Foto bij Six • King's Landings Stranger.

''Arya, Alyssa.'' er wordt geklopt op de deur van ons vertrek. Ik open mijn ogen en kijk wat versuft om mij heen.
''Arya, Alyssa.'' Het is de stem van Ser Davos, gevolgd door opnieuw geklop op de deur. Ik pak een jurk en trek hem aan, waarna Arya de deur opent. ''We zijn er bijna. Ik dacht, lady Alyssa misschien wil je kijken vanaf het dek?'' zegt Ser Davos. Ik glimlach eventjes en knik. ''Ja, dankuwel..'' glimlach ik en volg hem naar het bovendek van het schip. We waren nu ongeveer vier dagen aan het varen. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik weggekomen ben uit Etheros. We zijn gewoon bijna bij Koningslanding. Ser Davos begeleid mij naar het voorste puntje van het dek, waar ik al gauw Koningslanding voor mij zie.
''Wauw... Het is echt prachtig.'' zeg ik verwonderd. ''Er is veel veranderd sinds Daenerys de stad heeft verwoest, maar heel veel is inmiddels wel weer opgebouwd.'' zegt hij. Ik knik eventjes glimlachend. ''Alsnog is het prachtig, ik had het graag willen zien in zijn oude staat.'' zeg ik. ''Dat kan ik begrijpen.'' glimlacht hij. Ik haal een hand door mijn haren heen.
Terwijl we nog even doorvaren en Koningslanding steeds dichterbij komt sta ik toe te kijken op het voordek van het schip.
Ik vind het zo prachtig. ''Het is tijd om onze spullen te pakken Alyssa.'' zegt Arya dan, wat mijn gedachten verbreekt. Ik draai me naar haar om en glimlach.
Samen lopen we naar onze vertrekken en pak ik mijn spullen bij elkaar die ik in de tas stop. Ik borstel voor de kleine spiegel in het vertrek mijn haren nog even door en trek mijn kleding recht.
Ik pak mijn tas en neem hem mee de trap op naar boven toe. Ik was er aan toe om weer op het vaste land te lopen na al die tijd op zee. Zodra het schip aan wal is en vast ligt wordt er een loopplank uitgelegd. ''Dames eerst.'' zegt Ser Davos. Ik zet voorzichtig een stap op de loopplank en loop er voorzichtig af, gevolgd door Arya en Ser Davos.
''Alyssa, je mag je tas afgeven, die worden naar onze kamers gebracht.'' zegt Arya. Een van de wachters komt naar me toe en pakt mijn tas van mij aan. ''Bedankt.'' glimlach ik klein.
''Bran!!!'' hoor ik Arya dan roepen, die op een klein groepje mannen afrent. Ik volg haar en zie dan de kleine raad staan van het Koningshuis, tussen hen in zit Brandon in zijn rolstoel.
''Gaat u maar hoor Alyssa.'' zegt Ser Davos dan. ''Hoe moet ik mij gedragen, tegenover de koning?!'' vraag ik en kijk hem aan. Ser Davos lacht. ''Wees jezelf. Spreek de koning aan met Uwe Hoogheid..'' zegt hij. Ik knik eventjes en volg Ser Davos naar de groep.
Ser Davos groet al gauw iedereen die aanwezig is en knoopt een gesprek aan met een van de mannen. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Ik merk dan ineens dat er iemand naar me kijkt. ''Arya, wie heb je meegenomen?'' vraagt de man aan Arya.
Arya draait zich met een glimlach om. ''Dit is vrouwe Alyssa Blackwood. Ik heb haar ontmoet en meegenomen vanuit Etheros.'' zegt ze. ''Is ze jouw gevangene?'' vraagt Brandon. Ik merk dat de wachters om hen heen direct op scherp staan en een stap naar mij toe zetten. Verschrikt kijk ik om me heen en dan naar Arya.
''Nee, nee zeker niet.'' glimlacht ze. ''Alyssa heeft mijn leven gered.'' zegt ze. ''Mannen, naar achteren. Jullie maken onze gast bang.'' zegt iemand, die naar mij toe stapt. ''Vrouwe Blackwood, welkom in Koningslanding. Mijn naam is Tyrion Lannister, hand van de koning.'' zegt hij. ''Alyssa Blackwood.'' glimlach ik. Hij pakt mijn hand en drukt er een kus op. Ik bloos licht en glimlach.
''Vrouwe Blackwood, Ser Brienne van Tarth.
'' ik schud haar de hand, waarna Samwell Tarly zich aan mij voorstelt. ''Welkom in Koningslanding.'' zegt hij met een lieve glimlach. ''Bedankt, het is prachtig.'' zeg ik.
''Zijn alle vrouwen daar in Etheros zo mooi?'' vraagt de volgende man, die mijn hand pakt en er een kus op geeft. Mijn wangen kleuren rood en ik glimlach. ''Ser Bronn van het zwarte water.'' zegt hij en kijkt me aan. ''Waar ligt Etheros eigenlijk?'' zegt hij. ''Ik heb het nog nooit op de kaart gezien.'' zegt hij.
''Niet alle vrouwen zijn daar even mooi.'' lach ik terug. ''Etheros ligt in het westen van Westeros. Het is er echt prachtig.'' zegt Arya dan. Ik glimlach. ''Alys, dit is mijn broer. Brandon Stark.'' zegt Arya dan.
''Uwe hoogheid.'' zeg ik beleefd en buig voor hem. Arya begint zachtjes te lachen. ''Ik kan hier maar moeilijk aan wennen.'' zegt Arya.
''Leuk je te ontmoeten, Alyssa. Welkom in Koningslanding.'' zegt hij glimlachend. ''Bedankt... Uwe Hoogheid.'' zegt hij. ''Zeg maar Bran.'' glimlacht hij. Ik glimlach blozend. ''Bran..'' herhaal ik hem.
''Laten we gaan.'' zegt Bran. Arya draait zijn rolstoel en duwt hem vooruit. Ik kijk verwonderd om me heen terwijl we rondlopen door deze prachtige stad. ''Was het een zware reis, vrouwe Blackwood?'' vraagt Ser Bronn die naast mij komt lopen. ''Ik ben nog nooit buiten Etheros geweest, dus ik denk dat ik alles zou omschrijven als een zware reis.'' glimlach ik.
''Ik ben blij dat ik met beide benen op de grond kan staan na al die tijd op zee.'' lach ik. Hij lacht.
''Waarom ben je nog nooit verder geweest dan Etheros?'' vraagt hij. ''Het is niet veilig voor een vrouw om te reizen, zegt mijn vader altijd.'' zeg ik. Bronn moet lachen. ''Ik kan je garanderen, dat je met mij veilig bent.'' knipoogt hij. Ik glimlach even klein. ''Ik heb oog in oog gestaan met twee draken van Daenarys Targarayen en ik ben er nog steeds.'' zegt hij. Ik kijk hem met grote ogen aan. ''Serieus? Hoe was dat?'' vraag ik. ''Nouja, laat ik zeggen dat ik er wel wat littekens aan over heb gehouden.'' zegt hij stoer. Ik grijns. Hij probeert duidelijk indruk te maken op me. ''Ser Bronn, laten we onze gast niet teveel afschrikken met jouw avances.'' onderbreekt Tyrion ons. Ik moet zachtjes lachen als Bronn al hoofdschuddend afdruipt.
''Excuus Alyssa.'' zegt hij. Ik glimlach en schud mijn hoofd. ''Niet nodig.'' zeg ik.
''Dus Etheros, wat is de reden dat jullie niet op de kaart staan?'' vraagt Tyrion. Ik bijt zacht op mijn lip.
''Ik weet het niet zo goed. Mijn familie en ons huis is altijd een heel trots huis geweest, die zich niet graag onderwerpt aan het gezag van anderen.'' zeg ik. ''Dat hebben onze families met elkaar gemeen dan, alhoewel.. Ik de enige levende Lannister over ben.'' zegt hij. Ik knik. ''Dat spijt me.'' zeg ik. ''Ach, mijn familie was slecht. De enige om wie ik gerouwd heb is eigenlijk mijn broer, Jaime Lannister. Hij was een goed mens, al zullen niet veel mensen het daarmee eens zijn.'' zegt hij.
''Wat brengt jou naar Koningslanding?'' vraagt hij. ''Ik wilde zo graag de rest van de wereld ontdekken.. Met mijn ouders kon ik dat vergeten. Als ik nog in Etheros was geweest dan was ik nu getrouwd en mogelijk zwanger..'' zucht ik. ''The runaway bride..'' zegt Tyrion. Ik lach. ''Nogal ja...'' glimlach ik.
''Zijn Jon en Sansa er al?'' vraagt Arya. ''Sansa is gister gearriveerd, Jon is nog onderweg samen met Tormund. Hij zal waarschijnlijk vanavond arriveren.'' zegt Brandon. De deuren naar de welbekende Rode Burcht gaan open, waarna we entree hebben tot de grote binnenplaats van het kasteel. Ik kijk mijn ogen uit. Het is hier zo enorm prachtig. We lopen de trappen op richting de ingang van het kasteel. ''Het is fantastisch...'' zeg ik onder de indruk, terwijl ik om me heen kijk.
''Arya!!'' hoor ik ineens blij, zodra we het kasteel binnen stappen. ''Sansa!'' roept Arya blij, die op Sansa afrent. Ze omhelsen elkaar stevig en praten wat bij. ''Sansa, dit is een vriendin die ik ontmoet heb in Etheros. Alyssa Blackwood.'' zegt Arya dan.
Ik maak me een weg naar Sansa toe. ''Alyssa, dit is mijn zus. Sansa Stark, koningin van het Noorden.''
''Uwe hoogheid.'' glimlach ik terwijl ik een kleine buiging maak. ''Leuk je te ontmoeten, vrouwe Blackwood.'' zegt ze. Ze kijkt me met een stoïcijns gezicht aan. ''Alyssa is voldoende, uwe hoogheid.'' zegt ze. ''Goed, Sansa ook.'' een kleine voorzichtige glimlach siert haar lippen. Ik glimlach onzeker terug. Ik kan nu niet helemaal opmaken of ze mij aardig vind.
''Goed, Alyssa, Sansa, jullie zijn vast uitgeput van de lange reis. Deze heren zullen jullie begeleiden naar jullie kamers, waar jullie kunnen uitrusten, opfrissen en omkleden.'' zegt Tyrion. ''Jullie hebben ieder jullie eigen dienstmeid die in jullie kamer op jullie wacht.'' Ik knik en glimlach vriendelijk. ''Zodra Jon en Tormund er zijn, zullen we met zijn allen wat eten om te vieren dat de Starks weer verenigd zijn.'' zegt Tyrion. De wachter met mijn tas wenkt mij naar hem toe en neemt me mee naar mijn kamer.


Oeps _Wanheda_ wees me erop dat ik in het vorige hoofdstuk was vergeten uitleg te geven over mijn nieuwe naam. Je moet hem lezen als “phuq” “ue” oftewel een chique variant van “fuck” “you” hehe😜

Veel leesplezier!

Reacties (1)

  • Shireen

    oh fuck you ook echt, ik dacht volledig op z'n bourgeoisie frans waar de 'ue' helemaal stil is ahahah 😂

    1 week geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen