Foto bij 77 - It's all that counts

Zoals je al had verwacht, was Maud binnen tien minuten na thuiskomst al knock-out. Je hangt met een scheve grijns op je gezicht je telefoon op, nadat je even in de gaten hebt gehouden of alles oké ging. Dan loop je terug de tuin in en voeg je je bij Tom en Heidi.
“En, hoe was het feestje?” grapt Tom.
“Ja, volgens mij wel gezellig.” Je haalt je schouders op. “Maud was een beetje dronken.”
“Oh, jee.” Heidi grinnikt zacht. “Hoe erg was het?”
“Het viel mee, ik heb haar wel eens erger gezien. Ze is in ieder geval veilig thuis en in bed nu.”
Je broer schudt lachend zijn hoofd. “Ik zei toch dat je niet boos op haar kon blijven.”
“Ik was ook niet echt boos,” schiet je gelijk in de verdediging. “Daarnaast geef ik te veel om haar om te kunnen zeggen dat het me allemaal niet meer uitmaakt.”
“Soms zou ik willen dat je meer zoals je broer was,” verwijt Heidi haar man, voordat ze zich naar jou keert. “Ik snap wel dat ze je gekwetst heeft, maar dat je nog steeds om haar geeft.”
“Ik zeg ook niet dat ik het niet begrijp.” Tom pakt zijn biertje van de tafel en neemt een slok. “Ik zeg alleen dat Bill het altijd voor haar opneemt, ongeacht wat ze gedaan heeft.”
“Tom!” Zijn vrouw staart hem verontwaardigd aan. “Zo is het wel genoeg. Dit is toch iets tussen Bill en Maud? En sorry, maar oké, ze heeft de situatie misschien niet super handig aangepakt, maar dit verdient ze ook niet. Je doet net alsof ze vreemd gegaan is, ofzo.”
“Nee, helemaal niet. Ik zeg ook niet dat hij boos op haar moet zijn of blijven, ik zeg alleen dat ik het grappig vind dat hij toch altijd normaal tegen haar blijft doen, ongeacht wat er voorgevallen is.”
“Dat is niet helemaal waar,” meng je je in de discussie. “Maud gaf zelf net ook nog aan dat ze zou willen dat alles gewoon weer oké was tussen ons en dat het nu niet zo voelt.”
“Hoe voelt het voor jou?” vraagt Heidi nieuwsgierig.
“Dat wisselt,” geef je toe. “Soms voelt het wel even alsof er niks aan de hand is, maar dan herinner ik me weer dat we de zoveelste ruzie gehad hebben en vraag ik me af of dat alles is. Of dit het dan is, zeg maar.”
“Welk gevoel vind je belangrijker?”
“Ik voel me liever alsof er niks aan de hand is.” Je kijkt haar niet-begrijpend aan. “Dat is toch logisch?”
“Ja, dat is ook niet wat ik bedoel. Welk gevoel vind je belangrijker? Ben je meer bezig met de ‘normale’ momenten of ben je meer bezig met de ruzies?”
Je denk daar even over na. “De ‘normale’ momenten, denk ik.”
“Dat is goed.” Ze knikt bedachtzaam, maar je kan zien dat Tom net zo in het duister aan het tasten is als jij dat bent.
“Ja?”
“Ja! Dat betekent dat je je voor alsnog liever op de positieve kanten van de relatie focust. Zodra dat alleen maar negatief wordt, dan…” Ze trekt veel betekenend haar wenkbrauwen op.
“Dat wil ik ook helemaal niet,” mompel je. “Ik hou veel te veel van haar.”
“En dat is ook precies waarom ze je zoveel kwetst en jij er op deze manier mee omgaat,” knikt Tom langzaam, alsof er een hele nieuwe wereld voor hem opengaat. “Pff, wat een gedoe. Ik ben blij dat wij niet zo vaak ruziën, Schätzchen.”
Hij buigt naar zijn vrouw toe en voor je het weet zitten ze voor je neus te zoenen. Je wendt licht geïrriteerd, maar vooral jaloers je blik af. Alsof het nog niet erg genoeg is dat jij hier alleen zit, terwijl zij wel samen kunnen zijn, moeten ze er ook nog inwrijven dat zij vrijwel nooit ruzie hebben, terwijl Maud en jij… Je dwingt jezelf die gedachten weg te duwen. Echt ruzie is het nu niet, toch? Meer een soort, äh, miscommunicatie. Die verdomde afstand ook altijd. Je bent maar wat blij als jullie straks weer bij elkaar zijn. Hopelijk is dan alles weer oké. Een kleine glimlach verschijnt op je gezicht – natuurlijk is dan alles weer oké. Zo werkt jullie relatie een beetje, als je er heel eerlijk over nadenkt. Het is gedoe als jullie niet samen zijn, maar zodra je haar weer in je armen kan sluiten, is alles zoals het moet zijn. En het aftellen naar dat moment kan niet snel genoeg beginnen.

Reacties (1)

  • Luckey

    Het is wel waar wat Bill zegtxD
    Bij elkaar gaat het goed
    Afstand word het moeilijker

    3 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen