Tom POV.

"Tomi, ik, ehm, ik denk dat ik toen ik jou nam ook een keer een condoom ben vergeten," zegt Bill voorzichtig.

"Wat? Oh, maar ik merk nog niks, dus niks aan de hand," zeg ik dan, maar Bill steekt toch een test naar mij uit.

"Voor de zekerheid," zegt hij en ik knik maar waarna ik hem doe om dan even te wachten.

"Negatief, ik zei het je toch," zeg ik waarna ik de test de prullenbak in gooi en de badkamer uitloop.

"Ben je nu boos omdat ik jou een test heb laten doen?" Vraagt Bill.

"Nee, nee, ik ben helemaal niet boos, sorry als dat zo overkomt," zeg ik en ik leg mijn hand liefdevol op zijn buik. "Ik vraag mij gewoon af hoe je zo stom hebt kunnen zijn om het onveilig te doen met Henry. Het had net zo goed zo kunnen zijn dat je nu wel zijn kind zou dragen," zeg ik dan toch eerlijk.

"Ik weet dat het stom was, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik tijdens al die one night stands en de laatste 2 keer met Henry de verantwoordelijkheid bij hen legde," zegt Bill.

"Maar waarom? Waarom wou je het risico nemen op nog een zwangerschap? Of zelfs een SOA?" Vraag ik.

"Over een SOA heb ik nooit nagedacht en een zwangerschap boeide mij eigenlijk niet, behalve die dag dat ik terug naar huis ben gekomen, want toen heb ik niet voor niks wel een morning after pil genomen," zegt Bill zachtjes en ik druk een kus op zijn voorhoofd.

"Ik ben in ieder geval blij dat je mijn kind draagt en niet die van een ander," zeg ik dan en Bill knikt en hij slaat zijn armen om mij heen. "Ik ga even bellen voor een afspraak voor jou, goed? Ik hoop dat zij ervoor kan zorgen dat je, je snel weer beter voelt," zeg ik dan en Bill knikt even waarna ik haar nummer draai.Wanneer ik klaar ben loop ik naar Bill terug terwijl Maria er ook net vrolijk aan komt gelopen. "Mam, papa vraagt of jij met hem en mij een dagje weg wilt," zegt Maria enthiousiast en ik zie Bill mij even aankijken. "En papa Tom mag van mij ook mee, dat heb ik zelf bepaalt," zegt Maria vrolijk.

"We zullen er over nadenken, goed? Maar zeg niks toe bij je vader totdat wij het hebben besloten," zegt Bill en Maria knikt waarna ze weer weghuppelt en Bill zucht even. "Ik heb zelf geen behoefte om een hele dag met Henry erbij op stap te zijn. En jij haat hem, dus ik vermoed dat jij er ook niet op zit te wachten," zegt Bill zacht en ik wrijf met mijn hand over zijn rug.

"Maar Maria lijkt het leuk te vinden, misschien moeten we het voor haar doen, omdat we van haar houden? Dan overleven we die ene dag ook wel, voor haar," zeg ik dan en Bill knikt.

"Misschien," zegt hij.

"Oh, je hebt trouwens een afspraak, maandag om 10 uur. Als dat niet uitkomt kan ik ook bellen voor een nieuwe afspraak," zeg ik dan.

"Nee, nee, maandag 10 uur is perfect. Ga jij mee?" Vraagt Bill.

"Ik denk niet dat het de bedoeling is dat ik mee ga, maar ik wil best wachten in de wachtkamer?" Stel ik voor en Bill knikt.

"Als je dat zou willen, graag," zegt Bill.

"Natuurlijk schat, je weet dat ik jou in dit hele traject steun," zeg ik en Bill knikt dankbaar.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Te lief !

    3 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen