Foto bij 75 - Don't let go

“Kom eraan!” roept Maud terug. Je opent de slaapkamerdeur en ziet dat ze met een vuurrood hoofd naar haar telefoon staart. Wat zou ze aan het doen zijn?
“No, definitely not now,” mompelt ze, zonder dat ze doorheeft dat je inmiddels in de deuropening staat. “Because I have to get ready for the party, Bill!”
“Maybe some other time?” hoor je Bill vragen. Maud bijt op haar onderlip en je twijfelt of je dit gesprek wel wil horen.
“Maybe,” zucht ze uiteindelijk. “I really should go now, though.”
“All right. Talk soon?”
“I’ll call you when I get to the party, so you can kinda be there too.” Ze blaast een kusje richting haar scherm en hangt dan op. Ze kijkt op en haar gezicht kleurt, voor zover dat kan, nog roder als ze ziet dat jij in de deuropening staat. “Oh, hey. Uh, sta je hier al lang?”
“Nee, pas net,” grinnik je. “Waar ging dat over?”
“Oh, niks,” zegt ze iets te snel, maar haar rode wangen zeggen genoeg.
“Oh. Ooh! Waren jullie…?!” Je wiebelt suggererend met je wenkbrauwen, wat ervoor zorgt dat haar hoofd nog roder kleurt.
“Niet echt,” mompelt ze uiteindelijk. “Hij vroeg of ik, uh, nou ja, maakt niet uit. Ik ga me ook snel even opmaken en mijn haar doen, dan kunnen we zo gaan.”
Ze grist zonder echt te kijken een jurkje uit haar koffer en snelt langs je de slaapkamer uit. Je schiet in de lach en haast je terug naar de logeerkamer om Roos bij te praten.
Roos grinnikt, maar lijkt niet echt onder de indruk. Je kijkt haar verbaasd aan. “Vind je het niet grappig? Ze hadden bijna, een soort van, telefoonseks! Haha!”
“Nou, heel gek is het niet toch?” Ze haalt onverschillig haar schouders op. “Ik denk dat wij hetzelfde zouden doen als we zolang zonder elkaar moesten doorbrengen.”
“Ja, maar toch niet midden op de dag, net voor ons verlovingsfeest?”
“Alsof je dat altijd kan timen, wanneer je, eh, zin hebt.” Het lijkt haar echt oprecht niet te interesseren en je besluit het voor nu maar te laten – je weet zeker dat Vince en Benji er net zo hard om kunnen lachen als jij, als je het ze zo vertelt. Je hoort de badkamerdeur open en dicht gaan.
“Dames, zijn jullie klaar?” roept Maud vanaf de gang.
“Wij wel!” roep je terug, en je weet nog net een grinnik te onderdrukken. “Jij ook, of moet je Bill nog even terug bellen?”
“Ha-ha.” Ze doet alsof ze moet lachen, maar je weet zeker dat als je de deur naar de gang opentrekt, dat haar gezicht weer zo rood als een tomaat is. Je trekt snel je Clarks Desert Boots onder je jurkje aan – no way dat jij op hakken rondloopt – en volgt dan Roos de gang in. Maud probeert jouw blik te ontwijken en checkt in plaats daarvan of ze alles in haar tasje heeft zitten. “Oké, ladies, we moeten echt gaan. Als we nu niet gaan, zijn we er niet voordat de rest van jullie gasten er zijn. Go, go, go!”

De avond trekt in een soort waas aan je voorbij. Bijna iedereen die jullie hadden uitgenodigd was er en jullie hebben geen moment rust gehad. Maud heeft samen met Vince en Benji een soort ‘wie kent de bruiden het beste’-quiz op poten gezet, die werd gewonnen door Iris, de nicht van Roos. Op zich niet gek, want voordat Iris ging studeren, ging zij vaak mee uit met jou, Roos en Maud. Hoewel je vrij zeker weet dat als Maud mee had gedaan, zij de quiz had gewonnen. Ze staat nu in een hoekje met haar telefoon in haar ene hand en een sigaret in de andere – dat is dan wel het voordeel van een feest in de rookruimte. Je verontschuldigt je naar Roos en Iris, die nog na staan te praten en lachen over de quiz, en loopt richting Maud. Aan de glimlach op haar gezicht te zien, staat ze met Bill te videobellen.
“Hey Bill!” roep je, terwijl je naast Maud gaat staan en je zwaait enthousiast naar haar telefoon.
“Hey Soof!” glimlacht hij. “How’s the party?”
“It is great, but I kinda need to steal your girlfriend for just one sec!” Je pakt zonder pardon de telefoon uit Mauds handen en geeft die door aan Roos en Iris, voordat je Maud mee de dansvloer opsleept. “Kom op, babe! Je kan niet heel de avond in het hoekje staan met je telefoon.”
“Maar Bill-“
“Ik wil het nu niet horen.” Je houdt resoluut je handen voor je oren, totdat ze stopt met protesteren. Dan pas laat je je handen zakken. “Je kan straks weer met Bill praten, nu gaan wij tanzen!”
Ze schiet in de lach en knikt dan. “Oké, oké.”

Reacties (1)

  • Luckey

    Hahahaha
    Ik ga stuk om Sophie 🤣🤣

    2 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen