Tom POV.

Wanneer Julia haar flesje heeft gehad wil ik vertrekken naar Bill, maar net dan worden de spullen geleverd.

Wanneer dat allemaal geregeld is kan ik eindelijk vertrekken met de kleine Julia.Bij het huis druk ik op de bel en Betsy doet de deur open. "Ik wil Bill spreken," zeg ik dan gelijk.

"Ik vrees dat hij jou niet wil spreken," zegt Betsy en ik zucht even waarna Bill toch naar mij toe komt gelopen. "Okay, dan laat ik jullie even alleen," zegt Betsy.

"Bill, waarom wil jij niet hier blijven, bij mij en Julia? Ik weet dat we nog jong zijn, maar we kunnen het," zeg ik dan.

"Nee Tom, ik wil echt mijn school afmaken. Ik verzeker je dat ik terugkom, maar tot die tijd moeten we misschien een open relatie nemen," zegt Bill.

"Bill, kom op," zeg ik, teleurgesteld in zijn opmerking.

"Je red het wel met Julia," zegt Bill waarna hij de deur sluit en ik zucht even.

"Het is niet anders Julia," zeg ik en verslagen loop ik met de kleine meid naar huis. Denkt Bill nou echt dat ik open zou staan voor een open relatie? Ik schud even mijn hoofd terwijl ik door blijf lopen.


Thuis aangekomen komt Lisa naar buiten, die inmiddels thuis is van school. "Wie mag dat zijn?" Vraagt ze verrast.

"Dit is mijn dochter, Julia," zeg ik met een glimlach.

"Awh, zo schattig, wie is de moeder? Ik dacht dat je samen was met Bill?" Vraagt Lisa.

"Bill is de andere ouder," zeg ik dan.

"Oh, waar is hij dan?" Vraagt ze en ik zucht even.

"Hij zal de eerste jaren van het leven van z'n dochter missen," zeg ik dan.

"Zonde," zegt ze en ik knik even, maar ik kan er verder ook niks aan doen.


2 jaar later.

"Papa, kleuren?" Vraagt Julia en ik glimlach even.

"Hier kan je mee kleuren schat," zeg ik en Julia glimlacht waarna ze begint te kleuren, ook al is dat meer krassen wat ze doet. Ze lijkt zoveel op Bill. Ik doe er dan ook alles aan om er voor te zorgen dat ze weet wie haar andere ouder is. Ik kijk even naar de kalender en weet dat Bill nu vakantie zal hebben. Ik ga gewoon met Julia naar Duitsland toe, al is het maar even voor twee dagen.


Ik bel bij Betsy aan en zodra zij de deur open doet geeft Julia haar gelijk een knuffel en ik glimlach even. "Ik wou eigenlijk bij Bill op bezoek gaan aangezien hij de afgelopen 2 jaar in geen enkele vakantie naar hier is gekomen," zeg ik.

"Ik wou je toevallig de tickets net gaan geven, ik vind het ook tijd," zegt ze en ze pakt ze even en geeft ze dan aan mij en ik knik dankbaar waarna ik Julia op til om met haar terug naar huis te lopen.


Wanneer ik eenmaal in Duitsland bij Bill thuis ben druk ik op de bel en het duurt even, maar uiteindelijk doet Bill de deur open. "Papa!" roept Julia en ze slaat d'r armen om Bill heen en Bill kijkt mij verbaasd aan.

"Ze weet dat ik d'r andere ouder ben?" Vraagt Bill verbaasd.

"Natuurlijk, dat is hoe ik haar opvoed, maar je zou mij ook kunnen begroeten," zeg ik dan.

"Oh, sorry, hey Tom," zegt hij.

"Waarom ben je nooit meer online op skype gekomen? Je had het over een open relatie, maar als ik je nooit meer kan spreken is het helemaal geen relatie meer te noemen," zeg ik dan en Bill zucht wanneer er ineens een jongeman naar beneden komt gelopen.

"Het was lekker Bill," zegt hij en hij drukt een kus op zijn wang waarna hij vertrekt.

"Okay, ik weet genoeg, blijkbaar betekenen Julia en ik niks voor jou," zeg ik dan waarna ik Julia op til om met mij mee te nemen. Ik zie Bill op een één of andere manier helemaal niet meer terugkomen.


4 jaar later.

"Papa, papa!" roept Julia die bij mij op bed komt gesprongen. "Ik wil mijn cadeautjes," zegt ze en ik lach even.

"Hmm, ben jij jarig dan?" Vraag ik.

"Papa, dat is niet grappig, ik wordt zes, dat weet je toch," zegt ze en ik lach even.

"Natuurlijk weet ik dat," zeg ik en ik geef haar een stevige kus. "Gefeliciteerd met je zesde verjaardag lieverd," zeg ik en Julia lacht.

"Ik wil mijn cadeautjes, papa," smeekt ze dan.

"Okay, ik kleed mij even aan, als jij in de woonkamer wacht, het duurt niet lang," zeg ik en Julia knikt waarna ze naar de woonkamer loopt en ik maak mij snel klaar om dan ook de woonkamer in te lopen waar Julia naast Lisa zit.
"Ze heeft jou ook wakker gemaakt zie ik," zeg ik dan met een glimlach en Lisa knikt waarna ik de cadeautjes uit de kast pak. "Kijk eens liefje," zeg ik en ik geef haar de cadeautjes. Poppen, barbies, dat is waar ze dol op is, dus ik vermoed dat ik haar daar blij mee kan maken.

"Dankje," zegt ze en ze geeft mij een stevige knuffel.

"De cadeaus zijn ook van je tante he," zeg ik waarna Lisa ook een bedankje krijgt. "Wil je even naar buiten, naar de paarden misschien?" Vraag ik dan aan Julia en ze knikt even waarna ik samen met haar naar de paarden loop.

"Een pony?" Vraagt ze verbaasd en ik glimlach even.

"Speciaal voor jou," zeg ik, want ik vind het niet prettig als ze nu al op de grote paarden gaat zitten. Eigenlijk ben ik begonnen met sparen voor een pony de dag dat Bill haar bij mij bracht en met nog wat dat is bijgelegd door Betsy en Hank heb ik een goede kunnen kopen.

"Dank je, dank je, dank je!" Roept ze enthiousiast uit en ik lach even en kijk even achter mij en zie tot mijn verbazing Bill aan komen lopen. Zelfs na hem vier jaar niet te hebben gezien herken ik hem nog uit duizenden.

"Ik moet even wat doen," zeg ik en ik druk een kusje op Julia haar hoofd waarna ik Bill tegemoet loop, maar ik stop wanneer ik zie dat hij zwanger is. "Wat doe je hier nog als je iemand anders hebt gevonden om een gezin mee te stichten?" Vraag ik dan, misschien botter dan de bedoeling was.

"Ik ben echt voorzichtig geweest, één dronken nacht op mijn afstudeerfeest heeft het verpest. Ik zei dat ik terug zou komen, het was alleen niet de bedoeling om zo terug te komen," zegt Bill en hij bijt in zijn lip.
"Ik wil nog steeds geen kinderen en dan heb ik er straks al twee," zegt Bill en ik zucht even.

"Je hebt jaren niks van je laten horen Bill en je verwacht nu zeker dat ik je weer met open armen ontvang?" Vraag ik en Bill kijkt naar onder.

"Ik ehm, ik heb een cadeau mee voor Julia," zegt Bill zachtjes.

"Ik zal Julia roepen," zeg ik dan. "Julia!?" Roep ik waarna ze aan komt gerend. "Je andere papa is er," zeg ik dan en Julia kijkt naar Bill en ik zie tranen in d'r ogen ontstaan. Ik weet dan ook hoe moeilijk het voor haar was dat ze haar andere papa niet hier bij zich heeft terwijl haar school vriendjes en vriendinnetjes wel twee ouders hebben. Ik ga met mijn hand door haar haren en Julia geeft Bill dan een knuffel waarna Bill haar het cadeautje geeft.

"Je mag niet meer weggaan," zegt Julia dan en Bill kijkt mij even aan.

"Ik zal de logeerkamer klaarmaken, voor Julia, maar als je haar ook maar een beetje pijn doet door weer te vertrekken," zeg ik en Bill knikt.

"Ehm, Tom, ik denk dat de baby komt," zegt Bill ineens en ik kijk hem met grote ogen aan.

"Okay, Julia, zeg tegen tante Lisa dat ze de dokter moet bellen," zeg ik dan en Julia rent gelijk naar binnen. "Wanneer ben je uitgerekend dan?" Vraag ik aan hem.

"Officieel morgen," zegt hij en ik knik even waarna ik hem meeneem de woning in. Gelukkig heb ik de spullen van Julia nog ergens staan, dan kan ik het wiegje wel bij Bill in de logeerkamer zetten straks.

Reacties?

Reacties (1)

  • Luckey

    Bill sukkel
    Dat Tim hem nog bij Julia laat

    2 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen