ik bijt op mijn lip en schud langzaam mijn hoofd.

"Ik woon er alleen met mijn zusje van 12, onze ouders, ehm ja, die zijn 3 jaar terug overleden," zeg ik zachtjes, want ook al praat ik er niet graag over, wat moet ik anders zeggen? Bill zou toch wel doorvragen.

"Maar toen was je, wat? 14?" Vraagt Bill.

"Bijna 15, het gebeurde een dag voor mijn 15de verjaardag," zeg ik zachtjes en Bill knikt even.

"Hoe kan je dat huis dan nog blijven betalen? Bij mij thuis zou dat onhaalbaar zijn," zegt Bill.

"Met de hulp die mij en mijn zusje zijn aangeboden komen we ver, je mag straks wel mee wanneer ik mijn zusje van school ophaal," zeg ik en Bill knikt. Heen loopt mijn zusje meestal 20 minuten, maar terug, wanneer ik niet bij Bill z'n grootouders op het land werk haal ik haar meestal.

Na even gereden te hebben komen we in het dorp. "Dit is de huisartsenpraktijk, okay, niet heel interessant, maar wel belangrijk. Er is ook wel een dokter daar bij ons echt in de buurt die alleen huisbezoeken doet voor het geval iemand niet zomaar even hierheen kan, maar ik zal het leuker voor je maken," zeg ik en ik rijd nog iets verder en zet mijn auto neer. Ik stap uit en loop naar de andere kant en maak ook het portier voor Bill open.

"Ik heb net niet teveel doorgevraagd he? Ik bedoel, je kent mij net, natuurlijk ga je niet alles met mij willen delen," zegt Bill.

"Het is okay, het is niet makkelijk om over te praten, dus wat er precies gebeurt is, daar zwijg ik liever over, maar verder is het okay," zeg ik dan en ik zie Bill knikken vanuit mijn ooghoek. Ik loop dan met Bill door het dorp. "Er zijn meer winkels in dit dorp dan dat je zou verwachten, twee kledingwinkels, wat genoeg moet zijn om goede kleding te vinden. En ja, nog veel meer, een speelgoedwinkel, maar dat doet er niet toe voor ons," zeg ik lachend. "Oh ja, daar is de kerk," wijs ik hem dan.

"Zijn er nog leuke dingen hier te tonen?" Vraagt Bill en ik lach even. Bill moet nog wat geduld hebben, want het leukste bewaar ik natuurlijk voor het laatst, want wat is er nu aan zo'n dag als ik gelijk met het leukste begin en alles daarna alleen maar tegen kan vallen?

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Ben benieuwd!

    1 maand geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen