Foto bij Four • Secrets.

De afgelopen vijf dagen was het elk rondje gelukt om iets mee te nemen en te verstoppen in de tas die Arya had achtergelaten tussen de rotsen. Over twee dagen vertrekken we. Ik vind het enorm spannend maar kijk er echt heel erg naar uit. Ik ben zo benieuwd hoe het is om een andere omgeving te zien. Andere mensen, Arya’s familie te ontmoeten. Arya en ik hadden deze week de tijd genomen om elkaar beter te leren kennen en om ons plan beter uit te denken. Ik zou tenslotte moeten ontsnappen vanuit het kasteel, langs de wachters. Samen waren we op een goed doordacht plan gekomen. Tenminste, dat vinden wij zelf.
Ik kijk naar Rose die me helpt om aan te kleden voor het diner. Sirgil en zijn familie waren er weer. Onze ouders hadden schijnbaar een mededeling voor ons.
“Ik mis wat jurken uit je kast Alyssa... Waar zijn ze?” vraagt Rose me. Ik val stil. Shit... Ik had mijn lievelingsjurken stiekem naar de rotsen toe gebracht om mee te nemen op onze reis. “Ik heb geen idee. Mogelijk worden ze nog gewassen.” zeg ik zo onschuldig mogelijk. “Alyssa Blackwood...” zegt Rose terwijl ze me twijfelend aankijkt. “Wat ben je van plan?” Ik bijt op mijn lip.
“Je moet me zweren dat je niks zegt.” zeg ik. Rose kijkt me onrustig aan. “Ik ga weg.” zeg ik. “Wat?!” zegt ze verbaasd. Ik leg mijn vinger op haar lippen. “Sssh.” zucht ik.
“Ik ga weg, ik ga vluchten uit Etheros. Ik vertrek over twee dagen.” zeg ik. “Waar ga je naar toe?” fluistert Rose. “Dat kan ik niet zeggen Rose. Ergens waar ik in ieder geval veilig ben.” zeg ik. “Je weet hoe je ouders hierop zullen reageren. Ze gaan dit nooit goed vinden.” zegt ze. “Weet ik. Daarom zeg ik niks tegen ze.” Rose schud haar hoofd. “Ik kan niet geloven dat je zoiets gaat doen...” zegt ze. Ik glimlach. “Ik ga mijn dromen achterna, je zou blij voor me kunnen zijn Rose.”
Rose zegt niks en trekt mijn jurk dicht. Samen met de wachters loop ik naar de eetzaal en schuif ik aan tafel aan.
''Goedenavond..'' glimlach ik. ''Dag lieverd.'' zegt Sirgil's moeder met een glimlach op haar gezicht. Ik glimlach klein en neem een slok water.
We beginnen te eten en dan ineens tijdens het eten schraapt mijn vader zijn keel. ''Dus, Sirgil en Alyssa. We hebben besloten om jullie bruiloft naar voren te schuiven..'' zegt mijn vader dan opeens. Ik laat van de schrik mijn vork vallen.
''Wat dan? Dat zou toch pas over twee maanden plaats vinden?'' vraag ik. ''Klopt, maar we hebben overlegd en voor beide huizen lijkt het beter om de bruiloft eerder te doen.'' zegt mijn vader. Tussen onze huizen is een soort jarenlange strijd geweest. Onze ouders proberen dit te verbreken door dus onder andere een trouwerij tussen mijn huis en Sirgil's huis.
''De trouwerij vind plaats over twee dagen.'' zegt mijn vader. ''Twee dagen?!'' gooi ik er geschokt uit. Iedereen staart mij in doodse stilte aan.
Ik herstel mezelf. ''Ik bedoel, meer van.. Ik moet toch goed kunnen uitrusten voor de grote dag en mij uitgebreid kunnen voorbereiden..'' zeg ik.
Dat verbreekt gelukkig de ijzige stilte aan tafel. ''Je hebt gelijk lieverd. Vanavond is het dan misschien maar een goed idee om je avondwandeling over te slaan en op tijd te gaan slapen.'' zegt mijn moeder. ''Ik vind het juist wel even lekker om te gaan lopen, dan kan ik mijn hoofd leegmaken.'' zeg ik. ''Ik kan wel met je meelopen.'' zegt Sirgil.
''Oh dat is niet nodig... Jij moet ook uitrusten voor onze trouwerij..'' zeg ik glimlachend. Hij kijkt me even aan en knikt daarna dan zacht. ''Dat is misschien ook wel zo.'' zegt hij. Ik glimlach. Een golf van opluchting gaat door mij heen. Zo kon ik toch nog Arya ontmoeten vanavond.
Na het eten loop ik naar mijn kamer toe en doe ik een soort overslag jurk over mijn eigen jurk aan zodat het wat warmer is. Ik loop naar beneden toe en door de binnentuin naar buiten toe. Halverwege de route ontmoet ik Arya. Ik pak haar hand en neem haar mee naar het strand.
''Arya we hebben een probleem.'' ze kijkt me vragend aan. ''Wat is er?'' vraagt ze. ''Mijn bruiloft met Sirgil is vervroegd. Ik moet met hem trouwen over twee dagen...'' zeg ik. Ze kijkt me aan. ''Maar dan vertrekken we.'' zegt ze.
''Ja, dát is dus het probleem.'' zeg ik. ''Heb je al je spullen?'' vraagt ze. ''Ik moet alleen mijn borstel nog meenemen maar dat wilde ik op de laatste dag doen.'' Arya knikt. ''Er zit niks anders op Alys, dan vluchten op je trouwdag.'' zegt ze. ''Maar Arya, heel Etheros trekt hier voor uit!!'' zeg ik en kijk haar aan. ''Ja, maar dat betekent niet dat je niet weg kan komen...'' zegt ze. ''Hoelaat vertrekken we?'' vraag ik. ''Ik was van plan in de avond, maar ik gok dat je tegen die tijd al getrouwd ben... Ik zal overleggen of het mogelijk is om in de ochtend of de middag te vertrekken zodat je niet met hem hoeft te trouwen.'' zegt Arya. Ik knik en zucht opgelucht. ''Oke, doen we.'' zeg ik glimlachend. ''Thanks Arya.'' ik geef haar een knuffel. ''Ik zie je over twee dagen.'' glimlacht ze, waarna we afscheid nemen. Onderweg terug naar huis voel ik mijn hart in mijn keel kloppen. Het voelt als een soort onmogelijke missie om notabene op mijn trouwdag op klaarlichte dag ontsnappen uit Etheros. Ik zou toch direct betrapt worden? Maar... Arya zet alles op het spel om ervoor te zorgen dat ik met haar kan ontsnappen. Ik moet dapper zijn en mezelf bij elkaar rapen. Ik kan ontsnappen en Arya gaat me hierbij helpen. Dit gaat lukken! Ik ga ontsnappen aan dit huwelijk en mijn leven in Etheros. Het moet. Het moet..Joehoe! Nee geen nieuwe auteur maar wel een nieuwe naam! Wat vinden jullie ervan? En wat denken jullie dat het betekent? Hehe! Ik “verklap” het onderaan het volgende hoofdstuk!

Speciaal voor degene die erom vroegen! Een foto van Sirgil:)! Wat denken jullie, gaat het Arya en Alyssa lukken om te ontsnappen uit Etheros?! Spannend!

Reacties (5)

 • Shireen

  Ik liep ff achter met lezen maar ik neem aan dat Phuque gewoon een fancy spelling is voor 'fuck'? XD

  9 maanden geleden
  • Shireen

   Ik zou Sirgil trouwens gewoon doen hoor Alyssa moet niet zo zeiken heheheheheh

   9 maanden geleden
  • Phuque

   Hahaha jaa!! Klopt😂 🥳

   Hahaha maar is het wedding material?🤪😂

   9 maanden geleden
  • Shireen

   Qua uiterlijk, hell yeah, innerlijk iets minder tot nu toe maar dat mag de pret niet bederven hahaha

   9 maanden geleden
 • Creativitylab

  SPANNEND!!!
  Snel verder gaan!!!

  10 maanden geleden
  • Phuque

   ❤️

   9 maanden geleden
 • bels

  Je houdt het wel spannend!!!

  10 maanden geleden
  • Phuque

   Dat was de bedoeling!! Haha🙊🤗

   10 maanden geleden
 • Mabel123

  Omg!! Ik hoop dat ze kunnen ontsnappen!!
  Snel verder! <3

  10 maanden geleden
  • Phuque

   Nog maar even wachtenn!!

   10 maanden geleden
 • LittleFuryFox

  Ja, sirgil mag er mee door 😂

  10 maanden geleden
  • Phuque

   haha wel he! ging wel een beetje voor zo'n type die zou passen bij zijn beschrijving als persoon!! vind dat ik daar aardig bij in de buurt gekomen ben hahahahaa

   10 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen