Foto bij One • Etheros Royals.

Nieuwsgierig staar ik naar het meisje wat voor mij loopt. Ze kijkt haastig om zich heen, alsof ze hier nog nooit eerder is geweest. Ze is slank, erg slank. Het lijkt alsof ze enkele dagen niet gegeten heeft. Ik pak mijn jurk vast zodat ik wat sneller kan lopen. Zodra ik bijna bij het meisje ben leg ik mijn hand op haar schouder. In een ruk draait ze zich om en richt ze haar zwaard in een soepele beweging richting mij. Ik schrik en hou mijn handen in de lucht.
Het meisje bekijkt mij van top tot teen en houdt mijn bewegingen nauw in de gaten. Mijn vader waarschuwde me altijd zo. Doe voorzichtig op straat. Spreek nooit zomaar vreemde mensen aan en ga nooit, maar dan ook nooit alleen naar buiten. Het wordt je dood. Zou dit dan zo'n moment zijn waarop ik keihard met mijn neus op de feiten gedrukt wordt?
''Het is oké. Ik wil je geen kwaad doen.'' zeg ik. Ze houdt haar mond en blijft me aanstaren. ''Waarom raak je mij aan?'' vraagt ze.
Ik adem even diep in. Kom op Alyssa. Ik recht mijn rug. ''Waarom heb jij zonder enige reden je zwaard op mij gericht?'' bits ik terug. Het meisje voor mij raakt hierdoor even uit haar concentratie en gaat recht staan. Haar blik verandert naar een blik vol frustratie. Ik bijt zachtjes op mijn onderlip maar blijf haar zeker van mijn zaak aankijken. Langzaam beweegt ze haar zwaard, onzeker over wat ze precies gaat doen hou ik mijn adem in. Tegen verwachting in stopt ze haar zwaard weg en strijkt ze met haar handen over haar kleding.
''Is dit Valyrisch staal?'' vraag ik en kijk naar zwaard. Ze werpt een blik op haar zwaard en dan op mij. ''Ja, dat klopt. Ik heb het van mijn broer gekregen.'' zegt ze.
''Mooi.'' zeg ik gefascineerd. Ik was altijd al gefascineerd door de prachtige zwaarden en kostuums die ridders dragen. Maar dat is allemaal niet voor mij weggelegd. Het is mijn plicht om te trouwen met een man, Sirgil Westens om precies te zijn. Ik schenk hem kinderen, waaronder een zoon zodat de familie naam voortgezet kan worden. Sirgil en ik zijn samen opgegroeid. Ik heb hem altijd niet uit kunnen staan. De gedachte dat dit mijn man gaat worden is walgelijk. We denken over zoveel verschillende dingen anders. Denk bijvoorbeeld aan alle recente gebeurtenissen. Waar ik blij was dat er democratisch was gekozen om Brandon Stark als koning van de zes koninkrijken aan te wijzen, vond Sirgil dit belachelijk. Sirgil keek al zijn hele leven op tegen de Lannisters, net zoals mijn vader overigens. Ze waren zelfs afgereisd naar het huwelijk van Margaery en Joffrey, die zoals we allemaal weten een totaal andere wending kreeg. Ik had zelf grote bewondering voor de Starks. Hun verhalen over het heroveren van Winterfell, het gewonnen gevecht tegen de Witte Lopers, hun steun aan Daenerys Targaryen om Koningslanding te veroveren. In mijn ogen deden de Starks er alles aan om van deze wereld een mooie wereld te maken.
Ze haalt haar zwaard weer tevoorschijn en legt hem in haar beide handen. Ze steekt haar handen naar me uit. ''Wil je hem eens vasthouden?'' vraagt ze. Ik knik en sluit mijn handen om het handvat heen en neem het zwaard van haar over. Het voelt licht in mijn handen. Ik had het een stuk zwaarder verwacht. ''Je hebt vast nog nooit een zwaard vastgehouden.'' zegt ze met een spottende lach op haar gezicht. Ik kijk op van het zwaard. ''Een zwaard is niet voor vrouwen, dat is wat ze zeggen...'' zeg ik zachtjes.
Ze grijnst. ''Ik ben ook een vrouw.'' Ik glimlach. ''Wat is je naam?'' vraag ik haar terwijl ik het zwaard in mijn handen beweeg. ''Arya Stark.'' zegt ze.
Ik kijk met grote ogen naar haar. Ik had zoveel verhalen over haar gehoord. Over haar vader, Eddard Stark, haar broer Jon Snow, commandant van de Nachtwacht, haar Broer Robb Stark, die met man en macht geprobeerd heeft om gerechtigheid te krijgen voor zijn vader, haar zus Sansa Stark die gedwongen bij de Lannisters is gebleven en jaren geteisterd werdt door Joffrey Lannister. Haar broer, Brandon de Gebrokene is de nieuwe koning van de zes koninkrijken. ''En jij?'' vraagt ze.
''Alyssa Blackwood.'' zeg ik. Ze knikt eventjes. ''Is jouw vader een heer?'' vraagt ze. Ik knik. ''Ja.. Wij wonen daar.'' ik draai me om en wijs naar een groot kasteel verderop in de lange straat. Ze knikt. ''Het ziet ernaar uit alsof je trek hebt.'' zeg ik. Arya knikt. ''Nogal.'' Ik leg het zwaard in mijn beide handen en geef het aan haar terug. Ze stopt haar zwaard weg. ''Wij hebben genoeg eten.'' zeg ik. Ze schud zacht haar hoofd. ''Ik denk dat het beter is om te gaan.'' zegt ze en draait zich om. ''Arya, wacht.'' zeg ik terwijl ik haar pols vastpak. ''Wil je echt niet met mij mee? Ik kan je een rondleiding geven door Etheros.'' zeg ik. Ze schud haar hoofd. ''Het is het beste van niet.'' zegt ze. Ik bijt zacht op mijn lip en graai naar de zak van mijn jurk. Ik haal er wat geld uit. ''Hier. Koop op zijn minst iets te eten voor jezelf.'' zeg ik. Arya kijkt naar de drie munten in mijn handen en pakt ze aan. Ze kijkt me nog eenmaal aan. ''Dag, Alyssa.'' zegt ze en draait zich om. ''Arya?'' ze draait zich om.
''Als je je bedenkt, daar woon ik.'' zeg ik. Ze glimlacht en knikt, waarna ze zich nogmaals omdraait en verdwijnt.


Woehoe EINDELIJK 1 november 🥳 Ik wilde zo graag eerder dan 1 november uploaden haha. Bedankt voor de 12 abo’s, reacties en kudo’s tot nu toe al!! Doet me zo goed😊!
Veel leesplezier! Let me know what you think🥰

Liefs,
Robin

Reacties (5)

 • NicoleStyles

  okee dit begin is echt wel nice!
  ik heb game of thrones nog niet afgekeken:|:$, maar dit klinkt leuk!
  mijn abo heb je

  8 maanden geleden
  • Phuque

   Oei.. Als je dat van plan bent.. Het verhaal bevat spoilers!🤭
   Maarr leuk!! Welkom😍

   8 maanden geleden
 • Creativitylab

  Oh mijn god!
  Hier heb ik zo lang op moeten wachten en het is gewoon geweldig!
  Wat is de kans dat er snel nog een stukje komt?

  8 maanden geleden
  • Phuque

   🥰🥰🥰🥰!

   Dinsdag! Ben nog aan het nadenken over vaste upload dagen en welke dit zullen zijn!!

   8 maanden geleden
  • Creativitylab

   Ik kan niet wachten tot dinsdag!

   Vaste upload dagen is wel handig, dan kan ik uitkijken naar die dagen, hahah

   8 maanden geleden
 • LittleFuryFox

  Leuk! Mijn abbo heb je!

  8 maanden geleden
  • Phuque

   Leukk! Welkom🥰

   8 maanden geleden
 • MichelleStyles

  Meer, meer, meer!!

  8 maanden geleden
  • Phuque

   Yay!!🥳

   8 maanden geleden
 • bels

  (H)het verhaal neemt je meteen mee en je wilt heeel graag doorlezen, het is zo goed lieverd(H)

  8 maanden geleden
  • Phuque

   Zo lief 🥺🥺🥰

   8 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen