Bill POV.

De afgelopen tijd hebben Tom en ik het echt leuk gehad. Alleen tussendoor voel ik die verdomde vlinders opkomen. Wetend dat Tom die gevoelens toch nooit gaat beantwoorden. Ik heb onthouden dat vandaag de sterfdag van z'n ouders is. Tom komt daarom ook niet werken en hij en ik hebben niet afgesproken. Alleen weerhoudt mij dat er niet van om alsnog naar Tom toe te gaan.

Ik klop dan op de deur en Tom doet open. "Bill?" Vraagt hij verbaasd en ik geef hem een knuffel.

"Ik wil er deze dag voor je zijn," zeg ik dan, want ik weet dat deze dag niet makkelijk voor Tom kan zijn en ik zie tranen in zijn ogen.

"Er is nog nooit, ik ben nog, pff, iedereen was snel met financiële hulp aanbieden, maar naast mijn zusje is er nog nooit iemand geweest die er echt voor mij was in de afgelopen drie jaar," zegt Tom en ik knik even en voel tot mijn verbazing hoe hij mij dichter tegen zich aantrekt. "Waarom moesten ze nou net op een verkeerd moment op de verkeerde plek rijden met de auto? M.Mijn ouders, ze hadden jou gemogen. Ze hadden waarschijnlijk net als Lisa nu ons proberen te koppelen," zegt Tom en even moet hij toch lachen. "Wat basel ik nou, kom binnen," zegt Tom en ik loop naar binnen en zie een kaarsje staan bij een foto van twee mensen die vriendelijk in de camera lachen. Lisa komt dan naar mij toegerend en geeft mij een knuffel.

"Fijn dat je hier bent Bill," zegt ze en ik knik even en voel dat Tom naast mij is komen staan en ik zie hoe hij kijkt naar de foto van zijn ouders en ik neem zijn hand geruststellend vast.

Tom POV.

Bill maakt het mij knap lastig om niet alsnog voor hem te vallen, maar vandaag is niet de dag om daar wat mee te doen. "Wil je foto's zien van vroeger? Ik wil dat je mijn ouders leert kennen zoals ik ze heb gekent," zeg ik dan en Bill knikt even. Ik pak dan een fotoalbum en ga naast Bill op de bank zitten en Lisa komt achter mij staan. "Hier was ik net geboren, mijn ouders waren zo gelukkig," zeg ik zachtjes.

"Wow, persoonlijk kan ik niet voorstellen dat iemand zo gelukkig kan zijn met de geboorte van een kind," zegt Bill en ik kijk hem verbaasd aan.

"Echt niet?" Vraag ik verbaasd.

"Hmm, nee, maar kan er ook aan liggen dat ik zelf geen kinderen wil, in ieder geval niet voor mijn 30ste," zegt Bill en ik knik even. Het is mij nog steeds een raadsel waarom zijn ouders hem niet gewoon vertellen dat hij zwanger kan worden. Als Bill voor zijn 30ste geen kinderen wilt wordt dat voor hem haast onmogelijk gemaakt, want hij denkt nu natuurlijk, adopteren kan toch niet per ongeluk gebeuren, wat waar is. In zijn geval ligt het alleen wat ingewikkelder. "Maar jij als baby is de enige baby die ik wel schattig vind," zegt Bill dan nog en ik knik even waarna ik doorblader en bij elke foto kan ik wel een verhaal vertellen over mijn ouders. Verhalen die ze mij ook 1000 keer hebben verteld. Zodra ik door de foto's heen ben sla ik het album dicht.

"Wow, nu lijkt het echt net alsof ik ze heb gekent," zegt Bill en hij staat op. "Ik wil wat tegen ze zeggen," zegt Bill en ik wijs naar de foto.

"Wij praten ook zo vaak tegen de foto, doe maar," zeg ik dan en Bill knikt even.

"Jullie kennen mij misschien niet, maar ik ben een goede vriend van jullie zoon. Jullie kunnen trots zijn op jullie kinderen en, en ik beloof jullie dat ik er altijd voor ze zal zijn. Zelfs wanneer ik terug in Duitsland ben mogen ze mij altijd bellen," zegt Bill.

"Bill, beloof geen dingen die je niet waar kunt maken," zeg ik dan.

"Waarom niet? Ik spreek de waarheid," zegt Bill en hij wilt mijn hand vastpakken, maar ik trek mijn hand terug.

"Net zoals ieder ander zal ook jij mij verlaten Bill. Dan ben je terug in Duitsland, dan ontmoet je een leuke jongen, en dan heb je al helemaal geen tijd meer voor mij en Lisa," zeg ik waarna ik naar de slaapkamer loop en de deur dichtgooi. Waarom schiet ik altijd zo snel in de verdediging als bepaalde gevoelens naar buiten dreigen te komen?

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Ik heb deze vergeten te lezen!

    Arme Tom hij wilt maar zijn hart niet
    Bang in alles weer te verliezen

    1 maand geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen