Foto bij Two • Obligated.

Elke dag liep ik dezelfde ronde. ‘s Morgens en ‘s Avonds. Rechtdoor de straat in, bij elke hoek kijkend naar links en rechts. Ik had nog nooit zoveel gelopen in een week als nu. Ik was zo benieuwd of ik Arya nog eens zou tegenkomen. Ons gesprek was kort, maar ik voelde een soort vertrouwd gevoel bij haar. Hoe ze mij toevertrouwde met haar zwaard. Dat doet iemand toch niet zomaar? Ik zou het in ieder geval niet doen. Ik bijt zachtjes op mijn onderlip en loop terug ons huis in. Mijn moeder staat met een van de dienstmeiden te praten.
“Alyssa wat doe je toch al die tijd buiten lieverd?” zegt ze zuchtend terwijl ze een arm om mijn schouders slaat. “Ik vind het gewoon fijn om buiten te zijn mam.” Lieg ik. Als ze zou weten dat Arya Stark hier rondliep zouden er misschien wel wachters op zoek gaan naar haar. Ik zucht en kijk wat voor me uit. “Nou, hier binnen is het toch ook prachtig in onze mooie tuin.” zegt ze.
“Het is veel veiliger hier binnen lieverd.” zegt ze. Ik zucht zachtjes en kijk haar aan. Ze veegt een pluk van mijn haren achter mijn oor en drukt een kus op mijn voorhoofd.
“Ga je nu maar klaarmaken voor het eten lieverd. Sirgil en zijn familie zullen aanwezig zijn om te bespreken wanneer jullie gaan trouwen.” zegt ze. “Mam....” begin ik. “Stil maar kind. Ga je gauw klaarmaken.” onderbreekt ze me mee. Ik zucht. Ik had weleens aangegeven bij mijn moeder dat ik niet met Sirgil wilde trouwen. “Dit is je lot en je plicht als vrouw lieve Lizzy.” zei ze toen. Het maakt niet uit wat ik ervan vind, het gebeurd omdat mijn ouders en zijn ouders het willen. Ik had het er weleens met Sirgil over gehad. Hij vond het allemaal wel prima. Hij hoefde nergens moeite voor te doen en kreeg een vrouw in zijn schoot geworpen. Ik snap niet dat je zo kan denken. Ik loop de grote trap omhoog naar mijn slaapkamer, waar mijn eigen dienstmeid op me staat te wachten. “Vrouwe Alyssa.” zegt ze glimlachend .”Je weet dat je me gewoon Alyssa mag noemen Rose.” zeg ik. “Sorry, Alyssa.” glimlacht ze.
“Geeft niks Rose..” grijns ik. “Ik moet me klaarmaken voor weer een vreselijk diner met mijn toekomstige man.” zucht ik. “Ik heb een bad voor je laten vol lopen.” zegt ze. Ik knik eventjes en loop naar het bad toe. Ik maak de touwen van mijn jurk los en trek hem uit. Ik stap voorzichtig in het warme bad en laat mij zakken in het warme water. Ik zucht zachtjes uit en laat me wat meer onderuit zakken. Rose pakt de spons en maakt mijn haren er nat mee, waarna ze mijn haren wast. “Ik snap het gewoon niet Rose. Dat ze mij uithuwelijken aan Sirgil. Ik wil mijn eigen man kunnen kiezen..” zucht ik. Ze glimlacht en kijkt me aan. “Ik snap het Alyssa. Helaas werkt het zo niet..” zegt ze. “Wat vind jij van Sirgil?” vraag ik haar. “Een aardige man.. Maar of ik hem geschikt vind voor jou om mee te trouwen, nee.” zegt ze. Ik grinnik. “Hij doet me veel te erg denken aan Robert Baratheon en zijn huwelijk met Cersei Lannister. Robert nam elke avond een andere hoer mee zijn kasteel in.” Ik bijt zacht op mijn lip. “Dat is toch niet de toekomst die ik voor me wil zien..” zucht ik. Rose knikt. “Ik wou dat ik iets voor je kon doen Alyssa..” zegt ze zachtjes terwijl ze mijn haar uitwringt en droogt.
Ik stap na een kwartier het bad uit en droog me af. Rose komt tevoorschijn met mijn jurk en helpt me erin. “Rose, kun je een geheim bewaren?” vraag ik. Ze kijkt mij vragend aan en haalt haar wenkbrauw op.
''Alyssa...'' zegt ze waarschuwend. ''Ik... Ik heb iemand ontmoet deze week.'' zeg ik en kijk naar haar. ''Wie? Is het een knappe man!? Je weet hoe je ouders hierop gaan reageren toch..'' zegt ze meteen waarschuwend. ''Rose, Rose.. Het is geen man!!'' lach ik en leg mijn handen op haar armen.
''Ik heb deze week Arya Stark ontmoet.'' zeg ik. Haar ogen worden groot. ''Arya... Stark? De Arya Stark?'' fluistert ze met grote ogen. Ik knik zachtjes.
''Alyssa... Kom op, je weet hoeveel mensen zich voordoen als Arya.'' zegt ze. ''Ja dat weet ik.. Maar ik heb haar zwaard gezien. Valyrisch staal.'' zeg ik. Ze laat de touwen van mijn jurk los. ''Haar zwaard?! Heeft ze je bedreigd?'' vraagt ze.
''Uh, nou niet persé... Ik ehm, ik zag haar lopen en overviel haar door haar aan te raken, waarna ze haar zwaard trok.'' zeg ik. ''Alyssa.. O god.. Gaat het? Heeft ze je ergens gesneden?'' vraagt ze onrustig. Ik moet lachen.
''Nee.. Nee...'' grijns ik. ''Je hebt toch nergens bloed gezien op mijn jurken?'' vraag ik haar. Ze haalt opgelucht adem. ''Je weet hoe gevaarlijk het is als je alleen over straat gaat.'' zegt ze. ''Ja ja weet ik... Het is oké. We hebben gepraat.. Ze is heel aardig.'' zeg ik.
Rose kijkt me twijfelend aan. Ik vertel haar over onze ontmoeting. ''Ik heb zo vaak naar haar gezocht deze week, ik kan haar nergens meer vinden.'' zeg ik zuchtend. ''Waarom wil je haar zo graag vinden?'' vraagt ze.
''Ik wil zoveel over haar weten, haar familie.. Je weet hoe gefascineerd ik ben door de verhalen over de Starks en hoe graag ik ooit nog eens naar het Noorden toe wilt.'' Rose knikt. ''Ze zal waarschijnlijk weg zijn Alyssa. Laat het los.. Je vader zal je nooit vrijwillig naar het Noorden laten gaan.'' zegt ze. ''Weet ik...'' zucht ik zacht.
Er wordt op de deur geklopt. ''Kom binnen...'' zeg ik. 'Vrouwe Blackwood... Uw ouders verwachten u in de eetzaal.'' zegt een van de ridders van mijn vader. ''Bedankt Ser James.'' zeg ik. Ik kijk naar Rose, die mijn jurk recht trekt. ''Je bent klaar.'' zegt ze. Ik knik en loop samen met Ser James naar beneden toe. De wachters zeggen vrij weinig tegen mij, zoals altijd.
De deuren worden geopend waarna ik de eetzaal inloop. Mijn broer, zusje en ouders zitten aan tafel. De ouders, broers en Sirgil zitten zelf ook aan tafel.
Zodra ik aan kom lopen staat Sirgil op. ''Mijn vrouwe.'' zegt hij. ''Mijnheer.'' Hij drukt een kus op mijn wang. Ik neem naast hem plaats en kijk naar mijn vader die zijn beker heft. ''Op het huwelijk van onze dochter en zoon.'' Ik pak mijn beker en houd hem omhoog. Ik neem een slok. Ik heb eigenlijk gewoon water. Ik mocht van mijn ouders geen alcohol drinken. Ik zucht als, zodra er gegeten wordt het gesprek direct overgaat op het huwelijk tussen Sirgil en mij. Mijn zusje kijkt me aan. Zij snapte mij niet. Ik had in haar ogen een droomleven. Uitgehuwelijkt met een leuke man, wonend in een kasteel. Tuurlijk, het heeft zijn charmes maar ik zou veel liever mijn eigen man kiezen. Voelen hoe het is om echt verliefd te zijn op iemand. Ik heb dat gevoel nog nooit gehad.
''De huwelijks voltrekking zal plaatsvinden de dag na Alyssa haar verjaardag. Over een maand.'' zegt mijn vader dan. Ik houd mijn mond. Sirgil slaat zijn arm om mij heen. Hij kijkt me blij aan. Ik forceer een glimlach op mijn gezicht en neem een slok uit mijn beker en wend mijn blik af op het eten. ''Wees dankbaar, Alyssa.'' zegt mijn vader streng. Ik knik even. ''Ik kijk er naar uit.'' lieg ik, waarna ik kijk naar mijn vader en de ouders van Sirgil.


Hoofdstukje twee al weer!🥳 Veel leesplezier!! Ik heb nog zoveel leuks voor jullie in petto deze story!! Aaah🙃

Reacties (2)

 • LittleFuryFox

  Ik wil weten hoe Sirgil eruit ziet! 👀👀👀👀👀👀👀👀

  1 jaar geleden
  • Phuque

   Hahaha! 😏

   1 jaar geleden
 • Creativitylab

  Ik wil meer!
  Kan ze niet ridderlijk gered worden van deze uithuwelijking?
  Snel verder!
  Kudo erbij!

  1 jaar geleden
  • bels

   Precies dit! Ik wil ook meer, hihi!

   1 jaar geleden
  • Phuque

   Lieff!! 🥰 ennuh _Wanheda_ wie weet!!😏 Ik verklap niks

   1 jaar geleden
  • Creativitylab

   I will be dying till then ...

   1 jaar geleden
  • Phuque

   HAHAHA nooo pls don’t!!!

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen