Onbekend pov:

Tijdens het overleg is het Shawn die het gesprek lijdt. Het is een goede Beta, concludeer ik. We zijn druk bezig met plannen maken als ik stil val. Een sterke geur dringt mijn neus binnen. Ze is hier! ik schrik. Hoezo ze is hier? Verward probeer ik Elijah tot zwijgen te brengen. De geur is zo sterk dat mijn eigen gedachten verstillen en Elijah het over wil nemen. Automatisch sta ik op. De kamer valt stil. 'Alles goed?' ik schrik op. Wetende dat liegen geen zin heeft, antwoord ik. 'Ze eh... Mijn partner is hier.' De jongens kijken me geschrokken aan. 'Je bent toch al getrouwd? Dan kan het toch niet meer?' Ze weten van de regeling die getroffen is. Daar ben ik altijd eerlijk in geweest. En ze hebben gelijk. Zodra je getrouwd bent, ookal is het je partner niet, dan zou je je partner als die er wel zou zijn niet meer tegen komen. Je echte partner wordt dan gelinkt aan iemand anders. Ik schud mijn hoofd om zo helder na te kunnen denken. 'Laten we verder gaan.' Shawn kijkt verbaasd. 'Weet je het zeker? Wil je haar niet zoeken?' Ik schud mijn hoofd. 'Ik heb een belofte gemaakt aan mijn vrouw toen we trouwden. Die kan en mag ik niet verbreken.' maar diep van binnen huilt Elijah en weet ik dat ik niet anders kan dan haar vinden. We gaan verder met het overleg. Echt concentreren lukt me niet. Deze geur heb ik nooit eerder geroken.

Het is al donker als de werkdag er op zit. Iedereen heeft inmiddels al gedineerd als ik naar de keuken loop om nog wat eten op te halen. Na het overleg ben ik te druk geweest om nog aan haar te denken. Mijn vrouw komt achter me staan en slaat haar armen om me heen. 'Je bent laat vandaag.' ik knik. 'Voorbereidingen voor de volgende volle maan.' Ze giechelt. 'Die tradities blijven belangrijk, ongeacht wat' ze geeft me een zoen op me wang. 'Eet maar lekker wat, dan zien we elkaar straks wel.' Ze loopt de keuken uit en ik neem een paar happen eten.
Elijah slaat aan. Vind haar, ze is in de buurt. Ik zet mijn bord weg en loop de gang in. Het is rustig. Elijah ruikt en pikt de nieuwe geur op. Ik loop door de gang die donker is en laat Elijah me leiden. Hij ziet beter dan ik op dit moment. Ik voel hoe hij zoekt. De geur wordt met elke stap sterker en intenser. De lange gang komt bijna tot een eind. Bijna. Elijah stopt. In het donker zie ik een schim. Uit reflex pak ik een arm en druk de schim tegen de muur. Ik ruik een zoete geur die er voor zorgt dat mijn knieën slap worden.
'Laat me los!' ik hoor een vrouwenstem sissen. 'Nee.' meld ik en ik probeer een gezicht te zien. Ik stap dichter naar de schim toe. 'Laat me los, wie ben jij!?' de paniek is te horen in haar stem en ik doe wat ze vraagt. Maar inmiddels heb ik haar gezicht gezien. Als ik haar los laat hoor ik hoe haar adem stokt. 'Tallulah?' vraag ik zacht. Ze blijft stil. Elijah huilt. 'Ze is perfect. Laat je vrouw maar lekker, we nemen deze! Het verlangen is in zijn stem te horen, wat me in de war brengt. Uit het niets beweegt Tallulah en ik schrik als ik haar lippen op mijn mond voel. Elijah slaakt een kreet van geluk. Geschrokken duw ik Tallulah van me af. Alles in mijn lijf wil haar vast houden en haar tot de mijne maken. 'Sorry, ik eh... Ik moet gaan. Zwijg hierover' zeg ik en loop met lood in mijn schoenen weg. Ik loop de trap op en vervolg mijn weg naar boven. Met mijn hoofd vol gedachten en een Elijah die me voor gek verklaart, stap ik de slaapkamer in. Daar zie ik mijn vrouw. Ze ligt op bed en kijkt me doordringend aan. 'Het is zo ver. Vanavond kunnen we weer.' ze doelt op haar vruchtbaarheid. Al sinds we getrouwd zijn proberen we kinderen te krijgen. Helaas hebben we nog geen succes gehad en ik begin te vermoeden waarom. De goden hebben het niet voor ons gepland. Ik hoor niet bij haar maar bij Tallulah. Ik zucht en kijk naar mijn vrouw. Ze heeft duidelijk moeite gedaan. 'Sorry. Vanavond gaat me niet lukken.'

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen